Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kanada 285,000 Yeni Göçmen Alıyor!
17 Mayıs 2015, 02:03

Kanada 285,000 Yeni Göçmen Alıyor!

Kanada 2015 Yılında 285,000 Yeni Göçmen Almayı Hedeflemektedir

Kanada 2015 Yılında 285,000 Yeni Göçmen Alıyor!           

Kanada 2015 Yılında 285,000 Yeni Göçmen Almayı Hedeflemektedir.

2015 yılı göçmenlik planı Cuma günü Kanada hükümeti tarafından belirginleşmiş olup geçen seneki 20,000 civarında olan hedefin bir artışı olarak önümüzdeki sene 260,000 ve 285,000 arasında yeni daimi mukimi hedeflemektedir. 

Her yıl, Kanada hükümeti gelecek yıl için ne kadar göçmen almayı hedeflediğini açıklamaktadır ve sunulacak çeşitli göçmenlik programları ile tahsis edilecek olan göçmen sayısında bir analiz oluşturur. Bu programlar ekonomik açıdan kalifiye göçmenlik, aile sponsorluğu ve mülteci ve insancıl programları kapsamaktadır. Ekonomik kategori 2015 yılı seviyesi planının en büyük parçasını, tüm ülkeye kabul edilişlerin neredeyse yüzde 65’ini oluşturmaktadır. İlk defa bu göçmenler Ekspres Giriş olarak bilinen talebe dayalı seçim sistemi ‘niyet beyanı’ ile seçileceklerdir.

Federal Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander "Kanada Hükümeti 2015 yılı için tüm Kanada'lılar adına uzun süreli bir ekonomik büyüme üzerine hükümetimizin odağını güçlendirecek olan göçmenlik planımızı sunmaktan gurur duymaktadır” dedi.

“2015 yılı göçmenlik planı ile ekonomimize ve iş piyasasına katkıda bulunacak olan rekor sayıdaki bireyleri karşılayacağız, bunun yanı sıra daha çok aileyi bir araya toplamayı ve dünyanın en savunmasız popülasyonlarına destek sağlamaya devam edeceğiz.2015 yılı Ocak ayında Ekspres Girişi faaliyete geçirmeye hazırlandığımızdan,bu plan başarılı olması beklenen kalifiye göçmenleri almamıza yardımcı olacaktır” 

NEDEN CANADA?

Yaşam Kalitesi:

Kanada'nın süresiz oturum sahipleri ve vatandaşları, gelir seviyelerine ve nerede oturduklarına bakılmaksızın tam kapasiteli kamu sağlık hizmetleri haklarına sahipler.

Sağlık Hizmeti:

Kanada'lılar %70 kendi evlerinde oturan yüksek bir yüzdeyle dünyadaki en yüksek yaşam standartlarına sahipler. Buna daha da yüksek bir yüzde olan kendi arabalarına sahip olmalarını da eklersek nasıl bir yaşam kalitesinden bahsettiğimiz daha da bir netlik kazanıyor.

Çevre:

Pasifik Okyanusundan Atlantik Okyanusuna uzanan büyük yerölçümüyle Kanada, dünyadaki en güzel ve çeşitli coğrafyalardan birine sahip olmakla övünür. Bereketli bir pasifik kıyısıyla, inişli çıkışlı Rocky Dağlarıyla, geniş ve ferah çayırlarıyla ve güzel Atlantik bölgeleriyle Kanada'da istediğinizi bulabilirsiniz. 42 ulusal park ve 2000'den fazla tanımlanmış bölgesel parka, vahşi yaşam alanlarına, ekolojik ve doğal rezervlere sahip olan Kanada keşfedilmek için sizleri bekliyor.

Yaşanacak Güvenli Bir Yer:

Kanada çok düşük bir suç oranına sahip olmakla da ayrıca kendisiyle gurur duyan bir ülke. Ateşli silahlar, Ateşli Silah Yasaıyla çok sıkı bir şekilde kontrol altındadır ve her ateşli silah kayıt altına alınmaktadır. Ateşli silah lisansına sahip olmadan, silah bulundurmak veya kullanmak yasaktır.

Misafirperver Bir Ortam:

Kanada neredeyse dünyadaki her etnikten insana kucak açmış bir ülkedir. Durum böyle olunca her türlü ülkenin damak tadını bulmak veya organizasyonlarıyla tanışmak mümkündür. Kanada, göçmenlerine değer verir ve göçmenlerin, ülkenin ekonomik ve sosyal başarısında önemli rol aldıklarının farkındadır. Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı sürekli oturum için hedefini geliştirmiştir ve geçici nitelikli işçi alımı için yeni düzenlemeler bulmak için çalışmaktadır.
Nitelikli İşçi kategorisne ek olarak, Kanada'da iş açmak, yatırım yapmak, okumak, az nitelikli işlerde çalışmak, yatılı bakıcı olarak çalışmak veya sadece daha iyi bir yaşam sürmek için Kanada'ya gitmek isteyen bir çok yabancı mevcuttur.

FEDERAL NİTELİKLİ İŞÇİ BAŞVURU DETAYLARI AÇIKLANDI

Pulpit rock

Kanada Göçmenlik Bakanı Jason,başvuruların 2015'te başlayacağı Federal Nitelikli İşçi Programı ile ilgili son detayları açıkladı.

UYGUNLUK ŞARTLARI

Başvuruların devam edebilmesi için gerekenler aşağıdaki gibidir;

  • Geçerli meslekler içerisinde, son 10 yılda en az bir yıl boyunca tam zamanlı olarak çalışmış olmak ve Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik kriterlerine göre an az 67 puan almış olmak;
  • veya

  • Kanadalı bir iş verenden, LMO (Labor Market Opinion) ile önceden ayarlanmış iş;
  • veya

  • Kanada hükümeti tarafından tanınmış bir kurumda, PhD tamamlamış olmak, veya PhD yolunda en az iki yıllık eğitim almış olmak.
  • Nitelikli İşçi Programı çerçevesinde başvuracak herkesin, Kanada standartlarına uygunluklarını kanıtlamak adına, İngilizce veya Fransızca dil sınavından geçmeleri gerekmektedir. Kredileri Değerlendirilmeye Atanılmış Eğitim Kuruluşları;

  • Comparative Education Service;
  • International Credential Assessment Service of Canada;

    World Education Services;

    Medical Council of Canada;

    Eğitimlerini Kanada'da tamamlamış olan başvuru sahiplerinin, başvurularını desteklemek için yabancı eğitim kredilerini eklememişlerse, yukarıda belirtilen Kredi Değerlendirilmesine ihtiyaçları bulunmamaktadır. Ek olarak, 17 Nisan 2013 tarihinden sonra alınmış her türlü Kredi Değerlendirmesi, önümüzdeki 5 yıllık göçmenlik başvurularında geçerli olarak kabul edilmiştir.

    KAYBEDECEK ZAMAN YOK

    Kanada Göçmenlik uzmanları; "Bu başvurular ne kadar erken ve düzenli şekilde yapılırlarsa, başvuru sahiplerinin şansı da o kadar yüksek demektir." diyorlar ve ekliyorlar; " Bu yeni kuralların gerçeği, başvuru sahibinin hatasız ve en çabuk şekilde başvurusunu gerçekleştirmesi. Eğer başvuru eksikse, sahibine geri gönderiliyor ve bu hatalar düzeltilene kadar, diğer başvurular öne alınıyor ve geçen süre içerisinde, açık meslek grupları zaten dolmuş oluyor. Bu da demektir ki başvurunuzun eksiksiz ve hatasız olması son derece büyük bir önem kazanıyor."

    Yeni gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz...

    justcanada.net

    Haberi Ekleyen: Ali Dursun

    Bu haber 1059 defa okunmuştur.

    Paylaş

    Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

    Haber

    Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

    Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

    Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

    Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

    Seçime Girecek Partiler Açıklandı

    Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

    Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

    Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

    Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

    Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

    GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

    GIRESUN

    RÖPORTAJ

    Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

    Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

    ARŞİVLEN HABERLER

    Arama
    ssssssssssssssssssssssssssssssssssss