Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karadut Ormanı Oluyor
28 Nisan 2016, 10:19

Karadut Ormanı Oluyor

Şebinkarahisar'da 63 aileye gelir getirecek proje başladı

Karadut Ormanı Oluyor

Şebinkarahisar'da 63 aileye gelir getirecek proje başladı.

Dünyanın Karadut ormanı olacak projenin ilk fidanları 23 Nisan'da Şebinkarahisar'ın idarecileri tarafından toprakla buluşturuldu.

Şebinkarahisar Kaymakamlığının hazine arazilerine gelir getirecek ürün fidanları dikerek şehrin yöresel ürünlerde marka haline gelmesine yönelik başlattığı çalışmaya Karadut ormanları için ilk fidanlar dikilerek başlandı.

23 Nisan Karadut Ormanı adıyla başlatılan projenin fidan dikim töreninde, Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu ve Belediye Başkanı Şahin Yılancı törende temsilen birer fidan dikti. Beraberinde Orman İşletme Müdürü Serdar Ersöz, İlçe Tarım Müdürü Kamil Çakır, Mal Müdürü Selçuk Şeker birçok kurum amirleri ve halkla birlikte fidan dikimleri gerçekleştirildi.

Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç fidan dikim töreninde şunları ifade etti." 23 Nisan günü coşku içinde kurum amirlerimiz ve halkla beraber karadut fidanlarımızı toprakla buluşturuyor ve gelecek nesillere en değerli mirası bırakıyoruz. Hep birlikte ilçemize kazandırdığımız karadut ormanı hem ilçemiz hem de ülkemiz için ekonomik, kültürel ve turizm anlamında katma değer kazandıracaktır. Şebinkarahisar hem cevizle hem de karadut ürünleriyle dünya markası olacağına inanıyorum.” diyerek yaklaşık 1300 adet fidanın dikildiğini, parselleme çalışmalarının ardından fidanların korunması ve yetiştirilmesi için gönüllü ailelere teslim edileceğini belirtti. 63 ailenin bir kaç yıl sonra yetişecek fidanların ürünlerinden gelir elde ederek aile ekonomisine katkıda bulunacağını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Haber : Gülsen Akyol Mutlu-Şebinkarahisar

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 451 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss