Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avlanma sezonu 1 Eylül'de Başladı
02 Eylül 2016, 02:08

Avlanma sezonu 1 Eylül'de Başladı

1 Eylül'de başlayan denizlerde avlanma sezonuyla ilgili açıklama şöyle:

Denizlerde Avlanma sezonu 1 Eylül'de Başladı

Balıkçılarımız "vira bismillah" dedi.

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 1 Eylül’de başlayan denizlerde avlanma sezonuyla ilgili açıklama şöyle:

"Su Ürünleri Avlanma Sezonu 1 Eylül 2016 tarihinde başlayacaktır. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa göre çıkarılan 4/1 No lu Tebliğ çerçevesinde avcılık faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Yeni avlanma sezonunun başlaması nedeniyle su ürünleri istihsalinde bulunan balıkçılarımızın aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:

-Karadeniz'de; Ordu İli, Ünye İlçesinde; Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasaktır.

-Karasularımızda gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır.

-Gırgır ağları ile hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılacak olup, belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz.

-Gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğünden Avcılık İzin Belgesi'nin alınması zorunludur.

-Denizlerden ve iç sulardan avcılık yolu ile elde edilen su ürünlerinin, karaya çıkış noktalarından itibaren ilk satışının yapıldığı yere, toptan satış merkezi, su ürünleri hali, soğuk hava deposu ve işleme tesisine naklinde Nakil Belgesi alınması zorunludur.50 kg ve daha az miktardaki su ürünleri için nakil belgesi aranmaz.

-Deniz salyangozu avcılığının Algarna ile serbest olduğu dönemde (15 Nisan-31 Ağustos arası yasak dönem) sahilden itibaren 500 metre mesafe içerisinde istihsal yapılamaz. İstihsalinde gemide birden fazla algarna bulundurulamaz ve kullanılamaz. İstihsalinin 05:00-20:00 saatleri arasında yapılması zorunludur.

-Uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden izin belgesi alınması zorunludur.

-Denize bırakılan uzatma ağları, paraketelerin gündüz flâma (şamandıra), gece ise ışıklı şamandıra ile işaretlendirilmesi zorunludur.

-Limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde ve bu yerlerin girişinde ana mendireğin girişinde ana mendireğin başından itibaren 100 m yarıçaplı alanda su ürünleri avcılığı yasaktır.

-Harşit Çayı, Batlama, Aksu, Pazarsuyu, Yağlıdere, Çanakçı ve Gelevera derelerinin denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır.

-Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır.

-İlimizde 1 Ekim -28 Şubat tarihleri arasında Doğal Alabalık avcılığı yasaktır.

-İlimiz karasuları ve iç sularında avlanan, satışa sunulan balık çeşitlerindeki standart boy sınırlamaları aşağıdaki gibidir:

Asgarî Boy (cm)

Barbunya 13 cm

Levrek 25 cm

Dil Balığı 20 cm

Lüfer 18 cm

Eşkina 25 cm

Mezgit 13 cm

Hamsi 9 cm

Palamut 25 cm

İstavrit 13 cm

Pisi 20 cm

Kalkan 45 cm

Sardalya 11 cm

Kefal (Amuderya kefali) 35 cm

Tekir 11 cm

Kefal (Diğer kefaller) 20 cm

Uskumru 20 cm

Kefal (Has kefal) 30 cm

Alabalık (İç Sularda)25 cm

Kefal (Sarıkulak kefal) 30 cm

Sazan (İç Sularda) 40 cm

Kırlangıç 18 cm

Yayın (İç Sularda)90 cm

Balıkçılarımız ayrıntılı bilgi için İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat edebilir veya www.giresun.tarim.gov.tr adresinde internet sitemizi ziyaret edebilirler. Balıkçılarımızın avlanma usul ve esaslarına uymalarını ve bereketli bir sezon geçirmelerini dileriz."

Giresun Valiliği

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 981 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss