Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güce'de hayat normale dönüyor
27 Eylül 2015, 02:22

Güce'de hayat normale dönüyor

Saldırının arkasındaki sis perdesi aralanıyor.

Güce’de hayat normale dönüyor

Karakolda mermi izleri var.

PKK’nın bölgemizde unsurlarının olduğu istihbarat birimlerince doğrulanıyor.

Güce Jandarma Karakoluna 200 metre mesafeden uzun namlulu silahlarla ve roketatar ile saldırıldı.

Güce Jandarma Karakolunda askerleri ziyaret eden Giresun MHP milletvekili Dr.Orhan Erzurum gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“PKK’nın bölgemizde unsurlarının olduğu istihbarat birimlerince doğrulanıyor.Sosyal medyada iddia edildiği gibi bu bir vatandaş çatışması değildir aksine PKK saldırısı olduğu somut bir şekilde ortadadır.Güce Kaymakamı,Güce Jandarma Komutanı ve diğer yetkililerle yaptığımız görüşmelerden anlaşılacağı gibi, Karakolda mermi izleri var.PKK’nın bölgemizde unsurlarının olduğu istihbarat birimlerince doğrulanıyor.Güce Jandarma Karakoluna 200 metre mesafeden uzun namlulu silahlarla ve roketatar ile saldırıldığı ortadadır”dedi.

SALDIRIDA 4 HEMŞERİMİZ YARALANDI

Giresun'un Güce ilçesinde akşam saatlerinde askeri karakola teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu kurşunların sekmesi sonucu karakolun yakınlarındaki düğünde bulunan 4 vatandaş yaralandı.

Edinilen bilgiye göre; Giresun'un Güce ilçesinden PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Karakoluna roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Jandarma Açılan ateşe anında karşılık verdi. O sırada okulun bahçesinde düzenlenen düğünde bulunan 4 vatandaş kurşunların sekmesi sonucu yaralandı.

Olayla ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Hasan Karahan; "Bu akşam 8 buçuk sularında Güce İlçe Jandarma Komutanlığımıza taciz ateşi oluyor. Askerimiz hemen karşılık veriyor. Bu karşılıklı atış bir süre devam ediyor. O sırada okulun önünde düğün yapılıyor. Seken kurşunlar düğünde bulunan 4 vatandaşımızı hafif bir şekilde yaralıyor. Az önce onları ziyaret ettik hepsinin sağlığı iyi. Acil şifalar diliyoruz. Jandarmamız olayın peşinde. Onların kaçabileceği yerleri tutmamız devam ediyor. Bunun Kürtün'le bir bağlantısı olduğunu bilemiyoruz. Çeşitli bilgiler var onları değerlendireceğiz" dedi.

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, yaptığı açıklamada; "Saldırının jandarmaya 400 metreden önce roketle sonra silahlarla 5-6 kişilik grup tarafından yapılıyor." dedi.

Bölgeye takviye güvenlik gücü sevk edildi.

6 kişiler. 38 plaka kırmızı Renault marka taksi ile soğukpınar köyünden doğankente kaçmışlar tahminen. Orada başka araba değiştirilmiş. Karakol önünde 500 tane ağır makinalı silah kovanı bulduk. G3 piyade tüfekleriyle ateş edilmiş. Yaklaşık 10 dakika boyunca karakola ateş etmişler.

Giresun'un Güce İlçesi Jandarma karakoluna akşam saatlerinde terör örgütü olduğu düşünülen kişilerce ateş açıldığı öğrenildi.

Güce İlçe Merkezinde bölgede yaşayan vatandaşların düğün yaptığı sırada Jandarma karakoluna ateş açıldı. Açılan ateşe asker anında karşılık verdi. İlçede çatışma yaşandı. Bu sırada düğünde bulunan vatandaşlardan bazılarının yaralandığı ileri sürüldü.

Olay sonrası bölgeye Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Özel Harekat Timleri ile Polis Özel Harekat Timleri operasyon başlattı.

Güce Çok Programlı lisesinin bahçesindeki bu sırada düğün bulunmaktaydı.

Terör örgütü PKK üyesi olan saldırganların taciz ateşi sonucu düğünde bulunan 5 vatandaş hafif şekilde yaralandı. Yaralılar Espiye Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. İlçe Jandarma karakolunda vatanı görevini yapan askerlerden yaralanan olmadığı öğrenildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon devam ediyor.

Öte yandan 2 Ağustos 2015 gece saat 23:00 sularında Trabzon İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler Şalpazarı ile Giresun Kürtün arasında bulunan Günyüzü köyünde terör örgütü PKK ile temasa girmişti. Yaşanan sıcak temasta PKK terör örgütü üyeleri üzerlerinde bulunan çantaları bırakarak kaçmıştı. Güce İlçesinde meydana gelen olayla bölgede bu yıl ikinci olay gerçekleşmiş oldu.

Olay sonrası video

http://www.iha.com.tr/video-giresunda-karakola-teror-saldirisi-67928/

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1276 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss