Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÖRELE DEVLET HASTANESİNDE MOBBİNG UYGULAMASI
27 Mart 2012, 01:47

GÖRELE DEVLET HASTANESİNDE MOBBİNG UYGULAMASI

GÖRELE DEVLET HASTANESİNDE NE OLUYOR BAŞLIKLI HABER SERİLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR...

GÖRELE DEVLET HASTANESİNDE MOBBİNG UYGULAMASI

 
 
GÖRELE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİNİN ÇALIŞANLAR ÜZERİNDE MOBBİNG UYGULADIĞI ÜZERİNE BİRÇOK HABERLER YAPTIK VE BAŞHEKİM ULUSOY'DAN BİR AÇIKLAMA BEKLEDİK ANCAK MAALESEF BAŞHEKİMDEN HENÜZ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ.
 
GÖRELE DEVLET HASTANESİNDE NE OLUYOR BAŞLIKLI HABER SERİLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR...
 
Başhekim Yardımcısı Dr.Muhittin Emanetoğlu ve Başhemşire Sevim Derya üzerinde yapılan emekliye zorlama,istifa,görevden ayrılmaya zorlama ve hatta tayin istemeye zorlama uygulamaları yaklaşık 2 yıldır devam etmektedir.
 
Başhekim Yardımcısı Dr.Muhittin Emanetoğlu önce Satınalma Komisyonu Başkanlığından alındı,daha sonra ise başta Döner Sermaye Komisyonu olmak üzere,sırasıyla Hastane Muayene Komisyonu,Hasta Hakları Kurul Başkanlığı,İl Kanser Danışma Kurulu Üyeliği ve en sonunda ise SABİM sorumluluğundan alındı.
 
Bu Başhekim Yardımcısı Dr.Muhittin Emanetoğlu ne kötü bir adammış öyle!...
 
2010 Ekim ayı itibarı ile Başhekim Yardımcılığı yetkileri alınarak,yetkileri diğer Başhekim Yardımcısı,Diş Tabibi,H.Gürkan Eren'e verildi ve acil Polikliğinde yeterli doktor olmasına ve yasal olmamasına rağmen acilde görevlendirildi ve halen acilde nöbet tutuyor.
 
Kadrosu Başhekim Yardımcısı olmasına rağmen (88/2 İKİNCİ GÖREVLENDİRME İLE BAKANLIK OLURU MEVCUT) Başhekim isteği ile Bakanlık oluru bile hiçe sayılarak acilde nöbet tutturuluyor...
 
Ve,görevleri alındığı için eksik döner sermaye alıyor.
 
Başhemşire Sevim Derya'nın görevleri,resmi olmasa da fiilen Başhemşire Yardımcılarına (Mehtap Kibar ve Gülsen Dede) verildi.
 
Mehtap Kibar AKP GÖRELE İLÇE BAŞKANI TOLGA ERENER'İN BALDIZIDIR.
 
Başhemşirenin makam odası,Başhekimin emri ile yaklaşık 1 yıl önce,Dahiliye servisi katında,erkekler tuvaletinin yanına taşınmıştır.
 
İlginç olan ise,Valilik oluru bile olmayan diğer iki Başhemşire Yardımcısının makam odalarının ise hala idari kısımda olmasıdır.
 
Yine Başhemşire Sevim Derya hanım da,kanun gereği olması gerektiği Döner Sermaye Komisyonu hariç tüm komisyonlardan çıkarılmıştır,makam odasının internet bağlantısı dahi bizzat Başhekim talimatıyla kestirilmiştir.
 
Yaklaşık 5 ay önce,Görele Devlet Hastanesine Anestezi uzmanı olarak atanan Dr.Çiğdem Gümüşgerdanlı'da göreve başlayalı 1-2 ay olmasına rağmen Başhekimin baskılarına maruz kalmıştır.
Yasal olmamasına rağmen,anestezi uzmanının hastanede uygun bir yoğun-bakım olmadığı gerekçesiyle AMELİYAT OLAMAZ dediği bir hasta ameliyata alınmıştır.Dr.Çiğdem Gümüşgerdanlı ise bu durumu tutanak ile kayıt altına almıştır.
 
Bu olaydan sonra Başhekim ve Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.A.Ahmet Surel ile birlikte Dr.Çiğdem Gümüşgerdanlı'ya tavır almışlardır ve hatta hakaret etmişler ve hatta tehdite varan uygulamalara başlamışlardır.
 
Dr.Çiğdem Gümüşgerdanlı ve gene Görele Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmakta olan eşi Op.Dr.Cem Gümüşgerdanlı istifanın eşiğine gelmişlerdir.
 
Bu olayları da içine alan ve daha birçok gelişmeyi içeren bir dilekçe ile yaklaşık 20 gün önce Anestezi Uzmanı Dr.Çiğdem Gümüşgerdanlı,Başhekim Yardımcısı Dr.Muhittin Emanetoğlu ve Başhemşire Sevim Derya,Mobbing'e uğradıkları ve yapılan kanuna aykırı uygulamalarla ilgili olarak Görele Devlet Hastanesi Başhekimi A.İbrahim Ulusoy hakkında Görele Cumhuriyet Savcılığına başvurarak suç duyurusunda bulunmuşlardır.
 
Başhekim hakkında Görele Halı Saha-İskele Restaurant tesislerine ortak olduğu yönünde çıkan söylentiler üzerine,bizzat Başhekim A.İbrahim Ulusoy'un kendisi,ameliyathane personeli önünde, ortaklığın kendisinin değil eşinin üzerine olduğunu itiraf etmiştir.
 
Gene AKP Görele İlçe Başkanlığından birileri Görele Devlet Hastanesindeki Temizlik İhalesine girmek için Başhekimin eşininde ortağı olduğu söylenen bir şirket kurulduğunu ancak AKP'ye zarar verebileceği söylenerek bu seneki ihaleye girmedikleri ifade edilmektedir,mutlakja araştırılmalıdır.
 
Görele Devlet Hastanesinde asıl yapılması gereken,(YOĞUN BAKIM ŞARTLARI,TOMOGRAFİ OLMAMASI,GEREKEN ARAÇ VE GEREÇ BULUNDURULMAMASI,NEDENİ İLE) ameliyatlar,hasta ve yakınları ikna edilerek ve hastanın yaşamı riske atılarak yapılamakta veya çok basit olan ameliyatlar sanki zor ameliyatlarmış gibi gösterilerek (FAKULTEDE BİLE YAPILAMAYAN AMELİYATLAR GÖRELE DEVLET HASTANESİNDE YAPILIYOR DENİLEREK) vatandaşın konu ile bilgisizliğinden yararlanılarak Görele Devlet Hastanesinde yapılmaktadır.
 
Bütün bu yapılanlar tamamen reklama yöneliktir...
 
Hastalara sabah erken saatlerde (HATTA SÜNNET OLACAK ÇOCUKLARA BİLE) gelin ameliyat olacaksınız diye randevu verip,akşama kadar ameliyat olmak veya endeskobi olmak için aç ve susuz bekletilmektedir.
 
Başhekim A.İbrahim Ulusoy'un işe başlama saati hergün rutin olarak saat 10.00-11.00 arasındadır.
 
Ve hastaların poliniklikte,ameliyat olacakların ise ameliyathanede bekliyor olması umurunda bile değildir.
 
Kayıtlara bakıldığında bütün bunlar görülecektir.
 
Ameliyat ettiği hastalardan bıçak parası adı altında para aldığı herkesin malumudur ancak hiçbir kimse bu duruma ses çıkarmamaktadır ve sanki olağan bir durummuş gibi algılanmaktadır.
 
Hastane çalışanlarının yakınlarından dahi para aldığı söylentiler arasındadır ve bu durum mutlaka araştırılmalıdır.
 
Başhekim A.İ.Ulusoy'un Görele Devlet Hastanesini,AKP Görele İlçe Başkanı Av.Tolga Erener ile birlikte yönettiği iddia ediliyor.
 
Yaşanan olaylara bakıldığında bu iddianın gerçek olduğu ortadadır.
 
AKP Görele İlçe Başkanı Av.Tolga Erener'in baldızının yasal olmayan bir şekilde Başhemşire yetkileriyle donatılması en büyük bir göstergedir.
 
AKP Görele İlçe Başkanı Av.Tolgfa Erener,AKP İlçe Yönetim toplantısında yaptığı bir konuşmada;Görele Devlet Hastanesi Başhekim A.İ.Ulusoy'un avukatı olduğunu,şahsi olarak Başhekimin arkasında olduğunu ve AKP Görele İlçe Yönetimi olarakta Başhekimin arkasında olduklarını herkesin yüzüne karşı söylemiştir.
 
Görele Devlet Hastanesi Başhekimi A.İ.Ulusoy özellikle de,Başhekim Yardımcısı Dr.Muhittin Emanetoğlu ve Başhemşire Sevim Derya ile arası iyi olan,sohbet eden veya onlara destek verdiğini düşündüğü kişilerin görev yerlerini değiştirmek ve hastaneden göndermekle tehdit etmekte,istediği olmayınca karşı tavır alıp dediklerini yapmaktadır.Doktorlarda dahil olmak üzere bir çok personelle temas ederek, anılan kişilerle görüşmemeleri konusunda tehdit ve telkinlerde bulunmakta,anılan bu kişileri yanlızlaştırmaya çalışmaktadır.
 
Görele Devlet Hastanesi Başhekimi A.İ.Ulusoy özellikle de,Başhekim Yardımcısı Dr.Muhittin Emanetoğlu ve Başhemşire Sevim Derya'yı istifaya zorlamaktadır,yanlızlaştırmaya çalışmaktadır.
 
Anılan kişilerle bağını koparabilmek için bazı personeli yanına çekebilmek için onları komisyonlara yazmakta,ek döner sermaye vermekte ve arzu ettikleri konumlarda çalışmalarını sağlamaktadır.
 
Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığından Görele Cumhuriyet Savcılığınca müfettiş istenmiştir ve Görele Cumhuriyet Savcılık soruşturması halen devam etmektedir.
 
Görele Devlet Hastanesinde uygulanmakta olan partizanca uygulamalar ve Mobbing sağlık emekçileri sendikasına da uygulanmaktadır.
 
TÜRK-SAĞLIK SEN İŞYERİ TEMSİLCİLERİNİN YERLERİ 2 SENEDE KAÇ DEFA DEĞİŞTİRİLDİ?
 
TÜRK-SAĞLIK SEN ÜYELERİ İDARECİLER TARAFINDAN MEMUR-SEN'E ÜYE OLMAYA ZORLANDI MI?
 
Bütün bu olan bitenler hakkında günlerdir Görele soL gazetemizde haber yapıyoruz ve Görele Devlet Hastanesi Başhekimi A.İbrahim Ulusoy'dan bir açıklama bekliyoruz ancak beklenen açıklama her nedense yapılmıyor ve sinsice olaylar örtbas edilmeye çalışılıyor.
 
Birileri birilerini arıyor,
 
Yapılan ilgili haberler kaldırılıyor,
 
Yani,İt ürür kervan yürür diyorlar!...
 
Bu it sürüsü içerisinde bu kervan yürümez baylar!
 
Bütün bu olan bitenlerle ilgili olarak Görele Devlet Hastanesi Başhekimi A.İbrahim Ulusoy'dan bir açıklama bekliyoruz.
 
Biz sabırlıyız,bekleriz....
 
GÖRELE DEVLET HASTANESİNDE NE OLUYOR BAŞLIKLI HABER SERİLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR...
 
 
 
 
HABER : ALİ DURSUN
 
 
TEL      : 0 533 4563100

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 6259 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss