Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehidin İsmi Yaşatılıyor
29 Ağustos 2016, 04:07

Şehidin İsmi Yaşatılıyor

Giresun Üniversitesinden 15 Temmuz Çıkışı.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDEN ÖMER HALİSDEMİR ÇIKIŞI

Giresun Üniversitesinden 15 Temmuz Çıkışı.

Üniversite Senatosu oy birliği ile birçok sosyal ve kültürel etkinliklerin adresi olan Rektörlük Konferans salonunun ismini “Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonu” olarak değiştirdi.

Giresun Üniversitesi Senatosu, 26 Ağustos 2016 tarihli toplantında, Rektör Sayın Prof.Dr. Cevdet COŞKUN’un önerisi ile Şehit Ömer HALİSDEMİR’in isminin Güre Yerleşkesi rektörlük binasında bulunan konferans salonuna isim olarak verilmesini gündemine aldı.

Rektör Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, öncelikle konunun gündeme alınmasını Senatonun oylarına sundu. Senato oy birliği ile Şehit Ömer HALİSDEMİR’in isminin Güre Yerleşkesi rektörlük binasında bulunan konferans salonuna isim olarak verilmesini gündemine aldı.

Teklif sahibi Prof.Dr. Cevdet COŞKUN, “15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Teör Örgütü (FETÖ) teröristlerince başlatılan darbe girişimi gecesinde, TSK’nın vatanperver komutanlarının devreye girmesi ile aldığı emir gereği isyancı rütbeli bir teröristi alnının ortasından vurarak öldüren, bunun üzerine diğer teröristlerce yaylım ateşi sonucu şehit edilen Ömer HALİSDEMİR isminin yaşatılmasının ve bu kahramanın nasıl ve niçin şehit olduğunun yıllar sonra bile üniversitemizde eğitim görecek gençlerimize aktarılmasının önemli olduğunu, tarihin kırılma noktalarındaki kahramanların bu onurlu davranışlarının gelecek nesillere aktarılmasında öncelikle eğitim kurumlarının görev alması gerektiğine inandığını” belirtti. Daha sonra sözlerine devam eden Rektör COŞKUN, “Ömer HALİSDEMİR isminin sıkca hatırlanması için bu ismin yazılı ve görsel materyallerde sıkca yer almasını sağlayacak bir yere verilmesi gerektiğini düşündüm. Rektörlük binamızda bulunan konferans salonunda gerek üniversite ve fakülte yönetimleri tarafından gerekse öğrenci toplulukları tarafından çok sık sosyal ve kültürel programlar yapılıyor. Hatta şehrin bir çok STK’sı da salonda programlar düzenliyor. programlar için alınan onaylarda, hazırlanan afiş, pankart ve davetiyelerde bu konferans salonunun ismi zorunlu olarak yer almaktadır. Bu yüzden bu konferans salonunun isminin ‘Şehit Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonu’ olarak değiştirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

Senato üyelerinden söz alanlar oldu. Söz alanların tamamı “teklifin çok memnuniyet verici olduğunu ve üniversitemize yakışacağını, teklif sahibi rektörü kutladıklarını” ifade ettiler.

Öneri Senato Kurulu Başkanı Prof.Dr. Cevdet COŞKUN tarafından oylamaya sunuldu. Senato üyeleri oy birliği ile öneriyi kabul ettiler.

Rektörlük kaynaklarından alınan bilgiye göre; salonun uygun bir yerine “Şehit Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonu” ifadesinin yer alacağı bir tabela ile, şehidin resminin ve kısa biyografisinin yer alacağı bir levhanın asılacağı öğrenildi.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 346 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss