Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele'ye öğrenci yurdu ne oldu?
28 Kasım 2014, 12:45

Görele'ye öğrenci yurdu ne oldu?

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu yüksek öğrenim yurdu sorununa ne zaman çözüm bulunacağını sordu

GÖRELE'YE ÖĞRENCİ YURDU NE OLDU?​

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına iki ayrı soru önergesi verdi.Görele ilçesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 763 öğrencinin eğitim gördüğünü Güzel Sanatlar Fakültesinin de önümüzdeki yıl 420 öğrenci ile eğitime başlayacağını ifade eden Karaahmetoğlu yüksek öğrenim yurdu sorununa ne zaman çözüm bulunacağını sordu.

"Giresun Üniversitesine bağlı Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) bu dönem 763 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir. Yine Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 14 Ağustos 2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi binası 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)  kararı ile  Müzik,  Geleneksel Türk El Sanatları ve Grafik Tasarım Bölümü açılmış önümüzdeki yıl 420 öğrenci ile eğitime başlaması planlanmaktadır. Görele ilçesinde öğrencilerimizin barınacağı devlet yurdu bulunmamakla birlikte özel yurt sayısı az olup önümüzdeki yıllarda planlanan öğrenci sayılarıyla birlikte bu sorunun daha fazla olacağı öngörülmektedir. İlçeye, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca yurt yapılacağı, ardından da bu hizmetin kiralama yöntemiyle verileceği söylenmiştir. İlçemize Yüksek Öğrenim görmek üzere gelen öğrencilerimiz ve aileleri büyük sıkıntı yaşamaktadır. " Bu hususta;

1.Görele İlçesine Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yurt yaptırılması planlanmakta mıdır?

2.İlçedeki yüksek öğrenim gören öğrencilerin yurt ihtiyacı ne zaman ve ne şekilde giderilecektir?

Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu diğer bir soru önergesinde de Bulancak’ta bina yetersizliğinden ötürü iç içe eğitim veren Fen Lisesi ve Anadolu Lisesini gündeme getirerek Bulancak Anadolu Lisesine bina yapılması konusunda çalışmanız var mı diye sordu. Karaahmetoğlu Bakan Avcı'ya "Giresun ilinde Bulancak Fen Lisesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi iç içe eğitim vermektedir. Fen Lisesinin 4 şubesi Anadolu Lisesi binasında eğitim öğretim görmektedir. Bulancak Anadolu Lisesi'nin bina sorununun çözümü konusunda herhangi bir planlama ve çalışma yapılmış mıdır?" diye sordu.

Selahattin Karaahmetoğlu

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 703 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss