Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sinan Kitapçı anjiyo oldu
19 Haziran 2015, 20:28

Sinan Kitapçı anjiyo oldu

CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı anjiyo oldu

Sinan Kitapçı anjiyo oldu

CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı anjiyo oldu.

Yoğun bir seçim kampanyası sürdüren CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı,göğsünde oluşan ağrılar nedeniyle Özel GOP Hastanesinde anjiyo oldu.

Başarılı geçen anjiyo sonrasında servisinde dinlenen Kitapçı’nın bir süre sonra taburcu olması bekleniyor.

CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı’ya çok geçmiş olsun der,acil şifalar dileriz.

Özel GOP Hastanesi Anjiyo Ünitesi

Dünyada bir numaralı ölüm nedeni kalp damar hastalıklarıdır. Kalp damar tıkanıkları ve buna bağlı gelişen kalp krizleri insanların yaşam kalitelerini bozmakta, ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir. Neyse ki kalp damar tıkanıklıklarının kesin teşhisi koroner anjiografi laboratuarlarının kurulması ile mümkün hale gelmiştir. X ışınları, kalp damarının içinin ses dalgaları ile görüntülenmesi ve kalp damarından direkt basınç ölçülebilmesi sayesinde yapılan görüntülemeler ile kalp damar tıkanıklıkları tespit edilebilmekte ve stent denilen aparatlar yardımı ile de kalp krizine sebep vermeden açılabilmektedir. Hatta kalp krizi esnasında bile tıkalı damarın açılabilmesi mümkün olmakta ve bu sayede insan ömründe belirgin uzama sağlanabilmektedir.

Hastanemizde 24 saat hizmet verme esası ile çalışan, hasta ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin ön planda tutulduğu, modern cihazlar ile donatılmış koroner anjiografi ünitesi mevcuttur. Dünyada girişimsel kardiyoloji alanında yaşanan ilerlemeler yakından takip edilmekte, en yeni teknolojiler kullanılmaktadır.

Koroner anjiografi ünitemizde sadece kalp damar tıkanıklıkları değil, şah damarları (karotis arter), böbrek damarları (böbrek) ile kol ve bacak damarlarının tıkanıklıkları da balon/stent yöntemleri ile açılabilmektedir. Aort damarındaki genişlemeler (anevrizma) ameliyatsız yöntemler ile tedavi edilebilmektedir. Doğuştan olan kalp delikleri de (ASD,VSD,PDA gibi) şemsiye benzeri cihazlar kullanılarak vücutta herhangi bir kesi olmaksızın kapatılabilmektedir. Elektrofizyolojik çalışma denen yöntemle ise kalpdeki ritm bozukluklarının teşhisi ve ablasyon denilen yöntemle de tedavisi mümkün olmaktadır. Ayrıca kalp atım hızının çok yavaş veya çok hızlı olduğu hastalarda kalp pilleri takılarak ritm bozuklukları ortadan kaldırılabilmektedir.

Anjiografi laboratuarımızda modern şartlarda yapılan girişimler kısa süre almakta, koroner anjiografi yapılan hastalar aynı gün, girişimsel yöntemler ile tedavi edilen hastalar bir ertesi gün taburcu edilmektedir. Yapılan işlemlerin çoğunda, hasta konforunun en üst seviyelerde olduğu el bileği atardamarı kullanılabilmektedir. Bu sayede hastalar anjiografiden sonra yatak istirahatine gerek kalmaksızın istedikleri gibi dolaşabilmekte, kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler.

Anjiyo nedir? Nasıl yapılır?

Anjiyo, kalbi besleyen, koroner damar adı verilen damarların görüntülenmesi olarak özetlenebilir. Halk arasında damar sertliği olarak bilinen koroner arter hastalığından şüphe duyulduğunda ya da hastalığın belirtileri ortaya çıktığında bu damarları görüntülemek için kullandığımız bir yöntemdir. En sık görülen, hastalığı işaret eden belirti göğüs ağrısıdır.

Hastalara iki farklı yaklaşımla koroner anjiyografinin yapılmasını öneriyoruz. Hekim, hastada durumun ciddiyetini gösteren şikayetleri (Kalp krizi tehdidi gibi) tespit ederse bazı testlere gerek duymadan, doğrudan anjiyografi yapar. Akut kalp kirizi sırasında da doğrudan anjiyografi yapılmalıdır. Buradaki amaç, kalp damarlarının görüntülenmesinin ötesinde tıkalı damarı anında tespit ederek kalp krizini durdurmaya yönelik, damarın açılması (Stendleme) işleminin yapılması hayat kurtarıcıdır. Burada balon anjiyo plasti ve stendleme işlemini de anjiyografiyle birlikte yaparak kalp krizini başladıktan sonra ilk iki saat içinde durdurabiliyoruz. Bu şekilde hem ölüm riskini azaltmış hem de uzun dönemde geçirilmiş kalp krizinin etkilerinden hastayı kurtarmış oluyoruz.

Hastanın şikayetlerini dikkate alarak durumun daha az ciddi olduğu düşünüldüğünde ikinci yöntem kullanılıyor. Hasta belli bir eforla göğüs ağrısından yakınıyorsa kalp damarlarında bir problem olduğunu anlayabiliyoruz. Burada durum çok acil olmadığı için korner anjiyografi kararını efor testi, sintigrafi (Talyum testi olarak da bilinir) gibi bazı ön testlerle değerlendiriyoruz. Bunlar temel olarak anjiyografi yapılmasına gerek olmadığını doğrulatan testlerdir. Bu testlerde kalpte kanlanma yetersizliğine ait bulgular varsa bu hastalara anjiyografi öneriyoruz.Medicalpark

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1031 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss