Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sessiz kalmayacağız!
01 Eylül 2014, 23:51

Sessiz kalmayacağız!

Eğitimde,bu yeniden görevlendirme süreci değil,büyük bir tasfiye sürecidir

SESSİZ KALMAYACAĞIZ!

Değerli Basın Mensupları;

Hepinizin yakından takip ettiği üzere AKP Hükümeti 14.03.2014 tarihli resmi gazetede yayınlanan torba yasa ile Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatında birtakım değişikliklere gitmiş, yapılan bu değişikliklerle parasız kamusal bilimsel eğitimi yok etmekle kalmamış, kamuda büyük bir tasfiye sürecini de başlatmıştı.

Yapılan değişiklik kapsamında 4 yıllık görev süresini dolduran okul müdürleri değerlendirmeye alınmış, yapılan bu göstermelik değerlendirme ile AKP’nin yandaş sendikası Eğitim Bir-Sen üyeleri haricindeki okul müdürleri görevden alınmıştır.

Bu yeniden görevlendirme süreci değil, büyük bir tasfiye sürecidir.

Bugün görevden alınan okul müdürleri yıllarca görev yaptıkları okullarda çalışmalarını izleyen takip eden öğrencilerinden, öğretmenlerinden, velilerinden yüksek puanlar alarak takdir edilmiş ancak; İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri’nin verdikleri düşük puanlarla elenmişlerdir. Üstelik 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede okul müdürlerinin çalışmalarını yakından izleyen öğretmenler, öğrenciler ve veliler toplam 40 puan üzerinden değerlendirme yaparken; çok kısa süre önce göreve başlayan ve değerlendirdikleri okul müdürlerinin isimlerini bile bilmeyen Şube Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri 60 puan üzerinden yaptıkları değerlendirmede, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerine düşük puan vererek elenmelerini sağlamışlardır.

Bu tasfiye sürecinde asıl amaç okulları AKP iktidarına biat etmiş yandaş müdürler eliyle yönetmektir. Bundan sonra okullar devletin okulu olmaktan çıkmış, hükümetin okulları olmuştur. AKP hükümeti, devletin halkla en çok temas eden memurları olan okul yöneticilerini yandaşlardan seçerek hükümet politikalarının halka daha hızlı yayılmasını istemektedir. Bundan böyle okul müdürleri okulun müdürü değil, AKP’nin politika yayıcıları olacaktır.

Göreve getirilecek yandaş okul müdürleri, hükümetin eğitimi tamamen özeleştirme sürecinde uygulayıcı olarak görev yapacaklarıdır. Özelleştirmenin ön şartı, okulların özelleştirilmesini halka kabul ettirmek için okulları işlevsiz hale getirmektir. Yeni görevlendirilecek okul müdürlerinin ilk görevi, okulların eğitim kalitesinin ve başarısının düşürülmesinde görev almak olacaktır. Göreve vekaleten gelecekleri için de yasal olmayan, akla uymayan, vicdana sığmayan tüm uygulamalara da sessiz kalacaklardır.

Kentimizde ve yurdun dört bir yanındaki okullarda, başarılı çalışmalara imza atan binlerce okul müdürü tamamen tasfiye edilmiş, Türk Milli Eğitimi’nin can damarlarından birisi daha kesilmiştir. Okul müdürlüğü görevine sınavlarla, edindikleri tecrübeyle, liyakatla atanan müdürlerimiz bugün siyasetle görevden alınmaktadır.

Değerli Basın Mensupları;

Bugün yaşananlar AKP’nin devlet içinde kendisi gibi düşünmeyen herkesi,kendisine açıktan taraf olmayan herkesi bertaraf etme, yok etme, devlet mekanizmalarının dışına itme ve böylece baskılarla herkesi biat ettirme çabasıdır. Her fırsatta Yeni Türkiye vurgusu yapan AKP iktidarının Yeni Türkiye projesi bir parti devleti projesidir. Görünen o ki Eski Türkiye olarak tabir ettikleri devlet yapısından parti devletine dönüşürken yalnızca kendilerine biat edenlere yaşam şansı tanıyacaklar. Kendilerinin dışında hiç kimseye yaşam şansı tanımayan bu anlayış, apaçık bir nazi anlayışıdır. Kendilerinden olmadığını düşündükleri herkesi taş ocaklarına sürgüne gönderen, bununla yetinmeyip gaz ocaklarında yok eden anlayıştır. Bu uygulamanın Suriye’de Irak’da kendilerinden olmayan herkesin kafasını kesen uygulamadan tek farkı yok etmenin kansız gerçekleşmiş olmasıdır.

Değerli Basın Mensupları;

Sendikamız dün olduğu gibi bugün de yaşanan bu antidemokratik sürece sessiz kalmayacaktır. Hukuki süreci başlatmış bulunmaktayız. Hep birlikte kanun dışı uygulamayla mücadele edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yönetim Kurulu Adına Tamer ÖZLÜ (Şube Başkanı)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 528 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss