Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurbanlık fiyatlarına yüzde 10 zam
21 Ağustos 2016, 21:12

Kurbanlık fiyatlarına yüzde 10 zam

Yardımcı,Kurbanlıkların yetmeyeceği dedikodusuna inanmayın

Kurbanlık fiyatlarına yüzde 10 zam

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan vekili Osman Yardımcı, kurbanlık alacakları spekülasyonlara karşı uyardı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan vekili Osman Yardımcı, ’kurbanlık az, yetmeyecek’ gibi spekülasyonlara inanılmaması gerektiğini belirterek, "Her bayram öncesi fiyatları artırmak için bunu yapıyorlar. Şu an Türkiye’nin iki kurban bayramına yetecek stoğu var" dedi.

Aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı olan Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban bayramı öncesinde vatandaşları uyardı. Kurbanlık miktarı konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını ve her yıl olduğu gibi bu yıl da elinde çok kurbanlık bulunan bazı kesimlerin sanki sayı yetmeyecekmiş gibi piyasayı speküle etmeye çalıştığını söyledi.

’MAL BULAMAYAN BENİ ARASIN’

Türkiye’de iki kurban bayramına yetecek kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan stoğu bulunduğunu vurgulayan Yardımcı, "Kurbanlıkların yetmeyeceği dedikodusuna inanmayın. Bunun amacı fiyat yükseltmek. Bu dedikodularla mal bulamayacağını düşünenler ve şayet açıklanan fiyatlarda mal bulamayanlar beni cep telefonumdan arayabilir. Söz veriyorum Türkiye’nin neresinde olursa olsun ben bulacağım" dedi.

1 MİLYON BÜYÜK, 4 MİLYON KÜÇÜKBAŞ

Geçen yıl 850 bin büyükbaş, 3 milyon da küçükbaş kurban kesimi yapıldığını aktaran Yardımcı, "Bu yılki beklentimiz ise 1 milyon büyükbaş, 3.5- 4 milyon küçükbaş kurbanlık kesimi yapılacağı yönünde. Et Balık ve Süt Kurumu’nun fiyat açıklaması sonrasında illere göre kasap odaları kesim, parçalama, pay ayırma gibi fiyat tarifelerini belirleyecek" diye konuştu.

SAHTE PARA KALEMİ DAĞITILACAK

Türkiye genelinde odaların, müftülüklerin organizatörlüğünde ve belediyelerle işbirliği içinde kurban kesim ve satış yerlerinin belirlenmesi ve daha önceki yıllara göre daha modern olması için hazırlıklara başlandığını da anlatan Yardımcı, kurban satış noktalarında satıcılara ’sahte para kalemi’ dağıtılacağını da söyledi.

FİYATLARA TAHMİNİ YÜZDE 10 ZAM

Fiyatlar henüz belli olmamakla birlikte kurbanlıklara yüzde 10 civarında zam yapılmasının öngörüldüğünü belirten Yardımcı, şöyle dedi:

"Kurbanlık ayrı bir sektör, yem ve mazot gibi girdiler arttığı için yüzde 10 dolayında zam olur. Geçen sene canlı dana kilosu 16 TL, koyun 15 TL, keçi ise 14 TL idi. Bu yıl dana 17- 18, koyun 17, keçi de 16 lira olur. Tahminimiz böyle fakat Et Balık ve Süt Kurumu’nun açıklamasını bekleyeceğiz."

DHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1065 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss