Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
600 Lira Radar Cezası Yedi
11 Eylül 2016, 21:36

600 Lira Radar Cezası Yedi

135 saniyede 600 lira trafik cezası yedi

135 saniyede 600 lira trafik cezası yedi

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurbanı olan vatandaş 135 saniyede iki kez ihlalden yaklaşık 600 lira radar cezası yedi.

İstanbul'dan, memleketi Sivas'a gitmek için yola çıkan bir vatandaş, Amasya'nın Merzifon ilçesinde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ni (TEDES) 135 saniyede iki kez ihlal etmekten yaklaşık 600 lira radar cezası yedi.

Tatilini geçirmek için İstanbul'dan memleketi Sivas'ın Suşehri ilçesine hafif ticari aracıyla yola çıkan Mustafa Demir (44), 7 Ağustos Pazar günü Amasya'nın Merzifonilçesinde E-80 karayolunda saat 23.45.22'de saatte 91 kilometre hızla seyrederken yaptığı ihlal nedeniyle 199, 23.47.37'de saatte 100 kilometre hızla seyrederken yaptığı ihlal nedeniyle de 412 lira cezaya çarptırıldı.

Ceza tutanaklarının 5 ve 6 Eylül'de PTT tarafından kendisine tebliğ edildiğini belirten Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki gün, cezaları yüzde 25 indirimli olarak Suşehri Mal Müdürlüğüne yatırdığını söyledi.

Demir, önceki gün elektronik radar uygulamasının kaldırıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ederek, "Maaşlı insanlar olarak cezalar çok ağır geliyordu. Aynı gün aynı yerde iki defa ceza yedik, toplam 600 lira. Bunları ödedik. Ama inşallah bundan sonra olmaz. TEDES uygulamasını kaldıran İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İstanbul’dan Suşehri'ne 245 liralık mazotla geldiğini aktaran Demir, "Buradan 600 lira radar cezasıyla gideceğiz. Bu zoruma gitti." dedi.

OTOBAN GİBİ YOLLARDA BU CEZAYI YEMEK ÜZÜYOR

Hıza her zaman karşı olduğunu da dile getiren Demir, "Otoban gibi yollarda bu cezaları yemek üzüyor. Eğer bu uygulamayı devam ettireceklerse eski yolları versinler bizler de yavaş yavaş gideriz." ifadelerini kullandı.

Demir, TEDES uygulaması olan yerleşim yerlerinden bugüne kadar alışverişyapmayarak, bu durumu kendince protesto ettiğini de sözlerine ekledi.

AA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1648 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss