Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haksızlığa Karşı Duruş Gösterdik
15 Şubat 2014, 01:57

Haksızlığa Karşı Duruş Gösterdik

Mustafa Demirci Benim Muhatabım mı?

Haksızlığa Karşı Duruş Gösterdik

İşte haber videosu;

https://www.youtube.com/watch?v=C87_QTrdY0c&feature=player_embedded#t=39

“Bilinçli bir süreç başlatıldı..Sonucu belli bir yarışta yarıştırıldık bile bile ama siyasi realitelerimizi biz elden bırakmadık.Çünkü Realite önemlidir. Duruş önemlidir.Biz, siyaseten olması gereken, siyasetin doğası gereği duruşumuzu son noktaya kadar biz sonucu belli olan bir yarışı bile bile mücadelemizi, demokratik çerçevede, siyasi adaba uygun sergilenme gayreti içersinde, samimi bir şekilde bu yarışın içinde olduk!

MELİKOĞLU ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Görele Bağımsız Belediye Başkanı Melikoğlu, Giresun’da Kanal G’ye konuk oldu..

Spiker Müzeyyen Parkak’ın sorularını cevaplandırdı..

Görele’de rakip arkadaşlarına başarılar dileyen Ertuğrul Melikoğlu, proğram boyunca soğukkanlılığını sürdürerek, kendisine yapılan acımasız  eleştirilere, çok sert cevaplar verdi..

Ne Oldu Da Ak Parti’den Ayrı Düştünüz? Sorusuna Melikoğlu; “Ben bunları defalarca açıkladım ama tekrarında fayda var. Bizler, 2 dönem halkın teveccühü ve partimizin desteği ile Görele Belediye Başkanlığını yürüttük..Aday belirleme sürecinde, yaşanan ve ortaya konuşlan vesayet iradesine ve haksızlığa karşı ortaya koymuş olduğumuz bir tavır bir duruş söz konusu oldu..Bunu şöyle ifade edebiliriz, bir şairin ifadesiyle bir gün ister istemez, karşısında olacaksınız kaçtıklarınızın, dua edin bugün henüz mahşer olmasın!Görele kamuoyu bunu çok yakinen bilir.Görele kamuoyunda 3-4 yıldır zikredilen, Ertuğrul Melikoğlu bir daha aday gösterilmeyecek. Siyaseten bitik. Milletvekilleri ile arası yo.Teşkilat ile arası yok! Gibi dezanformasyonlarla son seçime giriş sürecinde de zaten yerel basında takip ettiğimiz haberleri hemşehrilerimiz de takip etmiştir. Ismarlama haberlerle birlikte yorum haber adı altında değişik basın yayın organlarında çıkan haberlerle birlikte, Ertuğrul Melikoğlu bir daha aday gösretilmeyecek. Siyaseten işte şu olacak, bu olacak şeklinde zaten maniplasyonlar vardı.”

Haksızlığa Karşı Duruş Gösterdik

“Bilinçli bir süreç başlatıldı..Sonucu belli bir yarışta yarıştırıldık bile bile ama siyasi realitelerimizi biz elden bırakmadık.Çünkü Realite önemlidir. Duruş önemlidir.Biz, siyaseten olması gereken, siyasetin doğası gereği duruşumuzu son noktaya kadar biz sonucu belli olan bir yarışı bile bile mücadelemizi, demokratik çerçevede, siyasi adaba uygun sergilenme gayreti içersinde, samimi bir şekilde bu yarışın içinde olduk! Geldiğimiz süreçte en önemli realitenin, parametrenin 2 dönen çok yüksek oy oranı ile açık ara belediye başkanı seçilmişsiniz. Hülasa yeni yapılan kamuoyu yoklamalarında da anketlerde de sayın vekilde kamu oyuna yansıttı, Ertuğrul birinci çıkmıştı anketlerde diye ifade etmesine rağmen, siyasi iradenin Giresun’da maalesef var olan ila benim dediğim olacak, halkın iradesinden ziyade bizim irademiz doğrultusundaki kararların tahakküm ettirilmeye çalışılması gibi bir anlayışın yansıması ilk değil.Bu gidişle son da olmayacak. Bizim bu duruşumuz haksızlığa karşı duruştur.Haksız ve adaletsiz tercihe karşı yapılan bir duruştur.Biz burada, bir hak ve hukuk mücadelesi içersine girdik. Teşbikte hata olmaz. Yaptığımız bir nevi hak arayışı gibidir. Bunu kimin adına arıyoruz? Demokrasilerde halkın iradesinin seçilen insanlar üzerinde tezahür ettiğini düşünüzseniz, bu kişiselleştirilmeye çalıştırılıyor.Siyasetçi kimliğimiz temsil ettiğimiz kitlelerden kaynaklanıyor.Halk adına, haklılık adına ortaya koymuş olduğumuz bir irade var. O iradeyi de sonuna kadar, siyasi etik kurallar içinde bu yarışı devam ettireceğiz.İki dönem 10 yılımızı siyasete vermişiz.Yerel yönetimde başarılı hizmetler yapmışız.”

Benim İsyanım,Her Olumsuzluğa Boyun Bükmemizin İstenmesidir

Seçme seçilme hakkını kullanan birisini ihanetle suçlamanızı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Böyle bir anlayışın, böyle bir mantelitenin, yani biz düşünmeyeceğiz.Bizim fikrimiz olmayacak. Halkın iradesini, kendimiz mantık süzgeçinden geçirerek hareket etmeyeceğiz, yapılanları sorgulamayacağız, yapılan her şeye boynumuzu büküp, bütün haksızlıklara, bütün tercihlere realitesi olmayan durumlara boynumuzu büküp biat edeceğiz. Bizim isyanımız buna..Bir de bizi ihanetle, ve bu çıkışımızdan dolayı tenkit eden arkadaşlarımızın 2004 yılında Alucra’ya bir çıkıp, oradaki seçime bakmaları lazım.Sizin partiniz aday gösterecek, partinizin gösterdiği adayı beğenmeyeceksiniz, yeğeninizi aday göstereceksiniz, siz başka bir partiye seçim kaybedeceksiniz, siz gaflet ve olumsuzluk içinde olmayacaksınız, aday belirlemek için anketler yapacaksınız, 2 dönem yüksek oy alarak seçilmiş bir belediye başkanı hasetsen yine kamuoyu yoklamalarında birinci çıkıyor, halkın istediği bir belediye başkanı ve buna rağmen onu halkın iradesi değil, biz bunu belediye başkanı görmek istiyoruz, bununla birlikte seçime gidilsin, kazansın kazanmasın ayrı konu..Bu parametreyi görmezlikten geleceksiniz..Diyeceksiniz ki, hayır Görele halkı; siz bunu görmek istiyorsunuz ama benim için bu daha uygundur diyerek halka rağmen bir siyaset empoze etmeye kalkışıyorsunuz.Siyaset mühendisliği içinde bir dayatmacı ve vesayetçi bir anlayış içinde haksızlık ve duruş sergileyeceksiniz..”

Yapılan; Görele’yi Kazanmak İçin Değil

Siyaset halkın iradesi ile yapılır..Başbakanımızı ağırladık.Giresun ve Görele adına misafir ettik.Bu da bir onurdur. Sayın başbakan ile birlikte olduk.Sayın ailesi ile birlikte yemek yemiş, Sayın Demirci’nin de ifadesi var..Diyorki; siz hatayı kendinizde arayın. Bunlar şık tanımlamalar değil. Realite nedir? 2 dönem yüksek oyla seçilen bir belediye başkanı var. Bundan önce, hep sol CHP, SHP, yalnız ihtilal döneminde ANAP kısa dönem belediye başkanlığı dışında sosyal tabanlı bir memlekette, muhafazakar demokrat olan bir parti olarak belediye başkanlığı almışsınız. Bu yapılan Görele çizilen tablo şu; bu bilerek yapılan, Görele’yi kazanmak için yapılan bir siyesi tercih olduğunu ben düşünmüyorum. Yaptıkları bu operasyonun Görele halkına açıklamalarını bekliyorum.Başbakanın arkasına sığınarak, başbakan tercih etti gibi açıklamalarla yaklaşımda bulunmalarını mantıklı bulmuyorum.Ki, sayın başbakanımızın ifadesidir,biz tek başımıza da kalsak, milli iradeyi şerefimiz ve namussumuz gibi savunmaya devam edeceğiz, sözü başbakana ait bir sözdür. Bu sistemde sayın vekilimizin de ifade ettiği ölçekte, halkın iradesinde öne çıkmamıza rağmen 2 dönem de yüksek oy oranları ile seçim kazanmamıza rağmen, böyle bir operasyon yapılmasının gizli bir oyun olduğunu, vesayetçi anlayışın gelecek hesapları için bir oyun olduğunu düşünüyorum. Bu operasyonun tamamen kişisel endeksli bir operasyon.Bu noktada bir haksızlığa, bir mağdur edilmişliğe işaret ediyorum.”

Görele Halkına İhanet Edemezdim!

“Vesayetçi anlayışın bizleri neden tercih etmediklerini açıkça söylesinler. Diyebilirler ki;Sizle birlikte bir daha çalışmak istemiyoruz.Bu üst kadrolar sizle bir daha sizle bu çalışma sistemi içinde olmak istemiyor deselerdi.Sonucu belli olan yarışta bizleri yarıştırmasalardı.Söz konusu olan; bir yarışa giriyorsunuz, halk adaylarını şekillendirmeye çalışıyor. O noktada Ertuğrul Melikoğlu etrafında geniş kitleler nüfuz ediyor.Halk Ertuğrul Melikoğlu’nun açıklanmasını bekliyor.Anketler yapılmış.Başbakan’ı ağırlamış.Güzel hizmetler yapmış.Güzel projeleri var.Giresun’un en büyük sahil düzenlemenin temellerini atmış.Deniz dejarzı var.Makro projeleri ile başarılı bir trendi var.Başarılı bir gidişi var.Oy kitlesi yüksek.Anketlerde önde.Halk artık aday Ertuğrul Melikoğlu’dur”

Mustafa Demirci Adını Kullanmadım!

“Bizi öyle durumda bıraktılar ki, biz şayet bağımsız adaylığımızı açıklamasak, bizi isteyen o geniş halk kitlesine ben ihanet etmiş olurdum..Kendimi feda ettim. 10 yılımı verdiğim siyasi geçmişimizi göz önüne alarak, onların dediği gibi, bizler korkmadık.Biz dik duruşumuzu gösterdik.Biz Görele’de menfaat guruplarına peşkeş çekmedim derken, biz Mustafa Demirci’yi de işaret etmedik.Mustafa demirci ismini kullanmadım..Mustafa Demirci’yi kastetmedim. Demirci üzerine alınıp, bunlara cevap veriyorsa, o da bu oyunun bu operasyonun bir parçası..

Aday arkadaşlar,hiç kimse piyasada yok!Birileri çıkıyor taşören olmuş..Ertuğrul Melikoğlu’na saldırılıyor.Resmen bir saldırıdır bu!Bilinçli bir saldırıdır bu.Benim açıklamalarım burada..Aday adayı döneminde yapmış olduğum açıklamalar burada.Aynısını şimdi buradan ifade etmek istiyorum..İstedikleri hazine arazilerini vermiyorum diye beni aforoz edenler halka hesap verecekler.Benden meyhane yerleri istediler.Yok şuraya şunu ver, bunu ver, bir sürü yerler istediler benden.Mustafa Demirci neden alınıyor ki?Ben burada Mustafa Demirci ismini mi demişim?Ama o konuları açtı.Açtığı konularla alakalı sayın Başbakan onu aramış,orada nedir konular? Sizler moderatör olursunu gelir buraya karşılıklı oturup tartışırız.Arzu ederse konuşuruz.Birbirimizi yıpratmaya, biri birimizin kişilik hakkınıda dokunacak söylemler yapmaya gerek yok..Yol arkadaşlığı yaptık.Bizim vefamız ölmez..”

Mustafa Demirci’nin Söylediklerinin Hiç Birisi Doğru Değil..

Sayın Mustafa Demirci, şu anda Ticaret Borsası Başkanı..Demirci ailesiyle büyük dedem fındıkçı..Eski aile dostluklarımız var.Atalarımız, babalarımız siyaset öncesine dayanan bir aile dostlukları var. Ben buradan Mustafa Demirci’ye seslenmek istiyorum.Sayın Mustafa Demirc’nin söylediklerinin hiç birisi doğru değil..Şimdi hepsini tek tek açıklayacağım..Sn.Mustafa Demirci bu açıklamaları yaparken, bu kurgularla birlikte ortaya çıkarken, Mustafa Demirci’nin şu anki durumuna konjuktürüne bir bakalım.İl Başkan Yardımcısı.Ticaret Borsa Başkanı. Peki bu açıklamaları kime karşı yapıyor?Görele Belediye Başkanına karşı bu açıklamaları yapıyor.Konum ve statü olarak Sn.Mustafa Demirci benim muhatabım mı? Yani benim yarışmacı arkadaşım mı? Görele’de, CHP’nin adayları var.MHP’nin adayları var.Ak parti’nin adayı var.Bir de bağımsız aday olarak biz varız.Saadet’in, BBP’nin adayları var..Bu sistemli bir oyun..Bunu kasten yapıyor bu arkadaşlar.Kasten, siyaset bir stratejidir diyorlar.Böyle bir strateji belirlemişler. Bununla birlikte halkın hafızalarında, zihinlerinden Ertuğrul Melikoğlu’na olan güveni sulandırmak, bu güveni dejenere etmek, Ertuğrul Melikoğlu’nu bu yarışta eksi duruma düşürmek.Bu bir hizmet yarışıdır..Siyasi partilerin hizmeti bir araçtır.Herkesin bir misyonu, bir ideolojisi, bir dünya görüşü vardır.Kendi görüşümüze uygun partilerde siyaset yaparız.Bunu neden yaparız.? Halkımıza hizmet etmek için yaparız.Demeyiz ki, falanca yere gidelim de burada partizanlık yapalım demeyiz”

Sn.Mustafa Demirci Ne Demek İstiyor?

Mustafa Demirci’nin de hakkında konuştuklarını canlı yayında dinleyen Ertuğrul melikoğlu’nun, Demirciye sitemi oldu! Melikoğlu; “Ben burada Sn.Mustafa Demirci’ye; geçmişte bizim hatırımız yoksa, biri birimize atalarımızın, dedelerimizin hatırı var. Dostlukları var. Gönül bağları var.Ticari bağları var.Aile bağımız var.Örf ve adetimizde bunlar önemlidir.Kutsal şeylerdir.Sn.Mustafa Demirci ki üzülerek söylüyorum.Topluma mal olmuş, kişilik olarak sevdiğimiz bir hemşehrimiz. Bir insan diyor; yemek yerken tanınır diyor. Sn. Mustafa Demirci; şimdi ne demek istiyorsunuz? Bu kadar ağır bir ifadeyi, sizler nasıl kullanıyorsunuz? Aday gösterilmediyse, kendinde arasın hatayı..Başbakan ile yemek yemiş, bir insan aday gösterilememiş..Başbakan yemek yerken bizi kötü tanımış. Bizi aday göstermemiş diyor.. Daha önce de söylemiştim. Tamamen Başbakan’ın iradesinin, karizmasının arkasına saklanarak ortaya konulan bir irade var. Sonra diyor ki, kazanamayacağınız adaylarla yola çıkamazsınız diyor.

Sn.Geldi; Melikoğlu yoklamalarda birinci çıktı diyor. Bunların hangisi doğru söylüyor? Tabii ilk ifadesi siyaset.Tabii insan ne için yaşar, onuru  için yaşar, haysiyeti, şerefi için yaşar..Böyle ağır bir ifade, böyle ağır bir tanımlama yaparak bizi siyasetin önünde, insanları ve  bir ilçeyi 10 yıl temsil etmiş, yine temsil kabiliyeti alabilmek için cesurca ortaya çıkmış birini bu şekilde suçluyorsunuz.Sadece kısa bir anekdotumu söyleyeceğim.Evet Sn.Başbakan bizi onurlandırdı.Makamımızda ailesiyle birlikte yemek yeme şerefine nail olduk!Herkese Başbakan’ı ağırlamak nasip olmaz.Sn.Başbanım dedim.Bu partiler teşkilatçılık dedim.Kardeşlik dedim.bir birlerini kıskanmalar oluyor, çekememezlik oluyor dedim.Bir takım ayak-bacak oyunları oluyor dedim.Yüksek oy oranı ile 2 dönem burada kazandık.Ben de kendimi göreyim diye kamuoyu yoklaması ben de yaptırdım.Kamuoyu yoklamalarının ne olduğunu çok iyi biliyorum.Mehmet Geldi de yaptırdıkları anketlerin sonuçlarının ne olduğunu söylüyor.Yaptırdığımız yoklamalarda kazanıyoruz gözüküyor dedim.Bir rotasyon söz konusu ise dedim, biz bu noktada feragat etmeye hazırız dedim.Sn.Başbakan’da dedi ki, henüz bakmadım dedi.Buranın durumu nedir bakmadım dedi.Sonra projelerimizden, yaptıklarımızdan söz ettik.Sayın Mustafa Demirci, Başbakanı ağırladık, bunlar mahrem sohbetler, bunları bize açıklamak zorunda bıraktınız.Kullanmış olduğunuz bu ağır ifadeler, bir insan yemek yerken tanınır.Yolculuk yaparken, ticaret yaparken tanınır ifadeleriyle birlikte şahsımı, ailemi, kimliğimi rencide edecek bir tanımlamanın, bir betimlemenin içine girmenizi hasetsen sizlere yakıştıramadım.”

Mustafa Demirci Benim Muhatabım mı?

Kanal G'ye konuşan Görele Bağımsız Beşlediye Başkan Adayı Ertuğrul Melikoğlu,hakkında konuşanlara sert eleştirilerde bulundu.

Yaptıkları hafızalardan,zihinlerden Ertuğrul Melikoğlu’na olan güveni sulandırmak,bu güveni dejenere etmek,Ertuğrul Melikoğlu’nu bu yarışta eksi duruma düşürmek...

Mustafa Demirci’nin Söylediklerinin Hiç Birisi Doğru Değil..

Sayın Mustafa Demirci, şu anda Ticaret Borsası Başkanı..Demirci ailesiyle büyük dedem fındıkçı..Eski aile dostluklarımız var.Atalarımız, babalarımız siyaset öncesine dayanan bir aile dostlukları var. Ben buradan Mustafa Demirci’ye seslenmek istiyorum.Sayın Mustafa Demirc’nin söylediklerinin hiç birisi doğru değil..Şimdi hepsini tek tek açıklayacağım..Sn.Mustafa Demizci bu açıklamaları yaparken, bu kurgularla birlikte ortaya çıkarken, Mustafa Demirci’nin şu anki durumuna konjuktürüne bir bakalım.İl Başkan Yardımcısı.Ticaret Borsa Başkanı. Peki bu açıklamaları kime karşı yapıyor?Görele Belediye Başkanına karşı bu açıklamaları yapıyor.Konum ve statü olarak Sn.Mustafa Demirci benim muhatabım mı?Yani benim yarışmacı arkadaşım mı? Görele’de, CHP’nin adayları var.MHP’nin adayları var.Ak parti’nin adayı var.Bir de bağımsız aday olarak biz varız.Saadet’in,BBP’nin adayları var..Bu sistemli bir oyun..Bunu kasten yapıyor bu arkadaşlar.Kasten,siyaset bir stratejidir diyorlar.Böyle bir strateji belirlemişler. Bununla birlikte halkın hafızalarında, zihinlerinden Ertuğrul Melikoğlu’na olan güveni sulandırmak, bu güveni dejenere etmek, Ertuğrul Melikoğlu’nu bu yarışta eksi duruma düşürmek.Bu bir hizmet yarışıdır..Siyasi partilerin hizmeti bir araçtır.Herkesin bir misyonu, bir ideolojisi, bir dünya görüşü vardır.Kendi görüşümüze uygun partilerde siyaset yaparız.Bunu neden yaparız.? Halkımıza hizmet etmek için yaparız.Demeyiz ki, falanca yere gidelim de burada partizanlık yapalım demeyiz.

Benim İsyanım,Her Olumsuzluğa Boyun Bükmemizin İstenmesidir.

Diyeceksiniz ki, hayır Görele halkı; siz bunu görmek istiyorsunuz ama benim için bu daha uygundur diyerek halka rağmen bir siyaset empoze etmeye kalkışıyorsunuz.Siyaset mühendisliği içinde bir dayatmacı ve vesayetçi bir anlayış içinde haksızlık ve duruş sergileyeceksiniz”

Kanal G'de yaptığı açıklamalarla, içini döken Ertuğrul Melikoğlu, isyan ettiği durumlara açıklık getirdi..

"Seçme seçilme hakkını kullanan birisini ihanetle suçlamanızı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Böyle bir anlayışın, böyle bir mantelitenin, yani biz düşünmeyeceğiz.Bizim fikrimiz olmayacak. Halkın iradesini, kendimiz mantık süzgeçinden geçirerek hareket etmeyeceğiz, yapılanları sorgulamayacağız, yapılan her şeye boynumuzu büküp, bütün haksızlıklara, bütün tercihlere realitesi olmayan durumlara boynumuzu büküp biat edeceğiz. Bizim isyanımız buna..

Bir de bizi ihanetle, ve bu çıkışımızdan dolayı tenkit eden arkadaşlarımızın 2004 yılında Alucra’ya bir çıkıp, oradaki seçime bakmaları lazım.Sizin partiniz aday gösterecek, partinizin gösterdiği adayı beğenmeyeceksiniz, yeğeninizi aday göstereceksiniz, siz başka bir partiye seçim kaybedeceksiniz, siz gaflet ve olumsuzluk içinde olmayacaksınız, aday belirlemek için anketler yapacaksınız, 2 dönem yüksek oy alarak seçilmiş bir belediye başkanı hasetsen yine kamuoyu yoklamalarında birinci çıkıyor, halkın istediği bir belediye başkanı ve buna rağmen onu halkın iradesi değil, biz bunu belediye başkanı görmek istiyoruz, bununla birlikte seçime gidilsin, kazansın kazanmasın ayrı konu..Bu parametreyi görmezlikten geleceksiniz..Diyeceksiniz ki, hayır Görele halkı; siz bunu görmek istiyorsunuz ama benim için bu daha uygundur diyerek halka rağmen bir siyaset empoze etmeye kalkışıyorsunuz.Siyaset mühendisliği içinde bir dayatmacı ve vesayetçi bir anlayış içinde haksızlık ve duruş sergileyeceksiniz”

Haber : Zeki Al - GHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2011 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Röportaj-Söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi Dedesi rahmetli Mustafa Kul'un bayrağını taşıyor

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı!

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı! Ortadoğu'yu en iyi bilen gazeteci Hüsnü Mahalli, SÖZCÜ'ye konuştu

Cesur,Devrimci ve Çağdaş

Cesur,Devrimci ve Çağdaş TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ile röportaj

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü Kılıçdaroğlu provokasyonlar konusunda uyardı

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!..

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!.. Yıldırım Mayruk,Barbaros Şansal ile birlikte ülkeyi terk ediyor!..

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss