Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbakan,
11 Şubat 2015, 01:02

Erbakan,"Milli Görüş'ün Meclis'e hareketi başlatılmak zorunda"

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan,Erbakan Vakfı mensuplarının devlet yönetiminde, karar mekanizmasında yer almaları gerektiğini söyledi

Erbakan,"Milli Görüş'ün Meclis’e hareketi başlatılmak zorunda"

Fatih Erbakan: Milli Görüş'ün Meclis’e hareketi başlatılmak zorunda

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan,projelerinin,çözüm önerilerinin ve inanç niteliğindeki fikirlerinin fiilen uygulanması için bu fikirleri taşıyan Erbakan Vakfı mensuplarının devlet yönetiminde, karar mekanizmasında yer almaları gerektiğini söyledi.

"(Milletvekili adaylığı) Henüz bir karar vermedik. Büyüklerimizle, vakfımızdaki mensuplarımızla yönetimimizle yakınlarımızla istişare edeceğiz"

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, 7 Haziran seçimlerinde, bağımsız milletvekili adaylığına ilişkin henüz bir karar vermediklerini belirterek, "Büyüklerimizle vakfımızdaki mensuplarımızla yönetimimizle yakınlarımızla istişare edeceğiz" dedi.

Fatih Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfınca, Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vakfın, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yaptığı gibi ülkede ve dünyada hayrı yaygınlaştırmak, sömürü ve haksızlığın kaldırılması için hak ve adalete dayalı, hakkın üstün tutulduğu adil bir dünyanın kurulması için çalışacağını ifade etti.

Küresel güç odaklarının dünya genelindeki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbakan, 54. Hükümet'in Fadime Şahin ve Aczimendiler yüzünden devrilmediğini savunarak, "Çünkü 1 kuruş yeni borç almayıp 1 kuruş onlara yeni faiz ödemedi. Onların sömürü çarkına çomak soktu da onun için devrildi" diye konuştu.

Türkiye'de son 10 senede olumlu icraatlar yapıldığını, bunların hiçbir zaman inkar edilemeyeceğini vurgulayan Erbakan, "Evet bu hizmetler yapıldı, her ne kadar yapılan bu hizmetleri toplasanız 30 milyar dolarlık bir maliyeti var. Diğer taraftan 300 milyar dolar faiz ödemişsiniz, 300 milyar dolar da neredeyse borç almışsınız. Yaptığınız hizmetin belki 20 misli millete zararınız dokunmuş mali olarak. Bu da işin ayrı bir boyutudur" görüşünü dile getirdi.

Savundukları temel değerlerin ülkede hakim olmasını önemsediklerini, bunun için vakıf olarak ilmi çalışmalar, konferanslar düzenleyeceklerini ancak bununla yetinmeyeceklerini anlatan Erbakan, şöyle konuştu:

"Bu projelerin,bu fikirlerin fiilen uygulanması ve hayata geçirilmesi gereklidir. Bunun yapılabilmesiyle bu zihniyette olan insanların, Erbakan Vakfı mensuplarının devlet yönetiminde karar mekanizmalarında olmalarını da gerekli kılmaktadır. Bu sebeple bütün bunların yapılabilmesi için öncelikle milli görüş zihniyetinin 13 sene aradan sonra mutlaka TBMM'de temsil edilebilmesi gereklidir. Bu nedenle de önümüzdeki günlerde ama bu Haziran seçimlerinde ama bir sonraki seçimde ama muhakkak yurt sathında bütün Türkiye genelinde yeniden milli görüş hareketi, milli görüş meclisi hareketi başlatılmak mecburiyetindedir. Ben de dahil olmak üzere Erbakan Vakfının bütün mensupları, böyle bir harekete öncülük etme noktasında üzerlerine bir görev düşerse bunu seve seve yerine getireceklerdir"

Erbakan, toplantının sonunda, bağımsız milletvekili adaylığı konusundaki haberlere ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Henüz bir karar vermedik. Büyüklerimizle vakfımızdaki mensuplarımızla yönetimimizle yakınlarımızla istişare edeceğiz. Müzakere ediyoruz, değerlendiriyoruz. Henüz öyle net bir karar almadık. Basına yansıyanlar bizim dışımızda yansımış ve erkenden bir karar alınmadan böyle bir açıklama ortaya konulmuş. Fakat biz kendimiz daha bir karar almadık. Müzakere edeceğiz, değerlendireceğiz. İnşallah Türkiye için de milletimiz için de bizim içinde hayırlısı olur."

https://www.youtube.com/watch?v=dLifHVU39Lg

Necmettin Erbakan Vakfı erbakan.vakfi@gmail.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1465 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Ambulanstaki video kaydını hangi güç sildirdi?"

Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Rabia Naz'ın şüpheli ölümü sonrası yaşananl...

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava!

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava! Rabia Naz cinayetinin üstünü örtmekle suçlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'ın babas...

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Kesin seçim sonuçları açıklandı 7 Haziran 2015 genel seçimi kesin sonuçlarını YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı

Alçelik;"Ülke ekonomisi çıkmaza sürüklenmiştir"

Alçelik; Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik Saadeti AKP'de buldu!

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı Türk seçmenler, 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss