Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
450 bin ev çalışanına sigorta
08 Şubat 2015, 22:38

450 bin ev çalışanına sigorta

Çelik,evlere temizliğe giden,hasta bakıcılığı yapan yaklaşık 450 bin kadının sigortalı yapılmasını sağlayacaklarını söyledi

450 bin ev çalışanına sigorta

Çalışma Bakanı Faruk Çelik,evlere temizliğe giden,hasta bakıcılığı yapan yaklaşık 450 bin kadının sigortalı yapılmasını sağlayacaklarını,bu konuda aile paketine ekleme yapacaklarını söyledi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, evlere temizliğe giden, hasta bakıcılığı yapan yaklaşık 450 bin kadının sigortalı yapılmasını sağlayacaklarını, bu konuda aile paketine ekleme yapacaklarını söyledi. Bakan Çelik, 450 bin ev çalışanını yok sayamayacaklarını belirterek, doğum izni gibi düzenlemelerin yer aldığı aile paketine bu yönde bir düzenleme eklemeyi planladıklarını kaydetti.

İSTİHDAM BÜROSU YAPACAK

Çelik, "Aile paketinde evde çalışan gündelik işçiler yok. Biz bunu ne zaman gündeme getirsek, kölelik düzeni diye zıplıyorlar. Bu kişiler istihdam bürolarıyla irtibatlandırılacak. Onların hem türlü hakları ve iş güvenliği şartlarını bu istihdam büroları sağlamak zorunda olacak" dedi. İş güvenliği konusunda bakanlığın istihdam bürolarını muhatap alacağına dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti: "Mesela mevsimlik işçileri nasıl taşıyorlar, hangi imkanlarda çalıştırıyorlar, barınmaları konusunda ne yapılıyor, muhatap alacağımız bir yer olacak. Kölelik düzeni diye bağırıyorlar ama şu andaki durumları köleliğin de köleliği...Amacımız çalışma hayatındaki tüm kayıtdışılığı ortadan kaldırmak. Herkesi kayıt altına almak ve asgari de olsa tüm haklardan yararlandırmak istiyoruz. Bunun peşindeyiz."

'TAZMİNAT FONU İŞÇİNİN HAYRINA'

Kıdem tazminatı fonu ile ilgili yasanın seçimden önce çıkması gerektiğini ifade eden Çelik, "Fona karşı çıkmak 11 milyon çalışana ihanettir. Mevcut sistem aynen sürerken, hiçbir hakkı olmayan 11 milyon işçiye hak vermek istiyoruz. Ortaya koyduğumuz formüller kimseyi mağdur etmez" dedi. Mevcut çalışanların eski sitemde kalmaları ve haklarının korunması konusunda gerekeni yaptıklarının altını çizen Çelik, sendikalara, "Hiç kıdem tazminatı alamayan işçileri sisteme sokmaya çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz budur" mesajı verdi. Çelik, şöyle devam etti: "Eğer bu konuda direnç gösterirlerse, işçilerin o sendikaların kapısına gidip tazminatlarını o sendikalardan istemeleri gerekir.Şimdi hesaplanan orana yakın öneriler getireceğiz"

http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bakan-celikten-erken-emeklilik-ve-taseron-aciklamasi-166805.html

(Milliyet)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 620 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

Fındıkta Fiyat Oyunu

Fındıkta Fiyat Oyunu Taban fiyat 54 lira olarak açıklandı, 46 liradan alım yapılıyor.

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı Tüm-Bel-Sen, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini talep ediyor

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı Memur emeklisine ikramiye için son gün 29 Ocak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak Adalet Bakanlığına 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Bağ-Kur'luya erken emeklilik

Bağ-Kur'luya erken emeklilik Emekli olamayan Bağ-Kur'lulara iyi haber

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss