Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP Kurultayı'nda çarşaf liste tamam
06 Eylül 2014, 22:36

CHP Kurultayı'nda çarşaf liste tamam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alan isimler belli oldu

CHP Kurultayı'nda çarşaf liste tamam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alan isimler belli oldu.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesi için delegeler oy kullanmaya başladı.

ATO Congressiumdaki kurultayda, delegeler, 24 sandıkta oy kullanıyor. Seçimlerde, 60 PM ve 15 YDK üyesi belirlenecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi belli oldu. Filigramlı liste, taklit edilmemesi için özel yapıldığı tahmin ediliyor. Kağıt paralarda olduğu gibi liste birkaç rengi içeriyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİ

CHP'nin 18. Olağanüstü

Kurultayında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Birlik ve Kardeşlik” adını verdiği anahtar liste belli oldu.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayında çarşaf listenin açıklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi de belli oldu. Kılıçdaroğlu'nun "Birlik ve Kardeşlik” adını verdiğianahtar listede yer alan Parti Meclisi üyelerinin isimleri şöyle:

"Saliha Sera Kadıgil, Sena Kaleli, M. Ercan Karakaş, A. Haluk Koç, Ümran Köksüz, Bülent Kuşoğlu, Nihad Matkap, Ekrem Kerem Oktay, Gülseren Onanç, Kadir Gökmen Öğüt, İrfan Önal, Yasemin Öney Cankurtaran, Durdu Özbolat, Murat Özçelik, A. Tuncay Özkan, İhsan Özkes, Engin Özkoç, Faik Öztrak, Serpil Öztürk, Şafak Pavey, Şenal Sarıhan, Mehmet Ali Susam, M. Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Zekariye Temizel,Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Halit Toraman, Elif Uzunşimşek, Hüseyin Yaşar, İdris Yıldız, Candan Yüceer, Alaattin Yüksel, Gürkut Acar, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Ezgi Akar, Yakup Akkaya, Zeynep Altıok, K. Enis Berberoğlu, Tekin Bingöl, Rana Bozkurt, M. Volkan Canalioğlu, Cemal Canpolat, İlhan Cihaner, Aytun Çıray, M.Gül Çiftçi, Zeki Eker, Ahmet Ertuğrul, Levent Gök, Didem Gültekin, Fevzi Gümüş,”

Anahtar listedeki, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri ise, A.İhsan Kalkavan, S. Sumru Karaer, Sezgin Kaya, Tufan Köse, Mustafa Moroğlu, Ensar Öğüt, Ali Özgündüz, M. Serdar Soydan, Ali Paşa Tan, Turan Aydoğan, Selahattin Balta, Saniye Barut, Uğur Bayraktutan, Selahattin Emre, Refik Eryılmaz.

BEKAROĞLU FORMÜLÜ

CHP PM listesine kesin gözüyle bakılan Mehmet Bekaroğlu'nun, PM aday listesinde adı geçmedi. Bunun yerine farklı bir yol izlendi. Toplamda 60 üyesi olacak PM'nin 52'sini delegeler seçecek. Bir de Bilim Kültür ve Yönetim Platformuna 8 isim seçilecek. Mehmet Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu tarafından bu listeden aday gösterildi. Kılıçdaroğlu, bu şekilde Bekaroğlu'nun PM’deki yerini garantilemeye çalıştı.

KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve YDK üyeliği için oyunu 1 no'lu sandıkta kullandı. Kılıçdaroğlu, saat 21.13'te girdiği kabininde, 11 dakikada oyunu kullandı.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde yapılıyor. CHP'nin bin 218 delegesi 24 sandık, 72 kabinde PM ve YDK üyeliği için oy kullanıyor.

O kullanmak için sandık başına gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu 21.13'te girdiği kabininde, 11 dakika kaldı.

Kılıçdaroğlu basın mensuplarının sorusu üzerine, "Hayırlı olsun. Çarşaf listeyi görüyorsunuz, çarşaf listenin sonu biraz ağır oluyor. Ama sonuçta demokrasi kazanacak, güzellik kazanacak. İçeriye girerken çok sayıda afiş gördüm, pankart gördüm, broşür gördüm. Bunlar da demokrasinin güzelliğini gösteriyor. Bütün renkler bizim olsun" diye konuştu.

Salondan ayrılırken yanına gelen engelli bir vatandaşı dinleyen Kılıçdaroğlu, partililerle de fotoğraf çektirdi. CHP lideri daha sonra kendisi için ayrılan özel odaya geçti.

Muharrem İnce'nin listesi

Kurultayın ikinci gününde Parti Meclisi üyeleri (60 asıl üye,15 yedek üye) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri (15 asıl üye 8 yedek üye)seçimi gerçekleştirilecek.

Sızan isimlerden bazılarının Önder Sav'a yakın isimler olması dikkat çekti.

-Hakkı Süha Okay

-Emre Köprülü

-Zeki Eren

-Ali Özcan

-Seyfi Oktay

-Berhan Şimşek

-Öztürk Kocaoğlu

-Ali Yıldızlı

-Av. Haluk Pekşen

-Mustafa Parsakoğlu

-Dilek Akagün Yılmaz

-Macit Özcan

-Fikri Sağlar

-Eray Zengin

-Mert Ünlü

-Şevki Kulkuloğlu

-Ümit Özgümüş

-Tanju Özcan

İNCE OYUNU KULLANDI

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesi için oyunu kullandı.

İnce, ATO Congresium'daki kurultayda, oyunu 4 numaralı sandıkta kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan İnce, "Hayırlı olsun, daha güzeli olsun. Düğün salonlarında değil, 20-30 bin kişilik salonlarda, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten kurultay olsun. Ve bundan sonraki kurultaylarda imzayla oy sayısı aynı olsun" dedi.

İnce, oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı.

ANKA-AJANSLAR

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1662 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Ambulanstaki video kaydını hangi güç sildirdi?"

Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Rabia Naz'ın şüpheli ölümü sonrası yaşananl...

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava!

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava! Rabia Naz cinayetinin üstünü örtmekle suçlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'ın babas...

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Kesin seçim sonuçları açıklandı 7 Haziran 2015 genel seçimi kesin sonuçlarını YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı

Alçelik;"Ülke ekonomisi çıkmaza sürüklenmiştir"

Alçelik; Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik Saadeti AKP'de buldu!

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı Türk seçmenler, 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss