Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cep telefonu hatlarına vergi iadesi
07 Nisan 2016, 09:41

Cep telefonu hatlarına vergi iadesi

Faturasız hat sahipleri,özel iletişim vergisi için fazla kesilen parayı geri alabilir.

Faturasız aboneler fazla ödemeleri geri alabilir

Faturasız hat sahipleri,özel iletişim vergisi için fazla kesilen parayı geri alabilir.

Mobil elektronik haberleşme işletmecileri tarafından ön ödemeli hatta yapılan yüklemenin,mobil internet erişim hizmeti ve diğer mobil  elektronik haberleşme hizmetleri için birlikte kullanılabilmesi halinde yüzde 25, yalnızca mobil internet erişim hizmeti amacıyla kullanılabilir olması durumunda ise yüzde 5 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) hesaplanacak.

Gelir İdaresi Başkanlığının kablolu, kablosuz ve mobil internet servis  sağlayıcılığı hizmetlerinde uygulanacak ÖİV'ye ilişkin açıklamalarını içeren  "Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe  girdi.

Abonelere iade işlemleri

Mobil elektronik haberleşme işletmecileri, ön ödemeli hatlarına  yaptıkları yüklemeleri, diğer haberleşme hizmetlerinin yanı sıra internet erişim hizmetinde de kullanan abonelerinden, internet erişim hizmetine isabet eden bedel üzerinden fazla olarak tahsil edilmiş olan ÖİV tutarını birer aylık dönemler  itibariyle hesaplayıp, hesaplama yapılan dönemi takip eden ayın sonuna kadar  abonelere bildirerek iade yapacak.

Aboneler, söz konusu verginin hatlarına yükleme yapılması suretiyle  iadesini tercih edebileceği gibi nakden iade edilmesini de tercih edebilecek ve  işleme ilişkin olarak ilk kez yapacakları tercihin sonraki dönemlerde yapılacak  yüklemelerde de geçerli olması talebinde bulunabilecek. Abonelerin hatlarını  kapattırmaları veya operatör değiştirmeleri durumunda iade işleminin nakit olarak  yapılması esas olacak.

Mobil elektronik haberleşme işletmelerince nakden veya hatta yükleme  yoluyla ön ödemeli hat abonelerine iade edilen ÖİV tutarları, işletmecilerin  talebi üzerine nakden veya kendi vergi borçlarına mahsuben iade edilecek.

Tebliğ ile abonelerine iade ettikleri tutarların mobil elektronik  haberleşme işletmecilerine iadesinde istenen belgeler de belirlendi.

Söz konusu tebliğ ile 2 Mayıs 2009 tarihli Özel İletişim Vergisi Genel  Tebliği yürürlükten kaldırıldı.

Ajanslar

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 516 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss