Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çift başlı yılan Antalya'ya getirildi
01 Eylül 2014, 00:39

Çift başlı yılan Antalya'ya getirildi

Giresun'da bir çiftçi tarafından yavruyken bulunan çift başlı yılan Antalya'ya getirilerek özel beslenmeye alındı

Çift başlı yılan Antalya’ya getirildi

Giresun’da bir çiftçi tarafından yavruyken bulunan çift başlı yılan, Antalya’daki Fear Trophy Sürüngen Evi’ne getirilerek özel beslenmeye alındı.

Burunucu köyündeki fındık bahçesinde çalışan bir çiftçi tarafından bulunan çift başlı yılan, Antalya’daki Fear Ttrophy Sürüngen Evi’ne getirildi.

Burada yapılan incelemede, çift başlı yılanın iki yemek borusu ve gırtlağı bulunduğu tespit edildi. Kendisi için özel hazırlanan bir odada karantina altına alınan yılan, özel besinlerle beslenmeye başlandı. İki kafadaki yemek borusu da normal yılan yavrularına göre daha ince olması nedeniyle yılana yeni doğmuş farenin ön bacağı ve küçük çekirgeler verildi.

Sürüngen evinde uzman olarak çalışan Özgür Ergeldi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çift başlı yılanlara milyonda bir rastlandığını kaydetti.

Bu yılanın doğada hayatta kalma şansı olmadığını ifade eden Ergeldi, çift başlı yılanın bakımını itinayla yaptıklarını ve fiziki olarak kendisini toplamasını beklediklerini bildirdi. Ergeldi, iki haftalık kontrolün ardından yılanın ziyaretçiler tarafından da görülebileceğini dile getirdi.

1 kilo 700 gram ağırlığında dev kurbağa da bulunuyor

Fear Trophy’de dünyanın çeşitli yerlerinden 90 çeşitte 180 sürüngen yer alıyor. Fear Trophy’de zehirli yılan, tarantula, akrep, bukalemunun yanı sıra zehirli ok kurbağaları ve 1 kilo 700 gram ağırlığında dev kurbağa da bulunuyor.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=65462

 

Bu çift başlı yılan Giresun'da bulundu

Giresun'da bir çiftçi tarafından tarlada bulunan ve Antalya Akvaryum içerisindeki Fear Trophy isimli sürüngen evine ulaştırılan çift başlı yılan yavrusu heyecana yol açtı.

Fear Trophy işletmecisi Cüneyt Alpgüven tarafından teslim alınan, tüm sağlık kontrolleri yaptırılan 'Coluber' türü çift başlı yılan, karantina odasında besleniyor. Bulunduğu odada bilgisayar sistemi yardımıyla sıcaklık 27, nem oranı ise yüzde 55'de sabit tutuluyor.

Bu tür hayvanların doğada hayatta kalma şansının çok düşük olduğunu söyleyen Alpgüven, "Çift başlı yılan yavrusu türüne ender rastlanan bir örnek. Aslında çift başlılığından dolayı engelli bir yılan. Bu tür canlılar doğal ortamlarında hayatta kalamıyor. Çünkü anatomik görünümünden dolayı avcı hayvanlara karşı daha dikkat çekici ve zayıf oluyor. Henüz iki haftalık. Birkaç ay sonra 20 santimetre olacağını düşünüyoruz" dedi.

Çift başlı 'Coluber' türü yılanın bakımından sorumlu uzman personel Özgür Ergeldi, karantina odasındaki yılanı sürekli gözetim altında tuttuklarını ve özel bir beslenme sistemi uyguladıklarını söyledi. Ergeldi, "Yavrunun çift başından dolayı boyun kısmı diğerlerine göre daha ince. Yılanlar anatomik olarak avı yutarak ve sindirerek beslenme işlemini gerçekleştirir. Büyük bir yem verirseniz boğulabilir. Bu nedenle daha küçük porsiyonlar halinde besliyoruz" diye konuştu.

Çift başlı yılan Antalya'ya getirildi

İbrahim LALELİ/ ANTALYA, (DHA)

 

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1573 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss