Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Katip Şadi'ye Fahri Doktora unvanı verildi
28 Mayıs 2015, 23:12

Katip Şadi'ye Fahri Doktora unvanı verildi

Doktora Ünvanı verilmesi töreni Güre yerleşkesi Konferans Salonunda yapıldı.

Katip Şadi’ye Fahri Doktora unvanı verildi

KEMENÇE ÜSTADI GÖRELELİ KATİP ŞADİ’YE TÖRENLE FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERİLDİ

Giresun Üniversitesi IX. Bahar Şenlikleri kapsamında,Göreleli Kemençe Üstadı Katip ŞADİ’ye Fahri Doktora Ünvanı verilmesi töreni ve söyleşi programı (27.05.2015) saat 10.00’da Güre yerleşkesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Aygün ATTAR,Üniversitemiz akademik-idari personeli, davetliler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen tören ve söyleşi programı ilgiyle izlendi.

Özgeçmişinin okunmasının ardından Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Aygün ATTAR tarafından Fahri Doktora Beratı takdim edilerek cübbe giydirildi.

Sayın Rektörümüz; “Giresun Üniversitesi olarak, Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor Projesi kapsamında, Görele tarzı kemençe icrası konusunda bir usta olan, eserleriyle Giresun’un gururu ve değeri haline gelen Sayın Katip ŞADİ, üniversitemiz tarafından 01.06.2012 tarihinde, Üniversite Senatomuzun oybirliğiyle aldığı kararla Fahri Doktora Ünvanı’na layık görülmüştür.

Senato kararında; Görele tarzı kemençe icrası konusunda somut olmayan kültürel mirasın taşıyıcısı, icracısı ve öğreticisi; besteleri ile plakları, kasetleri, CD’leri, TRT arşivinde tescil edilmiş sanatçı olması, sanatı ile Giresun’da, Doğu Karadeniz Bölgesinde, İstanbul’da ve Türkiye dışında tanınmış olması nedenleriyle; Giresun Üniversitesi ödüllendirme ve ödül yönergesinin 5. maddesinin (a) fıkrasına göre Fahri Doktora Payesi verilmesi kabul edilmiştir.

Sağlık sorunları nedeniyle bu zamana kadar ertelenen törenimizi bugün gerçekleştirdik. Kendisine, kültürümüze ve müziğe yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı bir hayat diliyorum” diye konuştu.

Fahri Doktora Ünvanı takdiminin ardından kısa bir söyleşi yapan Sayın Katip ŞADİ, Sayın Rektörümüze ve Üniversitemize kendisini bu ödüle layık gördükleri için teşekkür etti. Program Sayın Katip ŞADİ’nin kemençe ziyafeti ile sona erdi. Kemençe ziyafeti boyunca salonu dolduranlar ve Sayın Rektörümüz alkış ve oyunlarla eşlik ettiler.

O,Derekuşçulu köyümüzün yaşayan efsanesi,kemençe deyince aklımıza ilk o gelir.Katip Şadi üstadımızı kutlar,sağlık,mutluluk ve uzun ömürler temenni ediyoruz.

Haberler

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 846 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss