Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
H.İbrahim Şengün beni dolandırdı! iddiası
14 Ekim 2014, 23:59

H.İbrahim Şengün beni dolandırdı! iddiası

Üç gün süren ortaklık nasıl kavgaya dönüştü?

H.İbrahim Şengün beni dolandırdı! iddiası

Mehmet Yılmaz; "H.İbrahim Şengün benden ortaklık için aldığı 885 bin doları bankaya faize koymuş,aylık 13 bin lira faiz aldığını tesbit ettik"

Üç gün süren ortaklık nasıl kavgaya dönüştü?

1 Milyon dolar nasıl çarpılır?

Amerika'da Çanakçı'lı işadamı Mehmet Yılmaz'ın ifadesiyle; Şengün Şirketler Grubu Başkanı Makine Mühendisi H.İbrahim Şengün,Amerika'da inşaat şirketi sahibi olan Çanakçı'lı Mehmet Yılmaz'a Şengün 1-2-3 HES projesine ortaklık teklif eder.

H.İbrahim Şengün ve Mehmet Yılmaz 2007 yılında 3 milyon dolara anlaşırlar ve Mehmet Yılmaz paranın 1 milyon dolarını şirketi üzerinden H.İbrahim Şengün hesabına geçer.

1 Milyon doları alan H.İbrahim Şengün,Mehmet Yılmaz'ı arayarak ortaklık bedelini yükselttiğini bildirir ve daha fazla ödemesini söyler ancak Mehmet Yılmaz bu duruma tepki göstererek ortaklıktan çekilir ve ödediği 1 milyon doları geri ödemesini bildirir.

Ortaklık feshedilir ancak H.İbrahim Şengün çeşitli bahaneler öne sürerek 1 milyon doları ödemez.

Parası ödenmeyen Mehmet Yılmaz,H.İbrahim Şengün'e 2007 yılında Giresun'da dava açar.

2007 Yılından beri sürmekte olan dava sürecinde H.İbrahim Şengün'ün üzerinde bulunan gayrimenkullere mahkemece tedbir konulur.

Mahmekece,Giresun Deppoy mevkiinde bulunan 7 adet daire,Çanakçı ilçesinde bulunan 1 dükkan ve bir fındık bahçesi bu amaçla tedbir konulmuştur.

Sonuçlanma aşamasına gelen davanın duruşması 26 kasım 2014 tarihinde Giresun'da görülecek.

Ayrıca,olayı duyan Mehmet Yılmaz'ın babası Nazmi Yılmaz 2008 yılı sonunda H.İbrahim Şengün'ü Giresun Deppoy mevkiinde kıstırarak oğlumu neden dolandırdın? Paramızı ver diye kavga eder ve silahını çekerek H.İbrahim Şengün'ün üzerine 3 el ateş eder ancak  mermi isabet ettiremez,daha sonra ise mahkemece ceza alır.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan mağdur Mehmet Yılmaz şunları kaydetti;

"Ben Amerika’da inşaat şirketi ve 75 personeli olan,Çanakçı’lı bir işadamıyım.

H.İbrahim Şengün ile aynı köydeniz.Beni sürekli arayarak ortaklık teklif eden  H.İbrahim Şengün’ü bir işadamı sanıyordum oysa yanılmışım.

H.İbrahim Şengün ile Çanakçı Şengün 1-2-3 projelerinin ortaklığı için 2.1 milyon dolara anlaşarak resmi anlaşmalarımızı yaptık.

Amerika’dan para çıkarmak çok zor,10 bin liradan fazla para çıkaramıyorsunuz.

85 bin dolar banka aracılığı ile kendi şirketim üzerinden,45 bin dolar ise western union üzerinden çıkardım.Çıkarılan paraların vergisi otomatik ödedik.

Geri kalan parayı ise,Amerika’da iş yapan arkadaşım,özel hastane sahibi işadamı Nasır Bayraktar ile birlikte 750 bin dolar çıkarabildim ve Nasır Bayraktar ile Türkiye’ye gelerek 750 bin dolar’ı H.İbrahim Şengün’e İş Bankası eliyle havale edildi,kalan ödemeler için  ise senet verdim.

Ödemeden 3 gün sonra H.İbrahim Şengün beni arayarak,bana;” HES ortaklığı için 4.5 milyon dolar teklif ediyorlar” deyince ben ortaklıktan çıktım.Bunun üzerine tekrar Türkiye’ye geldim,yanımda Demirciler Holding Kamil Demirci ile H.İbrahim Şengün’ün İzmit ofisine gittik.Paramı istedim,parayı bankaya teminata verdim,10 gün sonra vereceğim,dedi,yanımda Demirciler Holding Kamil Demirci’ye 50 bin dolar vermiş.Paramı ödemeyince Giresun Mahkemesinde hakkında dava açtım.Bitme aşamasına gelen davanın duruşması 28 kasım 2014 tarihinde görülecektir.

Daha sonra yaptığımız araştırmalarda,H.İbrahim Şengün benden aldığı 885 bin doları bankaya faize koymuş,aylık 13 bin lira faiz aldığını tesbit ettik"dedi.

GİRESUN 2.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ

Dosya No : 2011/117 Esas

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 4755 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss