Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ekmekle Ünlendik Çöp Tesisi ile kirlendik
29 Haziran 2013, 20:20

Ekmekle Ünlendik Çöp Tesisi ile kirlendik

Çöp Tesisi Başımızın Belasıdır...

Ekmekle Ünlendik Çöp Tesisi ile kirlendik

 

Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan “Katı atık tesisleri bizim için baş belası" açıklamasını yaptı.

Çavuşlu Belde Belediyesi Başkanı Hüseyin Arslan her hafta Mercan Fm ve Radyo Bordo Maviden canlı olarak yayınlanan Güncel bakış programının konuğu oldu. Usta gazeteci ve Radyo Programcısı Nihat Öztürk’ün sunduğu programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çavuşlu Beldesinin ekonomik olarak bazı ilçelerden daha aktif olduğunu fakat nüfusunun az olduğunu belirterek programa başlayan Arslan “Seçimlerden önce ne söz vermişsek yaptık. Stat Projesini hayata geçirdik, sis dağı su projesi için çalışmalarımız sürüyor ve derin deşarj için girişimlerimiz tamamladı” diye konuştu. 

“Çöp Tesisi Başımızın Belasıdır”

Çavuşlu Beldesinin küçük olmasına karşın 12 tane ekmek fırın olduğunu ekmeğin ana vatanının Çavuşludur açıklamasa yaptı. Bölgedeki en canlı paranın da Çavuşlu beldesinde döndüğünü ifade etti. Ekmekle ünlenen beldenin katı atık tesisleri ile adının kirlendiğini ve katı atık tesisinin belde halkı için baş belası olarak gördüğünü açıkladı. Arslan” İl genelinde çöp tesisi için farklı yerler arandı. Her taraftan tepki aldığı için geri adılar atıldı. Çavuşlu’da Çöp tesisi için düşünülen arazide sis dağına teleferik kurulması hesap edilirken çöp tesisi kuruldu. Tüm raporlar olumsuz olmasına rağmen tekrar başlandı. Mühürledim. Bana senin buna yetkin yok dediler. Yine başladılar. Mahkememiz devam ediyor. Bir önceki bilirkişi ekibi ikinci incelemede olur verdi. Temennimiz tesisin olmayacak olduğu yönünde” dedi.

“Çimento Fabrikası oyalama taktiği”

Yapılmak istenen çimento fabrikası için oyalama taktiği olarak ördüğünü ve amacın hedef saptırmak oluğunun belirten Arslan “Bazı iş adamlarımız bize tepeden aşağı bakıyor. Bize sormadan bir şeyler yapmak istiyorlar. Biz buranın belediye başkanı olduğumuz için sorulması gerekir” dedi. Belediye Başkanlığı döneminde hedefleri tek tek uygulamaya koyduklarını ve en kısa bir süre de derin deşarj sistemini yapıp alt yapıyı bitirmek istediklerini söyledi. Bazı ilçelerde yapılan sahil düzenlemesinin çavuşlu beldesinde de DOKA destekli projelerle hata geçirmek istediklerini ifade etti.

“Bana çöp arabası vermediler”.

Yaklaşan yerel seçim çalışmaları hakkında da açıklımlar da bulunan Arslan “En fazla yol sorunundan dolayı şikâyet alıyoruz ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her mahallemizden 10 tane hayırsever olsa ol problemimiz olmaz. Başbakan da Milletvekili de bizim ama bir çöp arabası istedim farklı belediye başkanıyım diye vermediler. Sözde ayrım yapmıyoruz diyorlar ama sadece iller bankasından gelen parada ayrım yapmıyorlar. Diğer hususların hepsinde ayrımcılık var” dedi.

“Amacım borçsuz bir belediye”

Belediyenin özel gelirleri olmadığını bazı kira gelirleriyle ayakta tutmaya çalıştıklarını 750 bin liralık borcu 350 bin liraya düşürdüklerini, az adamla çok iş ürettiklerini söyleyen Çavuşlu Belde Belediyesi Başkanı Hüseyin Arslan “Vatandaş bize yardımcı ve duyarlı olsun. Amacım borçsuz bir belediye. Emekli olan arkadaşlarımızın yerine eleman almadık. Ben tüm personelime güveniyorum ve hepsine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Kurumlar gitti,siyasilerde ses yok”

Sis Dağından beldeye su getirmek istediklerini ve belediyeye 30–35 bin lira gelir katmasını düşündüklerini projeye bağlı ilk kazmanın vurulmasından sonra gerisinin geleceğini söyledi. Yerel seçimlerde seçilme şansının yüksek olduğunu ama seçimin acımasız olduğunu yerine göre küçükle küçük büyükle büyük olduğunu ve herkese eşit davrandığını belirtti. Beldeden bazı kurumların gittiğini ve kaybın yüksek olduğunu ifade eden Arslan “Beldeden jandarmayı ve bir bankaya ait banka matiki kaldırdılar. Değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Bizim söylemimizle bunlar olmuyor. Jandarmanın olduğu binaya İmam Hatip Lisesi gelecek. Önümüzdeki dönem Beldede Ekmek festivali düşünüyoruz ama yerimiz müsait olmadığından dolayı hayata geçiremiyoruz. Düğün salonumuzu en kısa bir sürede hayata geçireceğiz. Bunun vatandaşa külfeti ağır ve biz uygun olanını yapacağız. Çavuşlu Beldemiz 24 saat açık olduğu için bir otel yapmayı düşünüyoruz. Gelen misafirlerimizi komşu ilçelere gönderip ekonomik kayıp yaşamak istemiyoruz” dedi. 

Fikret BODUR www.eynesilajans.com


Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1662 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Röportaj-Söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi Dedesi rahmetli Mustafa Kul'un bayrağını taşıyor

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı!

Erdoğan'ın halifelik hayali Türkiye'yi tehlikeye attı! Ortadoğu'yu en iyi bilen gazeteci Hüsnü Mahalli, SÖZCÜ'ye konuştu

Cesur,Devrimci ve Çağdaş

Cesur,Devrimci ve Çağdaş TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ile röportaj

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü

Kılıçdaroğlu: AKP kaybedeceğini gördü Kılıçdaroğlu provokasyonlar konusunda uyardı

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!..

Yıldırım Mayruk ülkeyi terk ediyor!.. Yıldırım Mayruk,Barbaros Şansal ile birlikte ülkeyi terk ediyor!..

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss