Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul'un 50 bağımsız adayı mizahla yarışıyor
09 Mayıs 2015, 19:24

İstanbul'un 50 bağımsız adayı mizahla yarışıyor

İşte mizahi sloganlar kullanan adaylardan bazıları

İstanbul’un 50 bağımsız adayı mizahla yarışıyor

7 Haziran’daki genel seçimlerde aralarında Hakan Şükür, Metin Şentürk’ün de olduğu bazı isimler bağımsız olarak yarışacak. Sadece İstanbul’dan seçime girecek bağımsız aday sayısı 50.

İşte mizahi sloganlar kullanan adaylardan bazıları.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde İstanbul’un 3 seçim bölgesinde 50 bağımsız aday yarışacak. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan adaylar arasında eski milli futbolcu Hakan Şükür ve şarkıcı Metin Şentürk gibi tanınmış isimler olsa da çoğu adını daha önce hiç duymadığımız isimler de var. Seçilebilmek için yaklaşık 80-100 bin oy almak zorunda olan bağımsızlar kampanyalarında çarpıcı sloganlar kullanarak mizaha da yer veriyor. İşte İstanbul’un bağımsız adaylarından en ilginç olanları:

İŞTE EN ESKİ SEÇİM AFİŞLERİ! İŞTE EN ESKİ SEÇİM AFİŞLERİ!  

HANGİ İLDE KİM KİMİNLE YARIŞACAK? HANGİ İLDE KİM KİMİNLE YARIŞACAK?  

BATUHAN AYDAGÜL: Stanford Üniversitesi’nden yüksek lisansı olan Aydagül Liberya’da yıllardır “eğitim politikaları uzmanı” olarak çalışıyor. Yurtdışında da çeşitli eğitim faaliyetlerinde bulunan Aydagül Liberya’da yaşanan iç savaştan sonra 2007’de bu ülkeye giderek Liberya Eğitim Bakanlığı’nda 1.5 yıl danışmanlık yaptı. Liberya Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Milletvekili seçilirse eğitim alanında yoğunlaşacak.

METİN KAYA: Koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Metin Kaya 3 Temmuz sürecinde Trabzonspor’un şampiyonluğunun elinden alındığını düşünüyor. Milletvekili olursa şampiyonluğun Trabzonspor’a iade edilmesi için çalışacağını anlatan Kaya, sosyal medya üzerinden seçim çalışmasını yürütüyor. Seçim kampanyasında kullandığı fotoğrafların büyük bölümünde Trabzonspor forması giydi. Seçim sloganı ise “Tam bağımsız siyasi tam bağımlı Trabzonsporlu.”

RECEP DİNLER: 20 yıllık polis memurluğu görevinden milletvekili adayı olabilmek için istifa eden Recep Dinler, seçilirse Meclis’te polislerin sesi olmak istiyor.

İLBAY ÇEP: “Oylar çöpe değil Çep’e” sloganı ile seçim kampanyasını yürüten Çep, dizi oyunculuğu, trekking antrenörlüğü yapmış. Çep’in asıl mesleği ise öğretmenlik. Hacettepe Üniversitesi mezunu Çep, evli ve 2 çocuk babası. Seçim kampanyasını mizaha bolca yer vererek sosyal medya hesapları üzerinden yürüten Çep’in kullandığı sloganlardan biri “Çevre için ÇEP’i seçin”. Çep milletvekili seçilirse doğa ve çevre konuları üzerinde duracağını vurguluyor.

LEVENT SOYARSLAN: Oflu Hocayı Aramak filminin yönetmeni olan Soyarslan, aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu bir mühendis. İstanbul 2. Bölge bağımsız adayı olan Soyarslan ekonomi ve enerji konuları üzerinde özellikle duruyor.

FATMA RAGIBE KANIKURU LOĞOĞLU: Sık sık kuvay-ı milliye kalpağı ile gördüğümüz Loğoğlu’nun amacı bütün Türkiye’yi birleştirmek. 6 kez İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve Bağımsız Milletvekili adayı olup kazanamasa da yılmadı. Seçilirse, milletvekili maaşı almayacak. BERKAN ÇELIK: Mimar Berkan Çelik, seçim kampanyasında mizaha bolca yer veriyor. Metrobüsten halkı selamlayan Çelik, ‘‘Ankara’da dayınız yoksa bağımsız adayınız var’’ diyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Çelik, esprili bir şekilde halkı selamlama video ve fotoğraflarıyla seçmenini kazanmaya çalışıyor.

ZEYNEP EBRU PUHALOĞLU: Meziyetli adaylardan biri. Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon ve Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümlerini bitirdi. İstanbul’un paha biçilemez tarihi eserlerinin restorasyon projelerinde görev aldı. Seçim sloganı olarak: “Kişilerin, çıkarların değil; milletimin vekili olacağım” diyor.

Kurthan Demir-Habertürk

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 2656 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Ambulanstaki video kaydını hangi güç sildirdi?"

Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Rabia Naz'ın şüpheli ölümü sonrası yaşananl...

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava!

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava! Rabia Naz cinayetinin üstünü örtmekle suçlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'ın babas...

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Kesin seçim sonuçları açıklandı 7 Haziran 2015 genel seçimi kesin sonuçlarını YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı

Alçelik;"Ülke ekonomisi çıkmaza sürüklenmiştir"

Alçelik; Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik Saadeti AKP'de buldu!

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı Türk seçmenler, 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss