Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emniyet Vatandaşları Uyardı!
08 Temmuz 2015, 22:26

Emniyet Vatandaşları Uyardı!

Giresun Emniyet Müdürlüğü artan telefon dolandırıcılığıyla ilgili bir bülten yayınlayarak vatandaşları uyardı.

Emniyet Vatandaşları Uyardı!

Giresun Emniyet Müdürlüğü son günlerde artan telefon dolandırıcılığıyla ilgili bir bülten yayınlayarak vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

İlimiz genelinde meydana gelen dolandırıcılık olaylarının çoğunluğunun vatandaşlarımızı telefon ile arayan kişi ya da kişilerin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp terör örgütlerine para aktarıldığı, hesaplarından para çekileceği, adının bu tür olaylara karıştığı, yine son zamanlarda vatandaşlarımızın cep telefonlarına danışmanlık hizmeti, noter, hukuk bürosu adı altında mesajlar gönderilerek, sağlık sigortası, hediye paketi kazandınız, dosya masrafı geri ödeme, nakit çekiniz var gibi mesajlar sonrası kurulan telefon irtibatı ile kredi kartı bilgilerinin hileli yollarla elde edilmesi şeklinde gerçekleştirildiği görülmektedir.

Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak 2014 yılında iletişim yoluyla meydana gelen dolandırıcılık olayları ile ilgili önleyici ve bilgilendirici çalışmalar kapsamında;

-  İl müftülüğümüz ile yapılan işbirliğiyle, din görevlilerimiz tarafından bu tür dolandırıcılık olaylarında vatandaşlarımızın dikkat etmeleri gereken hususlara hutbe ve vaazlarda yer verilmesi sağlanmış,  

- İlimiz PTT Başmüdürlüğü ve Bankaların gişe memurları, çalışanları ile güvenlik görevlilerinden oluşan toplam 200 personele, gerekli bilgilendirme semineri yapılmış,

-  Yazılı ve görsel medyada bilgilendirici haberler yapılması sağlanmış,

-  Hazırlanan 10.000 adet bilgilendirme broşürünün dağıtımı yapılmıştır.

-  Yine Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından cep telefonlarına SMS yoluyla, Elektrik faturalarının alt kısımlarına yazılan mesajlarla vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılıklara karşı bilinçlendirilmesine devam edilmektedir.

İletişim yoluyla meydana gelen dolandırıcılık olaylarının azaltılmasına yönelik yapılan bilgilendirici ve önleyici faaliyetler neticesinde 2015 yılının ilk 6 ayında, 2014 yılının ilk 6 ayına kıyasla %48’lık bir düşüş sağlanmıştır.

Dolandırıcılık olaylarının etkin mücadele yapılarak daha alt seviyelere düşürülmesi, Bilgilendirici ve Önleyici tedbirler kapsamında daha çok vatandaşımıza ulaşabilmek amacıyla il merkezimizde bulunan 30 billboarda uyarı ve bilgilendirme afişleri asılmıştır.

Vatandaşlarımızın iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına karşı daha duyarlı olmaları, telefonlarına gelen bu tür mesajlara ve arayan kişilere itibar etmemeleri ile banka hesap bilgileri, şifrelerini ve kişisel bilgilerini karşı tarafa vermemeleri gerekmektedir.

Giresun Emniyet Müdürlüğü

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 366 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss