Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Karadut Ormanı Oluyor


Açıklama: Şebinkarahisar'da 63 aileye gelir getirecek proje başladı
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2016
Geçerli Tarih: 08 Mayıs 2024, 14:59
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=22994


Karadut Ormanı Oluyor

Şebinkarahisar'da 63 aileye gelir getirecek proje başladı.

Dünyanın Karadut ormanı olacak projenin ilk fidanları 23 Nisan'da Şebinkarahisar'ın idarecileri tarafından toprakla buluşturuldu.

Şebinkarahisar Kaymakamlığının hazine arazilerine gelir getirecek ürün fidanları dikerek şehrin yöresel ürünlerde marka haline gelmesine yönelik başlattığı çalışmaya Karadut ormanları için ilk fidanlar dikilerek başlandı.

23 Nisan Karadut Ormanı adıyla başlatılan projenin fidan dikim töreninde, Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu ve Belediye Başkanı Şahin Yılancı törende temsilen birer fidan dikti. Beraberinde Orman İşletme Müdürü Serdar Ersöz, İlçe Tarım Müdürü Kamil Çakır, Mal Müdürü Selçuk Şeker birçok kurum amirleri ve halkla birlikte fidan dikimleri gerçekleştirildi.

Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç fidan dikim töreninde şunları ifade etti." 23 Nisan günü coşku içinde kurum amirlerimiz ve halkla beraber karadut fidanlarımızı toprakla buluşturuyor ve gelecek nesillere en değerli mirası bırakıyoruz. Hep birlikte ilçemize kazandırdığımız karadut ormanı hem ilçemiz hem de ülkemiz için ekonomik, kültürel ve turizm anlamında katma değer kazandıracaktır. Şebinkarahisar hem cevizle hem de karadut ürünleriyle dünya markası olacağına inanıyorum.” diyerek yaklaşık 1300 adet fidanın dikildiğini, parselleme çalışmalarının ardından fidanların korunması ve yetiştirilmesi için gönüllü ailelere teslim edileceğini belirtti. 63 ailenin bir kaç yıl sonra yetişecek fidanların ürünlerinden gelir elde ederek aile ekonomisine katkıda bulunacağını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Haber : Gülsen Akyol Mutlu-Şebinkarahisar


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster