Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bektaşoğlu; Afetin Yaraları Sarılmalı
25 Eylül 2016, 21:13

Bektaşoğlu; Afetin Yaraları Sarılmalı

CHP Heyeti afet bölgesinde

BEKTAŞOĞLU: AFETİN YARALARI SARILMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, sağanak yağmur sonrası oluşan su baskınlarının vurduğu ilçelerden olan Eynesil’de, gezi ve incelemelerde bulundu. Afet alanlarına giden Torun ve Bektaşoğlu, burada İlçe Başkanı Ahmet Latif Karadeniz’den bilgiler aldı.

Milletvekillerinin gezisi Beşikdüzü’nden başladı. Kriz masasında Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan bilgi alan Torun, Bektaşoğlu ve Haluk Pekşen daha sonra su baskınına uğrayan caddelerdeki esnafı ziyaret etti.

TORUN VE BEKTAŞOĞLU EYNESİL’DE…

Torun ve Bektaşoğlu daha sonra, Eynesil’e gelerek, İlçe Başkanı Karadeniz’le birlikte Topallı ve Dizgine Deresi’nin taşmasıyla oluşan hasarı ve yıkılan köprülerle ilgili tespitler yaptı. CHP milletvekilleri, mağdur olan halk ve esnafla görüştükten sonra ilçe binasında basına açıklama yaptılar. Hükümeti göreve çağıran Seyit Torun, “sel felaketinin bir doğa olayı olduğunu dile getirerek, "Bunun tedbirlerini almak, ortadan kaldıracak yatırımları yapmak da yetkililerin ve hükümetin görevidir." ifadesini kullandı.

Yeşil yol, maden yatakları, taş ocakları ve HES adı altında Karadeniz’in talan ve yağma edildiğini söyleyen Torun,” doğayla oynanınca bunun bedeli ağır oluyor. Ranta geleceğimizi teslim ettik.

Karadeniz’deki il ve ilçelerin afet tehditi altında olduğunu söyleyen Bektaşoğlu, afetin ve su baskınlarının nedenini çarpık yapılaşmaya, ranta dayalı imar politikasına ve dere ıslahlarının yapılmamasına, alt yapı yetersizliğine ve sahil yoluna bağladı.

“HÜKÜMET NORMALLEŞMEYİ SAĞLAMALI”

Hükümetin ilgili bakanlıklar aracılığıyla ilçe merkezleri ve köylerde hayatı normalleştirmeye çalışması gerektiğini söyleyen Bektaşoğlu şunları söyledi: “talan anlayışıyla çoğalan HES’ler coğrafyayı bozdu. Dereler denize kentleri yıkarak ulaşıyor. Menfezler yetersiz. Su baskınları kader değil, yerel ve genel yönetim kusuru. Deniz ve dere tehditi alındaki alanlar süratle afete karşı yenide düzenlenmeli. Eynesil’in giriş ve çıkışında yer alan Topallı ve Dizgine dereleri kısa süre içinde ıslah edilmeli. Yıkılan köprülerin de yeniden yapılmasını bekliyoruz. İlçe başkanımızdan bilgiler aldık. TBMM’de bu konuda bir çalışma yapacağız. Ciddi zararlar var. Bu zararların telafi edilmesi gerekiyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Esnafların vergi, sigorta ve banka borçları yeniden yapılandırılmalı” dedi.

Bektaşoğlu, “Çalışmalar sadece ilçe merkezleriyle sınırlı kalmamalı.3 gündür ulaşılamayan köyler var. Su ve enerji kesintileri sürüyor. Salgın hastalık riski var” diye konuştu.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 329 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss