Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engellere meydan okuyan adam Kosova'dan geçti
27 Aralık 2014, 04:44

Engellere meydan okuyan adam Kosova'dan geçti

Engellilerle birlikte yaşamak mümkün

Engellere meydan okuyan adam Kosova’dan geçti

Engellilerle birlikte yaşamak mümkün.

Engellere meydan okuyan,sivil ve gönüllü bir engelli aktivist’i Adem Kuyumcu,gittiği yerlerde gönüllere taht kuruyor.Engellerin ortadan nasıl kaldırılması gerektiği konusunda anlattıkları herkesi umutlandırıyor,dinleyenlerin kafasında şimşekler çakmasına neden oluyor.Engellilerle birlikte yaşamanın daha mutlu edeceği bir tadı ve hazzı veriyor insanlara.

Adem Kuyumcu hocamız,GİRKON Başkanı Sıtkı Ada katkılarıyla,Giresun Üniversitesi ve Görele Güzel Sanatlar Fakultesin de olmak üzere iki “Herkes İçin Engelsiz Hayat”konferansı verdi.

Adem Kuyumcu’yu dinleyen engellilerle ilgili noksanlıklarını şıp diye görüyorlar,anlıyorlar.

Adem Kuyumcu’yu dinleyen bir belediye başkanı,konferanstan ayrılınca engelleri nasıl ortadan kaldırabileceğini anlamış olarak geri dönüyor.

İşte,Adem Kuyumcu hoca bir dizi konferanslar vermek üzere Kosova’ya gitti ve geri dönerken ardında sevgi seli bıraktı.

Adem Kuyumcu şöyle diyor;

"22 Aralık sabahı güneşle geldim Kosova ya. 5 gün güneşli geçti.Ve şimdi İstanbul’a dönmek üzere ayrılıyorum. Prishtina Airoport Adem Jashari'de 3 saat önce kar yağışı başladı.

Kosova Prizren’de son gün son ana kadar eğitimlerle geçti.Kosova’nın en büyük sivil toplum kuruluşu Handikos’un Prizren şubesinde üyeleri ile buluştuk. Daha sonra bir ana okulunda ailelerle buluştuk bilgiler verdik"

Prizren İş adamları ve Esnaf Derneği ile buluştuk

“İkinci buluşmamız Prizren İş adamları ve Esnaf Derneği ile idi. Engelleri kaldırmak için iş adamları ve esnaf olarak yapılabileceklerini konuştuk. Çok keyifli bir bilgi paylaşımı oldu. Memorial hastaneleri balkan ülkeleri iş geliştirme sorumlusu Emel Mejzini hanımda kurum olarak verdikleri hizmetleri ve bu sosyal sorumluluk projesinde bulunma sebeplerini aktardı”

Kosova Mitroviça Belediyesi meclis salonunda konferans

Kosova Mitroviça Belediyesi meclis salonunda "Herkes için Engelsiz Hayat" eğitim konferansı yaptık. Belediye başkanı,başkan vekili,yerel yöneticiler,STK başkanları ve üyeleri katıldılar.Konferansın son bölümünde Memorial hastaneleri balkan ülkeleri sorumlusu Emel Mejzini katılımcılara çeşitli hediyeler verip, sağlık hizmetleri hakkında bir sunum yaptı. Türkçe - Arnavutça tercümanımız Dafina Ukallo ve İşaret dili tercümanımız da yoğun emek verdiler.Organizasyonu yapan Mesk Prizren derneği başkanı Deniz Pirana,Levent Buş,Ajhan Saraçi,Luan Çabra,Türhan Elif Altiparmak ve Rejhan Dragusa ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.Çok yararlı bir eğitim oldu.

Kosova Prizren Üniversitesinde "Herkes için Engelsiz Hayat" eğitim konferansı

Kosova Prizren Üniversitesinde "Herkes için Engelsiz Hayat " eğitim konferansını organize eden çok uluslu MESK derneği başkanı sayın Deniz Pirana beye,

Prizren belediyesi Meclisi başkan yardımcısı Sayın Levent Buş beye,katkıları için Memorial hastaneleri Balkan Ülkeleri sorumlusu sayın Emel Mejzini ye çok teşekkür ederim.

Katılan tüm öğretmen,öğrenci, engelli aileleri ve Cerebralis Prizren derneği üyeleri ve başkanı sayın Turkan Basa hanıma teşekkürler...

Nato Güney Müşterek Bölgesel Birliği komutanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu’ndan jest

"Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu’nun komutanlığındaki Nato Güney Müşterek Bölgesel Birliği ,Türkiye yanı sıra Avusturya,Polonya ABD ve İsviçre askerlerinden oluşuyor.Demircioğlu komutan ile karargahta öğle yemeği yedik. Çalışmalarını anlattı. Bir de ziyaret anısı plaketi verdi. Onur ve gurur duydum"

 

Adem Kuyumcu Kosova aktivitesini şöyle dile getiriyordu;

“Sivil ve gönüllü bir Aktivist’im.

Konumuz; Engelsiz Kent,Engellilerin Hayata Katılımı ,Engellilerin Aileleri İle İlişkileri,Toplumun Engellilere Yaklaşımının Düzeltilmesi,Engellilerin Eğitim ve İş Hayatına Katılımla İlgili Yapılması Gerekenler

Ben engelsiz kentler için yapılması gerekenlerle ilgili Türkiye dışındaki ülkelerde de eğitimler veriyorum. Sivil ve gönüllü bir Aktivist’im.Türkiye adına görevli değilim.Kişisel olarak ülkelerden davet alıyorum ve Kosova ya 2.kez davet edilerek geldim. Ayrıca konum sadece engelsiz kent değil. Engellilerin hayata katılımı ,engellilerin aileleri ile ilişkileri,toplumun yaklaşımının düzeltilmesi,eğitim ve iş hayatına katılımla ilgili yapılması gerekenleri anlatıyorum.Kasım ayı başında Kosova’ya geldiğimde yaptığım çalışmalar doğrultusunda Otizm okulları açıldı,esnaflar engelli elemanlar çalıştırmaya başladı. Aileler doğru davranışları öğrendiler ve tekrar davet edildim.Hatta mart ve mayıs ayında yine organizasyonlar hazırlanıyor.

Kosova’daki " Herkes için Engelsiz Hayat " eğitim çalışmalarımız yarın tamamlanıyor.Bu akşam Prizren Türk Filmleri haftasının açılışını da " Başka dilde aşk " filmi ile yaparak anlam yükledik.Yarın da "Reis Bey" filmi gösterilecek.Bu iki film işitme engelliler için alt yazılı görme engelliler için sesli betimlemeli olarak izleniyor.Bir arada film izleme mutluluğunu yaşadık.Çalışmalarımızdan ötürü bir sonuç bildirimi de yaptık ve Nato Güney Bölgesi nin Türk komutanları da bizlerle oldular.Millet vekili Fikrim Damka, Prizren belediyesi meclis başkan yardımcısı Levent Buş ve Mesk Derneği başkanı Deniz Pirana ile birlikte teşekkürleri kabul ettik.

Vezire Prizren,Gönül Moroğlu,Dafina Ukallo,Yeliz Pirana,Diba Celina,Fatijon Fetollari,Emel Mejzini

Katkısı geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Adem Kuyumcu hoca Kosova’ya gitti ve geri dönerken ardında sevgi seli bıraktı.Anlattıkları insanları mutlu etmeye yetiyor ve bu çok önemli çabaları nedeniyle hocamızı kutlar,çalışmalarında başarılar dileriz.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1470 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss