Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele’li doktordan devrim gibi tedavi
26 Kasım 2019, 02:42

Görele’li doktordan devrim gibi tedavi

Görele Soğukpınar Köyünden Öğr. Üyesi Dr. Tolgahan Kuru'dan devrim niteliğinde tedavi

Görele’li doktordan devrim gibi tedavi

Görele Soğukpınar Köyünden  Öğr. Üyesi  Dr. Tolgahan Kuru'dan devrim niteliğinde tedavi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi’nde, kireçlenme tedavisi için bir süredir yepyeni bir yöntem uygulanıyor.

Kireçlenme problemi görülen dizde, rutinin dışında dizi kurtarıcı, protezsiz ve ağrısız bir tedavi yöntemi kullanan Ortopedi ve Travmatoloji Doktorlarından Öğr. Üyesi Dr. Tolgahan Kuru ile Öğr. Üyesi  Dr. Ali Bilge, yöntemin ayrıntılarını bizimle ile paylaştı.

Türkiye genelinde yalnızca birkaç hastanede uygulanan yöntem, ÇOMÜ hastanesinde şimdiye kadar 30’a yakın hastaya uygulandı.

Çanakkalelilerin kronik problemlerinden biri olan kireçlenme için hastaların istisnasız hepsi, protez yerine dizi kurtaran yöntemden oldukça memnun… 

Türkiye’de, 45 yaş üstü pek çok insanın en büyük ve en ağrılı problemi olan kireçlenme için yeni yöntemler uygulanmaya devam ediyor. Son dönemde ise vidalı ve plaklı tedavi yöntemlerinin yanı sıra hem masraflı hem ağrılı protez ameliyatını da rafa kaldıran bir yöntem uygulanmaya başlandı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi de hastaların yaşam kalitesini artıran bu yeni yöntemi uygulayan klinikler arasında başı çekiyor.

Uyguladıkları yeni yöntemle şimdiye kadar 30 hastanın yaşam kalitesini artıran doktorlar, tedavi yöntemini ve sürecini gazeteniz Gündem’e anlattı.

45 YAŞ ÜSTÜ HERKESİN PROBLEMİ: KİREÇLENME

Belli bir yaş üstündeki çok insanda meydana gelen kireçlenme sorununu ve tedavi yöntemlerini anlatarak konuşmasına başlayan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doktorlarından Öğr. Üyesi Dr. Tolgahan Kuru, “Özellikle bayanlarda 45 yaş sonrası kireçlenme olur. Bu neredeyse herkesin problemidir. Bu kireçlenme de diz ekleminde olur ve dizimizin iç tarafından başlar. Eklemin bir aralığı var ve bu aralık iç taraftan daralmaya başlıyor. Daralma başladığında kireçlenme hızlı bir şekilde ilerliyor. Buna da ek tedavi öneriliyor. İç tarafta ilerlemeye başladığı vakit, bazı ilaçlar uygulanıyor. Etkileri hala soru işareti olan dizin içerisinde, enjeksiyonlar, steroidler gibi fizik tedavinin yaptığı bazı tedaviler var ama bunları devlet ödemiyor. Zaten bu tedaviler çok da işe yaramıyor, geçici olarak hastanın ağrısını kesiyor. Burada yapılacak işlem, protez ameliyatına gitmemesi için eklem aralığını müdahale edip genişletmektir.” dedi.

Çanakkale Gündem

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1371 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss