Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele'li Katilin Affına Aile İsyan Etti
17 Aralık 2017, 20:49

Görele'li Katilin Affına Aile İsyan Etti

Öldürülen İsmet Topkara'nın ailesi af kararına tepki gösterdi.

Görele’li Katilin Affına Aile İsyan Etti

Katil Celal Topkara’nın Erdoğan tarafından affedilmesinden sonra öldürülen İsmet Topkara’nın ailesi af kararına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali nedeniyle Giresunlu hükümlü Celal Topkara’nın kalan cezasını kaldırması öldürülen İsmet Topkara’nın ailesini isyan ettirdi.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Göreleli Celal Topkara’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmesinden sonra öldürülen İsmet Topkara’nın ailesi bir açıklama yaptı. Aile açıklamalarında af kararına tepki gösterdi.

Görele’nin Köprübaşı beldesinin Önerli Mahallesi’nde 25 Ekim 2013’te meydana gelen olayda, Celal Topkara, arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı yeğeni İsmet Topkara’yı (71) tabanca ile vurarak öldürmüştü.

Olayın ardından kaçan Celal Topkara, 4 gün sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştı. Mahkemeye sevk edilen Topkara, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sürekli hastalanan ve 85 yaşına gelen Celal Topkara’nın tahliyesi için mahkemeye başvuran ailesinin talebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Topkara’nın cezasının Erdoğan tarafından kaldırıldığı bildirildi.

AİLEDEN TEPKİ

Celal Topkara’nın Erdoğan tarafından affedilmesinin sonra öldürülen İsmet Topkara’nın ailesi bir açıklama yaptı.

Açıklamalarında özetle af kararına tepki gösteren Topkara ailesi ‘Yargı tarafından ömür boyu hapse (ağırlaştırılmış müebbete) mahküm edilen Celal Topkara’nın affedilmesi bizi aile olarak bir kez daha mağdur etmiştir’ denildi.

BUNUN ADALET VE HUKUK NERESİNDEDİR?

İsmet Topkara’nın ailesi açıklamalarını şöyle sürdürdü:

‘Biz İsmet Topkara’nın ailesi olarak bu şahsın hasta olmadığına inanıyoruz. Cumhuriyet savcılığına bununla ilgili dilekçe sunmamıza rağmen bize hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Bu katilin tekrar suç işlemeyeceğinin bir garantisi var mıdır? Bu kararı veren Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı hiç empati yapıp aile olarak bizim mağduriyetimizi ve ruh halimizi düşünmüşler midir? Bunun adalet ve hukuk neresindedir? Bizim siyasi görüşümüz nedeniyle midir ya da başka nedir? Bu ayrıcalık bu katile verildi. Bu adaletin Türkiye Cumhuriyeti nezdinde sorgulanmasını istiyoruz.’

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1167 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss