Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu seçim bildirgesini açıkladı
19 Nisan 2015, 15:49

Kılıçdaroğlu seçim bildirgesini açıkladı

Seçim bildirgesinde önemli ekonomik detaylar dikkat çekiyor

Kemal Kılıçdaroğlu seçim bildirgesini açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ATO Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda Seçim Bildirgesini açıkladı.

CHP, seçim bildirgesini kamuoyuyla paylaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, alkışlayarak salona geldi ve kürsüye çıktı.

Bildirgede önemli ekonomik detaylar dikkat çekiyor.

''Başbakan Kemal'' sloganlarıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

 ''Değerli yol arkadaşlarım önceki genel başkanlarımız saygıdeğer yurttaşlarım hepinize Ankara'dan gönül dolusu selamlar sevgiler. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Yaşanacak bir Türkiye umuduyla hepinizi yürekten selamlıyorum. Hiçbir ayrım yapmıyorum. Öğrenci, öğretmen, işçi işveren sizlere sesleniyorum. Memur, işsiz, ev kadını, işçi kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Trakyalı Egeli Anadolulu hepinize sesleniyorum. Genç yaşlı demeden bütün milletime sesleniyorum sanat kültür dünyasına hukuk sistemine hukuk alemine sesleniyorum gelin hep beraber yeni bir başlangıç yapalım gelin hep beraber yaşanacak bir Türkiye'yi yeniden inşa edelim. Nasıl inşa edeceğiz?

''MİLLETİN DİNLE İMANLA ARASINI AÇTILAR''

13 yıl önce yolsuzlukla, yoksullukla mücadele edeceğiz dediler, açlık sınırına dayanmış 1 milyondan fazla insan var. Milletin dinle, imanla arasını açtılar, milletin milletle, polisle, basınla, sporla arasını açtılar.

Türkiye gelir bölüşümünü adaletle sağlayamıyor, huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz. Sevgili yurttaşlarım bir seçim beyannamesini ötesinde bir vizyon belgesini önünüze koyacağım. Türkiye orta gelir ve orta teknoloji tuzağında, bunu aşmak zorundayız.

İŞTE CHP'NİN VAATLERİ

-Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Siyaseti kirlilikten kesinlikle arındıracağız. Bu ülkeye sözüm söz birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz.

-12 Eylül askeri darbesinin mirası olan darbe yasalarını tümüyle ortadan kaldıracağız.

-Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız.

-Milletin vekillerini liderler değil milletin kendisi seçecek. Lider sultasına son vereceğiz. Türkiye'de lider sultası olmayacak artık.

-Yaklaşık 5 milyon yurttaşımız yurdışında yaşıyor oy kullanıyor yurtdışındaki yurttaşlarımız da kendi milletvekillerini TBMM'ye gönderecekler.

-Adli kolluğu getireceğiz. Hakça sorgulamalar olacak.

-Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu, hakimler kurulu, savcılar kurulu olarak ikiye ayıracağız, ayrı bütçeleri olacak. Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın kurulu etkilemesini kaldıracağız. Avukatları ve savcıları, iddia makamı ile savunmayı  aynı düzlemde karşılıklı oturtacağız, eşitleyeceğiz.

-Medyayı özgür kılacağız medya üzerindeki bütün baskıları kaldıracağız.

-Kuvvetler ayrılığı ilkesini eksiksiz yürürlülüğe koyacağız. İktidar yasama organını ve yargıyı baskı aracı olarak görmeyecek. Parlamenter sistemi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz.

-Hiç kimsenin inancına siyasal düşüncesine müdahale etmeyeğiz.

-Kürt sorunu konusunda en sağlıklı çözümler üreten söylemlerinde en namuslu parti CHP'dir. Bu sorunu çözerse CHP çözer. Sorunu çözmek için 4 koşulu milletin önüne koydum. Samimi ve dürüst olacaksın, gizli kişisel bir ajandan olmayacak, millete hesabını veremeyeceğin angajmanlara girmeyeceksin dedik, TBMM'ye bilgi vereceksin dedik. Hiçbirisini dinlemediler. Kanın akmadığı herkesin barış türküleri söylediği yaşanacak bir Türkiye'yi biz inşa edeceğiz sizin yüzünüzden.

-Ülkemizin uluslarası alanda ciddi bir rekabet gücüne kavuşması gerekiyor. Türkiye'nin ekonomik alanda güçlenmesi gerekiyor. Önce üreteceğiz sonra hakça bölüşeceğiz. Katma değeri yüksek ürün üretmek zorundasınız cep telefonları gibi. Üniversiteleri birer bilgi üretim üssü haline getirirseniz Türkiye'yi bilgi toplumuna taşırsınız.

-12 Eylül darbe ürünü olan YÖK'ü kaldıracağız.

-Her üniversite kendi yöneticisini kendisi seçecek.

-Her yıl en az 15 bin üniversite mezununu çeşitli branşlarda yurtdışına doktoraya göndereceğiz.

-Eğitim sistemini ideolojik prangalardan kurtaracağız. Bir yılı okul öncesi olmak üzere zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız.

-İşsizlik en temel sorun. İş garantili eğitim bütün organizi sanayi bölgelerin yatılı meslek liseleri olacak çocuklar orada okuyacak sanayide stajını yapacak mezun olunca işi hazır olacak.

-Teşvik sistemini yeniden ele alıp şekillendireceğiz. Bölgesel teşvikten çok sektörel teşviğe önem vereceğiz.

-Vergi borcu olmayan KOBİ'ler ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar 1 yıl süreyle 0 faizli kredi alacaklar. Katme değer yüksek ürün üretiyorlarsa çok değerli bir teşvik yapacağız. Türkiye'de üretim istihdam artacak. Kayıtdışı istihdam azalacak.

-Sosyal devleti güçlendireceğiz. 17 milyon yoksul vatandaşıma sesleniyorum. Birileri köşeyi döndü birileri açlıktan öldü. 17 milyon kişi yaşanacak bir Türkiye'de 'Ben yoksul değilim' diyecektir.

-11 milyon emekli dinlesin. Size Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vermek benim boynumun borcudur. Çalışan emekli kardeşime sesleniyorum senin emekli aylığından kesilen yüzde 15 vergiyi kaldıracağım.

-Aile sigortasını getireceğim. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.

-Kamuda çalışan 800 bin taşeron işçisi var. CHP iktidarında taşeron işçisi diye bir kavram olmayacak. Tamamınızı kadrolu olarak işe başlatacağız. CHP iktidarında çağdaş köleliğe izin vermeyeceğiz.

-Asgari ücret net bin 500 lira olacak. Ev kirası ödüyorsunuz bunlar lüks konut yapıyorlar.

-Türkiye'ye dünyaya sözüm arsa payı alınmayacak ayda 277 lira sabit taksitle 70 metrekarelik ev yapacağım.

-Çiftçiye verilen mazot bir buçuk liraya düşürülecek. Hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğim.

-Faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğiz kalan borcu yeniden yapılandıracağız. Olmaz diyen varsa karşıma çıksın istediği alana davet ediyorum onu. Bunun devlete bir kuruş yükü yoktur.

-Devletteki kurumların tamamının güçlü olmasını istiyoruz. Siz kalkıp Merkez Bankası'na müdahale ederseniz, BDDK'ya müdahale ederseniz orada demokrasi yok demektir. Vergi denetimini silah olarak kullanmayacağız. Beni eleştirdin diye ertesi gün iş adamının önüne 50-60 tane vergi müfettişi göndermeyeceğiz.

-Meclis İç Tüzüğü'nü değiştireceğiz. Kesin Hesap Komisyonu oluşturacağız başkanı muhalefet partisinden olacak. Çünkü biz korkmuyoruz.

-CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı'nı göreceksiniz.

TOPLANTIDAN NOTLAR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday tanıtımını da yapacağı toplantı için, Ankara ATO kongre merkezi saatler öncesinden doldu. Oturacak yer bulamayan yüzlerce partili ayakta bekledi.

CHP'nin 2015 için seçtiği "Yaşanacak bir Türkiye için..." sloganıyla gerçekleştirdiği toplantı salonunda, sürekli alkış sesleri duyuldu.

"Korkmayın,yılmayın,sinmeyin" yazılı dev bir pankartın CHP'lileri karşıladığı salonda, sık sık CHP'nin seçim kampanyasında kullandığı "alkışlıyoruz" sloganı da anons edildi. CHP'liler de bu slogana alkışlarla destek verdi.

"SIFIRLAMAK" CHP'NİN SLOGANI OLDU

CHP, seçim vaatlerinde, 17-25 Aralık döneminde çok gündeme gelen "sıfırlamak" kelimesini slogan olarak seçti.

CHP'nin aile sigortasından, çalışanlara sağlanacak yeni haklara kadar her türlü seçim vaadi, "sıfırlayacağız" sloganıyla duyuruldu.

CHP'nin seçim sloganları arasında, "aile sigortası ile geçim sorunlarını sıfırlıyoruz", "esnafın sorunlarını sıfırlıyoruz", "emeklilerin sorunlarını sıfırlıyoruz", "gençliğin sorunlarını sıfırlıyoruz" sloganları yer aldı

ESKİ GENEL BAŞKANLAR İÇİN ÖZEL ANONS,ATATÜRK'E,İNÖNÜ'YE,ECEVİT'E ÖZEL ALKIŞ...

CHP'nin seçim bildirgesinin açıklandığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

CHP'nin hayatını kaybeden Genel Başkanları, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in isimleri özel olarak anıldı.

CHP'liler, iş kazalarında ölen işçiler, madenciler ve şehitler için de saygı duruşunda bulundu.

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN DE İSTİKLAL MARŞI

CHP'nin aday tanıtımı yaptığı ve seçim bildirgesini açıkladığı toplantıda, İstiklal Marşı okunurken, sahnede, Marş'ın sözleri işitme engelliler için de işaret diliyle ayrıca ifade edildi.

KILIÇDAROĞLU,ALKIŞLAYARAK SALONA GİRDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinin açıklandığı toplantıya, seçim kampanyasında kullanılan "alkışlıyoruz" sloganına uygun şekilde alkışlayarak girdi.

 Kılıçdaroğlu ile birlikte, salonu dolduran CHP'liler de dakikalarca alkışlayarak, AKP hükümetinin uygulamalarını protesto etti.

SEÇİM ŞARKISI; YAŞANACAK BİR TÜRKİYE

Toplantıda, CHP'nin seçim şarkısı da tanıtıldı.

"Yaşanacak bir Türkiye" başlığı altındaki seçim şarkısının sonunda da, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi sesinden "yaşanacak bir Türkiye sözü veriyorum" sözleri yer aldı.

BAYKAL'IN ADI ANILMADI

CHP'nin seçim bildirgesini açıkladığı toplantıda, halen hayatta olan eski Genel Başkanların adı anılmadı. Sadece Atatürk, İnönü ve Ecevit'in adları anıldı, aralarında CHP'nin Antalya adayları arasında olan Deniz Baykal'ın da olduğu, halen hayatta olan eski genel başkanlara ise sadece "eski Genel Başkanlarımız" hitabı yapıldı, adları tek tek anılmadı

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ "BAŞBAKAN KEMAL" SLOGANLARI İLE KESİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini açıkladığı toplantıda kürsüye, yine CHP'nin bu seçimlerde kullanmakta olduğu "alkışlıyoruz" sloganına uygun olarak alkışlayarak geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık "Başbakan Kemal" sloganları ile kesildi.

chp.org.tr - mynet

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 2966 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Ambulanstaki video kaydını hangi güç sildirdi?"

Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Rabia Naz'ın şüpheli ölümü sonrası yaşananl...

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava!

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava! Rabia Naz cinayetinin üstünü örtmekle suçlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'ın babas...

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Kesin seçim sonuçları açıklandı 7 Haziran 2015 genel seçimi kesin sonuçlarını YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı

Alçelik;"Ülke ekonomisi çıkmaza sürüklenmiştir"

Alçelik; Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik Saadeti AKP'de buldu!

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı Türk seçmenler, 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss