Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi
03 Mayıs 2016, 01:11

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Dedesi rahmetli Mustafa Kul'un bayrağını taşıyor

Murat Kul ile balıkçılık üzerine

Dedesi rahmetli Mustafa Kul’un bayrağını taşıyor.

Görele Kul Balıkçılık Firmasının önde gelen isimlerinden Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleştik.

Yakın bir zamanda babası Asım Kul’u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olan Murat Kul,babası için her akşam Kuran okutuyor ve 40.mevlidini yaptıktan sonra İstanbul’a işlerinin başına döneceğini belirtiyor.

Sarıyer’de yaşamakta olan Murat Kul,aynı bina komşusu AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın ricasıyla,AKP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu üyesi olmuş.

Diğer yandan,kendi kulvarında Deniz Ticaret Odası Balıkçılar Komitesi Başkanı olan Murat Kul,kendi balıkçılık uğraşı yanında,Türk balıkçılığının sorunlarının çözümü noktasında bakanlık düzeyinde mücadele ediyor.

Hazırlanmakta olan 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununda balıkçıların ihtiyaçlarının yer alması için yoğun bir diplomasi yürütüyor.

Yeni hazırlanan 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununda her balıkçı teknesinde bir Su Ürünleri Mühendisinin olması zorunlu hale geleceğini belirten Murat Kul,istihdam edilecek olan bu Su Ürünleri Mühendislerinin ayrıca gemi kaptanı unvanı verilmesi için uğraş veriyor.

BALIK SEZONU İYİ GEÇTİ

Bu sezon balıkçılarımız açısından iyi geçti ancak balıkçılığın geleceği belirsiz.Çevre kirliliği ve aşırı avlanma nedeniyle balıkçılığın geleceğini göremiyoruz.Bu nedenlerle,balıkçılarımız,yabancı sularda balık avlamaya başladılar ve ilk etapta 5 balıkçı teknemiz Moritanya’da avlanmaya başladılar.

TÜRKİYE’DE KİŞİ BAŞI BALIK TÜKETİMİ ÇOK AZ

Balıkçılık sektörünün sorunlarının önemli bir ayağının,Türkiye’de kişi başı balık tüketiminin çok az oluşundan kaynaklandığını belirtiyor.

Türkiye’de kişi başı balık tüketimi 6.5 kg iken,G.Kore’de bu rakamın kişi başına 65 kg olduğunu belirtiyor.

ESAS OMEGA3 EN ÇOK HAMSİ’DE BULUNUYOR.

İlkokuldan itibaren çocuklarımıza balığı sevdirmeliyiz ve çok tüketmelerini sağlamalıyız.

Omega3 en fazla hamside bulunuyor ancak somon balığında bulunduğu sanılıyor.Evet,doğal somon balığı Omega3 açısından çok zengindir ancak piyasada bulunan somon balıkları doğal değildir ve bu nedenle hamsi Omega3 yönünden daha zengindir.

GÖRELE KUL BALIKÇILIK FİRMASININ YERİ

Görele Kul Balıkçılık Firmamızın 3 Ağ Teknesi ve ayrıca 2 tane yardımcı teknesi bulunmaktadır.Onlarca balıkçı istihdam eden firmamızın soğuk hava depoları ve İzmir,Urla’da bir orkinos çiftliği bulunmaktadır.

BALIKÇILARIN KUMKAPI’DAN TAŞINMASININ OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNLERİ VAR

Gürpınar Su Ürünleri çok modern bir balıkçı platosu oldu.Soğuk Hava depoları,balık satış yerleri, cafeleri ile harika bir yer ancak,balıkçı esnafı için hiç iyi olmadı.Kumkapı’dan kısa sürede ulaşım imkanı sağlayan balıkçı esnafı,Gürpınar balık haline ulaşımı yoğun  İstanbul trafiği nedeniyle nerdeyse bütün gününü alıyor.Sabah erken balık alamayan esnaf,balığı pazara öğleden sonra ancak ulaştırabiliyor.

KUMKAPI SU ÜRÜNLERİ HALİ GÜRPINAR’A TAŞINDI

1983 yılında Azapkapı’dan Kumkapı’ya taşınan Su Ürünleri Hali yapıldığı yılların nüfus miktarı ve su ürünleri avcılık miktarı göz önüne alınarak inşa edilmiş ve işletmeye alınmıştır. Ancak sanayileşmenin ve diğer faktörlerin de etkisiyle İstanbul’un nüfusu hızla artmış; aynı zamanda da balıkçılık av araçlarında ve avcılık teknolojisinde yaşanan gelişmeler sonucunda İstanbul Su Ürünleri Haline gelen su ürünleri miktarı yıllık 10.000 tonlardan 50.000 tonlara yükselmiştir. Yıllık kapasitesi 15-20 bin ton için yapılan Su Ürünleri Hali artık ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir.

Kumkapı Su Ürünleri Halinin bir lojistik hizmet birimi olarak kent merkezinde kalması, fiziki durumunun ve kapasitesinin günümüz şartlarında yetersizliği ve Avrasya Tüp Tünel geçiş güzergahında olması sebebiyle, Avrupa Birliği uyum çalışmaları çerçevesinde asgari teknik ve hijyenik şartlara haiz, en az gelecek 50 yıllık ihtiyaca cevap verebilecek modern bir Su Ürünleri Hali yapılması planlanmış ve yapımı gerçekleştirilmiştir.Balıkhane (9)

Gürpınar’da inşa edilen yeni Hal kompleksi toplam 417.532 m² (deniz alanı dahil), yıllık 100.000 ton ürün kapasitelidir.

İşletmesi Emlak Müdürlüğü tarafından ihale yolu ile belediyemiz iştiraki olan ÖZİDAŞ firmasına verilmiş olup, 24 Ağustos 2015 tarihinden itibaren İstanbul’un toptan balık alış ve satışı Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde yapılmaktadır.

ÖZİDAŞ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Genel Müdürlük - Beylikdüzü / Gürpınar / Su Ürünleri İşletmesi – İSTANBUL

 Telefon:+90 212 867 64 00 - Faks: +90 212 867 64 00

•e-mail: muhasbebe@ozidas.com.tr

https://suurunleri.ibb.gov.tr/kumkapi-su-urunleri-hali-gurpinara-tasindi/

Murat Kul Kimdir?

3 Mart 1980 Görele doğumlu.

Özel Anakent Koleji,Beykent Üniversitesinde okudu.

AKP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu üyesi.İstanbul,Deniz Ticaret Odası Balıkçılar Komitesi Başkanı.

Evli ve 2 kız çocuk babası.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 5748 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Röportaj-Söyleşi

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı!

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı! Ortadoğu'yu en iyi bilen gazeteci Hüsnü Mahalli, SÖZCÜ'ye konuştu

Cesur,Devrimci ve Çağdaş

Cesur,Devrimci ve Çağdaş TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ile röportaj

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü Kılıçdaroğlu provokasyonlar konusunda uyardı

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!..

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!.. Yıldırım Mayruk,Barbaros Şansal ile birlikte ülkeyi terk ediyor!..

Demirci,AKP Milletvekili A.Adayıyım

Demirci,AKP Milletvekili A.Adayıyım Mustafa Demirci,Giresun AKP'den milletvekili aday adayı olduğunu ilan etti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss