Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eski Bulancak Hastanesi Açıldı
15 Kasım 2014, 22:44

Eski Bulancak Hastanesi Açıldı

Bulancak Devlet Hastanesinin açılışı bugün gerçekleştirildi

Eski Bulancak Hastanesi Açıldı

Yeni hizmet binası tamamlanan Bulancak Devlet Hastanesinin açılışı bugün gerçekleştirildi.

 

Giresun-Ordu il sınırında il protokolü, partililer ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli, ardından 125 yataklı modern ve son teknolojiyle donatılan hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Karahan, hayırlı olsun dileklerini ileterek  son yıllarda Giresun da her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli yatırımlar yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini söyledi.

Yeni yapılan hastanenin son derece modern olduğunu  dile getiren Vali  Karahan, yakın süreçte 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temelinin atılacağını belirterek  ilçelerde de sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığını kaydetti.  İlimizin son on yılda sağlık alanında büyük hizmetler aldığını aktaran Vali Karahan, bu hizmetlerin ilimize gelmesini sağlayan hükümetimize ve Bakan Canikli’ye teşekkür etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli de  son yıllarda sağlık alanında önemli gelişmelerin olduğunu belirterek “Bu zihniyet değişiminin bir göstergesidir” dedi.  2002 yılında Bulancak Devlet Hastanesinin  durumunu hatırlatan Bakan Canikli; “Bu hastaneler değişimin, dönüşümün simgesidir. Eskiden sağlık hizmetleri yeterli değildi. Hastanelere sağlam giren hasta çıkıyordu. Biz o günleri unutmadık. Bu hastaneden ise hasta olan çıkmak istemeyecek. O kadar lüks yapıldı. Sağlık hizmetindeki kalite artışı sürecek. 10 yıl önce Amerikan filmlerinde gördüğümüz sağlık hizmetleri günümüz Türkiye’sinde gerçek oluyor. Bizim görevimiz bu hizmetleri milletimizin ayağına getirmeye devam etmek olacaktır” dedi.

 

Ülkemizde sağlık alanında önemli gelişmeler olduğunun altını çizen Bakan Canikli, “Önceleri tedavi için ülkemizden hasta vatandaşlarımız yurt dışına gidiyorlardı. Ama şu an yurt dışından  yılda 350 bin kişi sağlık hizmetlerinden faydalanmak için ülkemize geliyor. Amerika’dan, İngiltere’den çok sayıda kişi önemli ameliyatlar için Türkiye’yi  tercih ediyor.  Bu durum hoşumuza gidiyor ve gurur verici bir durumdur. 2018 yılında bu sayıyı 750 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Kim ne derse desin biz hizmete devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli ve eşi Hatice Canikli, Sayın Valimiz Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan ile Milletvekili Adem Tatlı  tarafından kesildi.  Ardından hastanenin bölümleri gezildi.

Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve eşi Hatice Canikli, Vali  Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan ile Milletvekili Adem Tatlı, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Vali Yardımcıları Bekir Ergök, Yüksel Çelik, Cahit Karatepe, Barış Demirtaş,  İl Jandarma Komutanı J.Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bal, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Muhammed Mustafa Saymaz, Ak Parti İl Başkanı Hasan Aydın, Merkez ilçe Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu,  bazı kaymakamlar, belediye başkanları,  daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Giresun Valiliği

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 536 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss