Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!..
04 Nisan 2015, 11:13

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!..

Yıldırım Mayruk,Barbaros Şansal ile birlikte ülkeyi terk ediyor!..

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!..

Sözcü'den Edda Sönmez'in röportajı.

Meslekte 50. yılını geride bırakan, Türk modasına damgasını vurmuş Yıldırım Mayruk, 528 parça eşyasını açık artırma ile satıyor ve Barbaros Şansal ile birlikte Türkiye’den ayrılıyor.

Niçin böyle bir karar aldınız?

Ben bu mesleğe 50 senemi verdim. Yoruldum ve Türkiye’nin şartları artık beni rahatsız etmeye başladı. Ve dinlenmek istiyorum bunun için de senelerdir aşağı yukarı 30-35 senedir istediğim bir şeydi köyde yaşamak. Hatta dam görmeyen bir yer istiyordum. Şimdi böyle bir yer buldum ve oraya yerleşeceğim.

Asla geri dönmeyi düşünmüyorsunuz o zaman öyle mi?

Büyük konuşmayayım ama dönmemek üzere bu işe karar verdim. Duyulduğu andan itibaren birkaç kişinin söyledikleri beni çok duygulandırdı. “Seninle her gün burada görüşmüyorduk ama içime bir acı düştü. Senin burada olmadığını düşünmek kötü…” Bu, benim hayatta işittiğim en güzel sözlerden bir tanesiydi. Bir diğeri ise “Ay biz bundan sonra kime diktireceğiz?” Hakikaten, bu söze kırıldım.

Gerçekleştiremediğiniz bir arzunuz var mı?

Evet var… Dikişe başladığım günden itibaren benim gerçekleştiremediğim arzum vardı. Bir sabah kalkacağım, giyineceğim ve kapıdan çıkarken ‘Bugün işe gelmiyorum’ diye telefon edeceğim. Ben bunu yapamadım. Bu benim için en büyük lükstü hayatta, yapamadım bugüne kadar. Ben hep işimin başındaydım.

Gitmenizin altında başka bir neden var mı?

Bunun altında da yatan başka bir şey var aslında. Çok suiistimal edildim ben. Yüzüstü bırakmak istiyorum bazılarını. Türkçesi bu… Ayrıca şehir, içinde yaşanılmaktan çıktı. Güvenlik sorunları çok arttı bu şehrin.

Maddi sıkıntıdan dolayı eşyalarınızı sattığınız söyleniyor?

Çok şükür Allah’a, öyle bir sıkıntım yok. Ama tabii ki işinizi bıraktığınız zaman daha küçülüyorsunuz… Allah’a çok şükür, bir şeye güvenmesem işimi bırakmam. Ben de kendi imkanlarımla geçinebileceğimi düşünüyorum.

Makasınızı ne yapacaksınız?

Hiç düşünmedim.Sanırım o makası saklayacağım. Götürmek istediğim bir sürü şey var. Mesela benim müthiş bir arşivim var. Kurumsal arşivimizi götürüyoruz. Moda kitaplarımın hepsini götüreceğim. Ben ne kadar bu mesleği bıraksam da bu meslek yaşadığım sürece benim içimden çıkmayacak.

Peki prova aynanızı satacak mısınız?

Moda müzayedemdeki en kıymetli parçam prova aynam. O aynayı satmayacağım. Çünkü o ayna 10 bin önemli kadının mahremini gördü. Ona değer biçilemez. O aynanın önünden kimler geçmedi ki. O aynada kendisini görmeyen kadın kalmadı. Eski ve yeni sanatçıların hepsi geçti. Sibel Can, Hande Yener, Yeşim Salkım, Semra Özal, Berna Yılmaz… O aynayı yatak odama koyacağım. O aynanın önünde, benim alnımdan halıya ter damladığını bilirim.

Siz çalışan, üreten insansınız. İşsizlikten sıkılmaz mısınız?

Sıkılmam,çünkü kendime yeni bir dünya kurmak istiyorum. Bunun hayaliyle yaşıyorum. Ben kendi kendine yeten bir insanım. Bugüne kadar yapmadığım şeyleri yapacağım. En büyük merakım yemekti, mutfaktı. Mutfağa gireceğim.

En büyük kazancınız nedir bu işten?

En büyük zenginliğim,edindiğim çok iyi dostlar.

Kırgınlık var mı sanat camiasından birilerine?

Olmaz mı? 15 yıldır var. Aslında ben bugünkü şöhretimi sanat camiasına borçluyum. Ama onlar çok vefasız oldukları için aynı vefayı onlardan görmedim. Bugün varsanız onlar var, yoksanız yoklar.

SERVET KADAR PARAMI VERMEYENLER VAR

Kimlere peki kırgınsınız?

Aslında kırgınlık değil. Beni çok suiistimal edenler var. Yani o devirde servet denilecek paramı vermeyenler var. Onlara bile kızgın değilim aslında, hepsini affettim gitti. Bana paranızı kimlerden aldınız deseniz daha iyi. Geçen gün sevgili Emel Sayın’la konuşuyorduk. “Benim sana borcum var mı dedi” Emel Sayın’ın bana borcu olabilir mi?” dedim… Emel Sayın, Türkan Şoray, Gönül Akkor, çok iyi dostlarım zaten. 1980 senesinde bir tanesinin 16 buçuk milyon borcu vardı. O sene, Hilton’un yanındaki Kervan Saray apartmanının en üst katını 21 milyon liraya veriyorlardı.

Paranızı vermeyen kişilerle karşılaştığınızda nasıl tepkiler veriyorlar?

Genelde kaçıyorlar…

Son günlerdeki moda programlarını nasıl buluyorsunuz?

Herkes modacı. Bunun bir sertifikası olmalı. Bir meslek odasına kayıtlı olması lazım. Bir sürü modacı var, yerleri yurtları belli değil.

Yanınızda çalışan kişilere ne olacak peki?

Kimseyi ortada bırakmıyoruz. Giderken hepsini bir yerlere yerleştirip öyle gideceğim. Kimseyi mağdur etmeden. Evimdeki personelim bizimle geliyor. Biz bir aileyiz, onları bırakmayız. Kedilerim ve köpeklerim geliyor.

Nereye gidiyorsunuz? Niye orayı tercih ettiniz…

İngiliz köyüne yerleşiyoruz. Alman bir muhtarımız var. 18 tane zeytin ağacımız, çam ağaçlarımız var. Her tarafımız orman. Siyasi sorunlardan etkilenmeyecek kadar sağlam bir arsa. Üç dönümlük bir arazi. Bunun bir kısmını hazineye, yola bağışlıyorum. Bürokrasi bize çok yardımcı oldu. Bakanlar Kurulu’nda üç ayda geçen kararlar 10 günde geçiverdi.

Tam gidiş tarihiniz belli mi?

Ekim – Kasım gibi gidiyoruz. Kasım sonu gibi oradayız. Hatta önümüzdeki yılbaşı yeni evimizde olacağım.

BURADAN GİTMEK İÇİN BARBAROS’U BEN KANDIRDIM

Buradan gidiş işini Barbaros Bey’in yaptığı söyleniyor doğru mu bu?

Herkesin söylediği Barbaros’un bunu yaptığı… Bunu isteyen benim. Ben orayı çok seviyorum. Onu suçluyorlar ama ben kandırdım Barbaros’u.

Şu an oturduğunuz bu villayı satıyor musunuz?

Oturmuyorsam niye boş dursun. Evet, satıyoruz. Bu evde düğünler yapıldı. 250 kişiye Barbaros kendi elleriyle köfte yoğurdu. Bu bahçede Gönül Akkor, Sibel Can, Behiye Aksoy şarkılar söyledi gece davetlerinde. Bu evin de kendi içinde çok tarihi değeri var.

Atölyenizden kimler geçti?

Kongo Cumhurbaşkanı’nın eşi buraya geliyordu, düşünün. O kadar çok kişi geldi ki hangi birini sayalım.

Peki en çok kimin kıyafetini dikerken mutluluk duydunuz?

Hem çok stres hem de çok mutluluk duyduğum isim tartışmasız Belma Simavi. Belma Hanım dışında birkaç isim daha var. Kalbim onlarla çarpacaktır. Fezal Hasoğlu, Yüksel Behlül, Güler Yiğit, Ferhunde Verdi… Bu insanlar bana çok şey kattı. Çok şey öğrendim. Bunların hepsi benim dostum. Sırdaş oldum ama hiç kimseyi sırrıma ortak etmedim.

Barbaros Şansal sizin için ne ifade ediyor?

“Her şeyi” ifade ediyor. Barbaros benim hayatımın her şeyinde var. Zaman zaman bazı hareketlerine üzülüyorum. Başına iş gelir diye üzülüyorum.

İŞTE MAYRUK’UN SATIŞA ÇIKARACAĞI BAZI ÜRÜNLER

Pera Mezat müzayedecilik,Yıldırım Bey’in yaşamına yolculuk eden ünlü ressamların tablolarından,mobilyalara,şamdanlardan sofra takımlarına tam 528 eşyasını satılığa çıkarıyor. Yıldırım Mayruk’un ev eşyaları ve sanat eserleri ‘Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi’ adıyla 11 Nisan’da Dedeman Oteli’nde yapılacak müzayede ile yeni sahiplerine kavuşacak. Ayrıca www.yildirimmayrukmuzayede.com’da online işlem yapabilirsiniz.

sözcü

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 2693 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Röportaj-Söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi Dedesi rahmetli Mustafa Kul'un bayrağını taşıyor

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı!

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı! Ortadoğu'yu en iyi bilen gazeteci Hüsnü Mahalli, SÖZCÜ'ye konuştu

Cesur,Devrimci ve Çağdaş

Cesur,Devrimci ve Çağdaş TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ile röportaj

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü Kılıçdaroğlu provokasyonlar konusunda uyardı

Demirci,AKP Milletvekili A.Adayıyım

Demirci,AKP Milletvekili A.Adayıyım Mustafa Demirci,Giresun AKP'den milletvekili aday adayı olduğunu ilan etti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss