Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD'li İslam Düşmanı: AKP'den çok yardım gördük!
03 Ağustos 2014, 01:09

IŞİD'li İslam Düşmanı: AKP'den çok yardım gördük!

İşte dedelerinden biri Türkmen olan ama Arap kültürü ile yetişmiş militanın açıklamaları

IŞİD'li İslam Düşmanı: AKP'den çok yardım gördük!

Önemli bir bölümü yazılmamak kaydıyla çarpıcı açıklamalarda bulunan 38 yaşındaki IŞİD militanı, çoğu çatışma sırasında çekilmiş fotoğraflarını da gösterdi. Fotoğrafların bir bölümünün Musul'da çekilmiş olması, IŞİD militanının sıcak çatışmanın içinden geldiğini gösterdi.

'FELLUCE'DE ABD'YE KARŞI SAVAŞTIM'

İşte dedelerinden biri Türkmen olan ama Arap kültürü ile yetişmiş militanın açıklamaları:

-12 yıldır cihatçı gruplarla ilişkim var. İlk zamanlar, ABD'ye karşı Felluce direnişinde yer aldım. ABD. aşiretlerle anlaşınca, devlet bizi memur gibi maaşa bağladı. Ama zaman geçtikçe, maaşa bağlananların dinden uzaklaştığını gördüm. Şiilerin sözünün geçmesine karşı çıktım.

-Sonraki yıllarda el Kaide'nin Irak kolundan birkaç isim ile temas kurdum. Küçük gruplar içinde eğitim aldım. Savaşmayı. istihbarat toplamayı öğrendim. Siyasi eğitim de aldım. Sünni fıkhını öğrendim.

-Hücre sistemi içine girmem 2010 yılında oldu. 2011'de Suriye'ye geçtim. O zaman Esad'a karşı savaşan gruplar birbiri ile ilişki kuruyordu. Sürekli olarak farklı gruplarla, farklı komutanlarla cephe savaşı yaptık. Ama Özgür Suriye Oıdusu'nun inançsızlığı ortaya çıkmaya başlayınca çizgimizi değiştirdik.

 'KAMİŞLİ'DA ÜÇ BASKINI BİZZAT YÖNETTİM'

-IŞİD'in kendisini deklare etmesinden sonra bu bayrak altında savaşmaya başladık. Kürtlere karşı 12 operasyona katıldım. Kamışlı'da üç baskını yönettim.

 'GİZLİ SERVİSLER TEMAS KURUYOR'

 -Dicle'den Ürdün ve Filistin'e oradan Lübnan'a kadar olan yerde. İslam emirliği kuracağız. Sünni fıkhını egemen kılacağız.

-IŞİD ile bütün batılı gizli servisler temas kurmak istiyor. Fransa ve Almanya özellikle, son olarak Hollandalılar bir girişimde bulundu. Bu ülkeler bizim Irak ve Suriye'de yaptıklarımızdan çok. mücahitlerimizin kendi ülkelerindeki faaliyetleri ile ilgileniyorlar.

 'TÜRKİYE BİZE ŞEFKATLE YAKLAŞTI'

-Çok sayıda yabancı mücahidimiz var. 21 ülkeden geliyorlar, hepsi Müslüman ülkelerden değil. İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda ve İspanya'dan mücahitlerimiz var. Türkiye'den de... Rusya'dan gelenlerin sayısı fazla. Rus özel kuvvetlerinde eğitim almış, Çeçen mücahitlerimiz var. Baskınları bunlar yapıyor. Afganistan'dan, Pakistan'dan. Cezayir'den gelenler de var. Türkiye üzerinden geliyorlar. Bu bile bizim için çok önemli.

-Türkiye önümüzü çok açtı. Türkiye bize anlayış göstermeseydi, IŞİD bugün bu durumda olmazdı. Bize şefkatle yaklaştı. Çok sayıda mücahidimiz Türkiye'de tedavi gördü. Ama bundan sonra ne olur bilmiyorum. Suudi Arabistan'dan destek yok ama cihada inanmış Suudi ailelerden yardım alıyoruz. Ama kısa süre sonra buna da ihtiyacımız kalmayacak.

Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA

http://www.abna.ir/turkish/service/important/archive/2014/06/26/619109/story.html

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1992 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Röportaj-Söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi Dedesi rahmetli Mustafa Kul'un bayrağını taşıyor

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı!

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı! Ortadoğu'yu en iyi bilen gazeteci Hüsnü Mahalli, SÖZCÜ'ye konuştu

Cesur,Devrimci ve Çağdaş

Cesur,Devrimci ve Çağdaş TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ile röportaj

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü Kılıçdaroğlu provokasyonlar konusunda uyardı

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!..

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!.. Yıldırım Mayruk,Barbaros Şansal ile birlikte ülkeyi terk ediyor!..

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss