Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele'nin Başına Çöp Örenlerin Hikayesi
10 Aralık 2012, 21:59

Görele'nin Başına Çöp Örenlerin Hikayesi

Görele'ye çöpörenler ortadadır.

GÖRELE'NİN BAŞINA ÇÖP ÖRENLERİN HİKAYESİ

 

Görele'ye çöpörenler ortadadır.

Çöpü Görele'nin başına bela eden adam H.Hasan Sönmez'dir.

Görele Çöp hikayesini başlatan AKP eski Giresun Milletvekili ve halen AKP Genel Sekreter Yardımcısı H.Hasan Sönmez'dir.

Eski vekil Sönmez: Çöpten kurtulmalıyız

35 Yıl çeşitli kamu kurumlarında yöneticilik yaptığını 1.Dönem Giresun Milletvekili olarak TBMM'de yer aldığını ve vekil olarak görev yaptığı dönem boyunca birçok konuda Giresun yararına çalışmalar yaptığını bu çalışmalardan birinin de Çavuşlu beldesinde bulunan Karayolları arazisinin Giresun Çöp Birliğine devredilerek buraya çöp bertaraf tesisi kurulması için gerekli çalışmaları başlattığını anımsattı.

Hacı Hasan Sönmez;

”Giresun için kim bişeyler yapmaya başlasa hemen istemezük mantığı devreye giriyor.Çavuşlu beldesinde çöp tesisi yapılacak olan alan halka ait değil,Karayolları burayı sahil yolu yapılırken istimlak etmiş yani bu alan Karayolları Genel Müdürlüğünün,ben bu alanın Çöp Birliğine tahsisi için 6 ay uğraştım ve belkide 500 bin Türk Lirası tutacak projeyi bedelsiz olarak Çevre Bakanlığına yaptırdım.Şimdi ne olduğunu nasıl olduğunu bilmeden herkes çıkıp konuşuyor.Bu tesis belki dünyada eşi az olarak en çevreci tesis olacak.Biri çıkmış abdest suyuma çöp istemiyorum diyor. Bu nasıl bir zihniyettir.Temizlik İmandan Gelir Hadisi’i şerifini de mi bilmiyorsunuz.Bu tesis için en uygun yer Çavuşlu Beldesindeki Taş ocağı alanıdır.Bu kayıtsız şartsız böyle.Giresun Sağlığına kavuşacaksa bu tesisi yapmak zorunda neden istemzük diyor ki? Giresun’un ilçe ve köyleri ile Nüfusu 600 bini bulmazken Hastanelerde 1.200 bin (Bir Milyon İki Yüzbin ) poliklinik bunun en somut örneği değil mi? Şimdi çıkıp benim içinde kötü kelimeleri konuşacaklar.Ancak onlara şunu hatırlatmak isterim,ben 35 yılını devletin çeşitli kademelerinde geçirmiş bir bürokratım bunlardan en önemlilerinden biride Çevre Bakanlığı Müsteşar Vekilliğidir. Ben bu tesis Giresun için hayırlıdır diyorsam bir bildiğim var da diyorum.” dedi

Giresun Vali Dursun Ali Şahin, Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tesis yapımının durdurulmasının mümkün olmadığını söyleyen Vali Şahin, yapılan eylemlerle ilgili olarakta "Vatandaşlar demokratik haklarını kullanıyorlar" dedi.

Bertaraf tesisinin Çavuşlu’da yapılmasına 2009 yılında uzmanların görüşü doğrultusunda Çevre Bakanlığının karar verdiğini hatırlatan Vali Şahin, “Bu raporu uzmanlar belirledi.31 Belediye başkanı ve zamanın Valisi tarafından bu imzalanmıştır.Sadece Çavuşlu Belediye başkanı çekimser kalmıştır. Hepsi tek tek imzalamıştır.

Şimdi Çöpü denize dökmekten kurtarıp başka ne yaparız bunu düşünmeliyiz.Bizim çöp bertaraf tesisimiz Türkiye’de parmakla gösterilecek ve çevreye zerre kadar zararı olmayacaktır.Ben Giresun'lunun bedduasını değil duasını almak için buradayım.Eğer onlar Vali bize haksızlık ediyor diyorlarsa yanlış düşünüyorlar.Mahkeme kararlarına aykırı hareket ettiğimiz yok.Mahkeme kararlarını getirsinler daha onların imzası kurumadan ben o kararı uygulayacağım.

Daha önceki verilen Yürütmeyi Durdurma Kararındaki eksiklikleri 2.ÇED raporunda düzelttik.Yeni bir ÇED raporu aldık.Bakanlık onayladı.Ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Yoksa önceki ÇED raporuyla bir ilişiğimiz yok.Şu andaki birlik tüzüğünün ÇED’i farklıdır.Bu ikinci ÇED raporunu durdursunlar,mahkemeden kararı getirsinler bizde hemen durduracağız.

Vatandaşı kışkırtmadan doğru konuşmak gerek.Bu ÇED raporu başka.Birincinin eksikliklerini ikincide düzeltmişiz.Buna göre 3 lotu 1 lota düşürmüşüz.176 dönümü 76 dönüme düşürmüşüz. Dereden 40-50 metre beriye çekmişiz.Bunu bile bile vatandaşa yanlış aksettiriliyor.Her zaman doğru olunmalıdır.Burada usulsüzlük var diyerek halkı galeyana getirmek doğru değildir.Her şeye hukuka uygundur.Bu tesis yapıldıktan sonra her kes iyi olmuş diyecek.Teşekkür edecekler.Kötü bir şey olsa bir yapar mıyız?

Teknolojinin bu kadar geliştiği bir ortamdaki tesisler çevreyi kirletebilir mi.15-20 sene sonra orası ağaçlı piknik yerleri olacak.” şeklinde konuştu.

İŞTE ELEŞTİRİ KONUSU YAZI LİNKİ

Fotoğraf: ALİ DURSUN GÖRELE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLSA SEÇİLİR Mİ?   ALİ DURSUN GÖRELE BELEDİYE BAŞKANI OLSA GÖRELE'DE NE DEĞİŞİR?

Melikoğlu Çöpte Acaba Kimi Kandırıyor?

http://www.gorelesol.com/haber/yazar.asp?yaziID=12463

 

MELİKOĞLU'DAN ALİ DURSUN'A KINAMA!...

MELİKOĞLU'DAN ALİ DURSUN'A KINAMA!...

Melikoğlu,"Kasıt ve Taraf Kokan Haberleri Hayal Kırıklığıyla Takip Ediyorum"...dedi.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu 03 Aralık tarihinde yaptığı Basın toplantısı hakkında çıkan haberlerden bazılarının kendisini hayrete düşürdüğünü, hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.

Melikoğlu “Giresun gündemini günlerdir meşgul eden katı atık sistemi (çöp) konusunda ve şahsım hakkında ortaya atılan iddialarla alakalı bilgilendirme yaptığımız, vatandaşımızın bilmediği gerçekleri açıkladığımız ve sorumluları göreve davet ettiğimiz basın açıklamamız sonrasında basında çıkan haberlerde bazı yazarlarımızın basın açıklamamızı haber olarak değil de kendi anlayışlarını ve yorumlarını yansıttıklarını hayretle gözlemledim.”

“İfade ettiğimiz detayların içerisinden işlerine gelen kelimeleri cımbızla çekip haberlerine yorum katarak boyut değiştirenler var. Kasıt kokan haberleri bazı yerel yayın organlarımız da hayal kırıklığıyla takip ettim. Örneğin yöremizi temsil ettiğini söyleyen ‘Çavuşlu Çöp Olmasın’ mitinglerinde en ön safta yer alan sayın Ali Dursun’un yazısında kullandığı nezaket sınırlarını aşan cümleleri okuduğumda hissettiklerimi sadece hayal kırıklığı olarak ifade edebilirim” dedi.

Aynı hedefe farklı gözlerle baktıklarını ifade eden Başkan Melikoğlu “ Sayın Ali Dursun’un yazısını kınıyorum. Konuları hep kendine yontan gerçekleri görmekten açıklamaktan, konuşmaktan imtina eden, tribünlere oynayan, popülist politika izleyen bir yapı ile asıl kendisinin ne yapmak istediğini anlamak mümkün değil. Cımbızla çektiği sözler üzerinden, yanlı, yanlış, yıpratıcı haberler üreten, art niyetli bir anlayışı yansıtan Ali Dursun’u esefle kınıyorum. Temsil ettiği basının tarafsızlığını hiçe sayarak, Görele halkının temsilcisi olan Belediye Başkanına nezaket sınırlarını aşan Ali Dursun için duyduğum hayal kırıklığının da bir kez daha altını çizmek istiyorum. “ dedi.

ÇÖPÜ ÇAVUŞLU'NUN BAŞINA MELİKOĞLU SARDI

ÇÖPÜ ÇAVUŞLU'NUN BAŞINA MELİKOĞLU SARDI

Çöp sorununu Çavuşlu’ya bela edenlerin başında Melikoğlu’da var.

Bunları Melikoğlu mu Söylüyor?

Bunları Melikoğlu mu Söylüyor?

Zeki AL Melikoğlu'na soruyor...

http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberID=12521

Vali Şahin; Melikoğlu’na;

“Sen de imza atmışsın,attığın imzaya sahip çık” diye uyarıyor..

Melikoğlu inkar etmiyor;

”Bugün başka yarın başka konuşanlardan değilim.Ben attığım imzanın da sözümün de arkasındayım” diyor.Sonunda da -Melikoğlu’nun kendi deyimiyle- Melikoğlu,çöpü Görele’nin başına bela eden Ak Parti belediyelerini unutup,Görele halkına gerçekleri söylemiyor.

Topu taca atıyor,Aksu'yu hedef gösteriyor.

Çöpü Çavuşlu’nun başına,Görele’nin başına kim bela ettiyse temizlesin!

Sıkışıp kaçmak,ona-buna çamur atmak yok!

Zamanında bölge halkına danışacaktınız...

Melikoğlu’nun en büyük hatalarından biri de “Görele çöplük olmasın!Çavuşlu çöplük olmasın” diye aylardır, yıllardır mücadele veren hemşerilerini “kınama” yapmasıdır...Hem de basın yoluyla Görele'li bu arkadaşlara verip-veriştirmesidir..

Aksu'nun Çöp Tesisi Açıklaması

 

 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,Çavuşlu bölgesine yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin AB standartlarında Türkiye'nin 3 çevreci tesisinden bir tanesi olacağını bildirdi.

Başkan Aksu,yaptığı açıklamada,denize ve dereye dökülen çöplerin en büyük çevre katliamı olduğunu, yapılacak olan tesisle Giresun'un katı atık sorunun çözüleceğini belirtti.

Giresun'daki tüm belediyelerin çöp sorununun çözülmesi konusunda aynı şekilde düşünüp aynı şekilde hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Aksu,şunları kaydetti:

"Buraya yapılacak olan tesisin proje ihalesi yapılmıştır.Bundan dönüş yoktur.Ben bu konuda bizi eleştirenleri önce uygulanacak olan projeyi incelemeye davet ediyorum.Uygulanacak olan projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile üniversiteler tarafından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu verildi.Çavuşlu bölgesine yapılacak olan tesis Türkiye'nin AB standartlarında 3 çevreci tesisinden bir tanesi olacak.Bu kesinlikle bir vahşi depolama değildir.Bu bir bertaraf tesisi projesidir.Bu şehri seven herkes bu projeye sahip çıkmalıdır."

Aksu'dan Melikoğlu'na Cevap

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu bazı basın yayın organlarında yayınlanan çöp sorunu ile ilgili eleştirilere yanıt vererek,Giresun ve ilçelerinin çöp sorununun çözülme noktasında olduğunu söyledi.

Vali Dursun Ali Şahin’in Katı Atık Birliği Başkanı, kendisinin de başkan vekili olduğunu hatırlatan Aksu, “2009 yılı haziran ayında 30’a yakın belediye başkanının imzasıyla aldığımız bir kararla Katı atık bertaraf tesisinin Görele’nin Çavuşlu beldesine yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Bu imzalar içerisinde Görele Belediye Başkanı’nın imzası da vardır. Ben sayın belediye başkanını imzasına sahip çıkmaya davet ediyorum. İmzaya sahip çıkmamak Görele’ye ihanet etmektir. Görele Halkının imzasına sahip çıkmayan bir kişi tarafından Görele Belediyesi’nin yönetilmesi içler açısıdır.” dedi.

Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kendileri tarafından değil Devlet Planlama tarafından belirlendiğini de dile getiren Aksu, “Biz katı atık birliğinin üyeleriyiz. 30 Belediyenin iller bankasından gelen paradan bütçe oluşturduğu birlik yer belirleme noktasında devlet planlama teşkilatının Bulancak-Kovanlık yoluyla Görele-Çavuşlu Beldesindeki Taş ocakları üzerinde durdu. Buraların dışında çöp tesisinin yapılamayacağı kanısıyla bu alan belirlendi.” diye konuştu.

Çavuşlu’da bulunan alanın 18 Ağustos 2009 yılında saat 17.00 itibarı ile Kara yollarından alınarak Katı Atık birliğine tahsis edildiğini ifade eden Aksu, “Bundan sonraki süreçte ÇED raporu alma işlemleri başlatılmıştır. İlk ÇED raporu mahkeme kararı tarafından durdurulmuştur. 2. Kez ÇED raporu alınmıştır. Ben o gün şunu söylemiştim. Çevre Bakanlığı tarafından belirlenen 4 pilot ilden bir tanesiyiz. Çok geriden başladığımız bu proje kapsamında şu anda ilerideyiz. Bu proje Çevre Bakanlığının % 45 hibesiyle yapılacak ve Avrupa Birliği Standartlarında bir proje. Ben bu projeyi eleştirenleri, eleştirdikleri noktaya bakmalarını istiyorum. Bu kararın altında imzası olan arkadaşlarımızın dahi bunu incelememesi aslında üzüntü verici. Çünkü insan bir şeye muhalefet ederken, muhalefet ettiği konu hakkında bilgi sahibi olması lazım.” dedi.

Giresun’da bulunan çöp depolama alanına sadece Giresun Belediyesi’nin değil, Valilik başta olmak üzere, MHP’li Keşap Belediyesi’nin ve Akp’li bir çok belediyenin de çöp döktüğünü hatırlatan Başkan Kerim Aksu, “Bu sorunu “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” anlayışı ile çözemeyiz. Bizden öncekilerin yaptığı hatayı biz yapmamalıyız. Gerçekten güçlü irade göstermeliyiz. Herkes bu işin arkasında durmalı. Herkes önce attığı imzaya sahip çıkmalı. Giresun’daki toplantılara katılmayacaksınız. Görele’de ki muhtarları toplayacaksınız beni hedef göstereceksiniz. Böyle bir şey yok. O halde ben şunu istiyorum. Görele Belediye Başkanının ve o muhtarlarımızın olduğu bir toplantı yapalım. Arkadaşlarımız hangi yapılandırma yapılmış? Ne yapılmış? Bu yer nasıl belirlenmiş öğrensinler. Bu yeri Kerim Aksu belirlemedi. Kerim Aksu tıpkı Ertuğrul Melikoğlu gibi o birliğin sadece üyesidir.” dedi.

“Valilikte düzenlenen toplantıya ve bir çok toplantıya gelmeyerek kendini sorumluluklardan uzaklaştırmaya çalışmak köylü kurnazlığıdır.” Diyen Aksu şöyle konuştu: “Buna şark kurnazlığı denir. Öyle bir kurnazlık yapmaya gerek yok. Bu imzayı herkes attı. Şunu da belirtmek istiyorum Çavuşlu Belediye Başkanına da, “Başkanım sizin bölgenizde bu yapılacaksa, siz imza atmayın bölgenizde sorun yaşarsınız” diyen Kerim Aksu’dur. Sayın valimizde biz belediye başkanları da halkın yararına kararlar almak için görev yapmaktayız. Halkın sorunlarını çözmek durumundayız. Bu sorun çözülecekse bu şekilde çözülecek. Burada bir çalışma yapılmış ve bu çalışmaların ÇED raporlarını Giresun Belediyesi vermiyor. Çevre Bakanlığı veriyor. Arkadaşlarımızın şikayeti varsa ÇED’lere itiraz etmek için mahkemeye başvururlar. Hukuk karşısında boynumuz kıldan incedir. Giderler mahkemeye bizde mahkeme sonuçuna göre boynumuz kıldan incedir. Giresun Belediye Başkanını hedef göstererek Görele’de rahat duramazsınız .Çünkü Görele Belediyesi’nin de çöpü döktüğü yer bellidir. Yolun kenarına dökmektedir. Çavuşlu’nun da, Dereli’nin de, Tirebolu’nun da, Espiye’nin de, Bulancak’ın da çöplerini döktüğü yerler hep aynıdır. Onun için bu sadece Giresun Belediyesi’nin değil hepimizin sorunudur.”

Bir sorunu çözme noktasında birliktelik sağlanabilinirse başarılı olunabileceğini söyleyen Aksu sözlerini şöyle sürdürdü; ”Ucuz politikayla ucuz siyasetle, 2 kamera karşısında birilerini suçlamakla siyaset olmaz. Ben imzasına sahip çıkmayan Sayın Ertuğrul Melikoğlu’nun o görev başında Görelelilere faydasının olmayacağını düşünüyorum. Çünkü bir insan önce imzasına sahip çıkacak. Mert olacak. Aldığı kararlar doğrudur imajı yaratacak, ama sayın başkanın böyle bir imajı yok. Sayın Başkan bir Televizyon programında Giresun’a gelmek istemiyorum hava kirliliği var demişti. Hava kirliliği varsa Giresun a gelmesin. Zaten kendisi Trabzon’a katılmayı düşünüyordu. O halde Trabzon’a gitsin. Ben kendisine başarılar diliyorum. Ancak kendisi bu saatten sonra imzasına sahip çıkmayan adam olarak beyinlerimize kazınmıştır. Biz protestolara saygı duyuyoruz. Bu insanların demokratik hakkıdır. Bunu Giresun’un neresinde yaparsanız yapın protestolar olacaktır. Bu çok normaldir. Önemli olan bu protestoları yaparken bu projenin içeriğinin çevreye uygun olup olmadığını tartışma noktasına getirmek. Biz hale yapıldıktan sonra olayın yeri yanlış diyoruz. Projenin içeriğine hiç bakmıyoruz. Önce içeriğe bakılmalı.”

Vali Çevreci Ali Dursun İle Çöpü  Görüştü

http://www.youtube.com/watch?v=NT5jsYtd-gM&feature=youtu.be

 

Vali Şahin,"Çöp Projesinin Çavuşlu'ya yapılmasını zorlaştırmayın",dedi,çöp projesini öve öve bitiremedi.

"Görele'ye ayrıca bir çimento fabrikası kuracağız ve çöpleri fabrikada yakacağız..."

Şahin :"Ben göreve geldiğimde bu projeyi kucağımda buldum,ben bir memurum,Çevre Bakanlığı 3 milyon lira gönderdim,3 milyon lira daha göndereceğim diyor ve projeyi bir an önce bitirmem için bana baskı yapıyor."dedi

Vali Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"Çavuşlu'da mahkeme projeyi iptal edince,Görele temsilcileri Aydınları önerdi ama inanın ki,projenin Aydınlara yapılmasına benim gönlümde hiç razı değildi ancak Çavuşlu taşocağı proje için çok uygundur"

"Çavuşlu'ya çöp projesi yapılmasını mahkeme iptal etti ancak arkadaşlar bir açığını bulmuşve bakanlık yeni bir ÇED onayladı,bu ÇED doğrultusunda projeyi yürütüyoruz,ama bu ÇED'e de iptal gelirse bu sefer kesinlikle Çavuşlu'dan çekileceğiz"

Genelde sohbet havasında geçen görüşme de Ali Dursun ana başlıklarla şunları ifade etti;

*Mahkeme kararına rağmen Çavuşlu'ya çöplük yapmanız yasadışıdır,aynı yere kaç sefer mahkeme kararı çıkacak? Buna derhal son vermenizi bekliyoruz.

*300 bin nüfusun ürettiği çöpü neden 70 km uzaktaki Görele'ye taşıyorsunuz?

*Görele halkı asla çöp istemiyor,

*Siz Görele damadısınız,bize yardımcı olmanız gerekirken neden haksızlık ediyorsunuz?

*Makamınıza her zaman saygılıyız ama Çavuşlu'yu asla çöplük yaptırmayacağız...

Daha sonra Görele siyasi parti temsilcileriyle de ayrıca görüşmek istediğini belirten Giresun Valisi ile görüşmemizi sonlandırdık.

Görüşlerimizi dinlediği için valimize teşekkür ediyoruz.

Çavuşlu halkının onurlu mücadelesini alkışlıyoruz ve etkilerini hep birlikte gözlüyoruz.

Fotoğraf: Ordu'dan bir karar getirirlerse aynı saatte uygular,durdururum” dedi. 

Aslında valinin hedef alınması da hiç doğru değil.Buna karar veren vali değil diyen vali Şahin,

”2009 yılında buna karar verilmiş ve vali 13 yıl sonra buraya atanmış,bu işi kucağında bulmuş.Kucağında bu işi bulan kişi bu işi yapmaya yeltenmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ödenek göndermesi,bu işi yapacaksınız diye yazı göndermesi ben bu işi yapmıyorum burada vatandaş razı değil demem hoş olmaz.
 
Mahkeme bu işi durdurduğunda bizde bunu durduracağız. Çalışmalar şuan da devam ediyor.Orası çok farklı bir tesis olacak. Türkiye'de 3 tesisten biri olacak.Önceki yürütmeyi durduran karar şuanda geçerli değildir.Çünkü ondan sonra yeni bir işlem yapılmıştır.Bu işlem Danıştay Genel Kurulu'nun kararına istinaden yapılan bir işlem.Danıştay Genel Kurulu diyor ki;önceki ÇED  raporuna göre eksiklikler tamamlandıysa bakanlık onay verdiyse önceki ÇED  raporunun bir hükmü kalmaz diyor.Mahkeme kararları neyse onu uygularız. Bizim mahkeme kararlarını uygulamama gibi bir fantezimiz olamaz.Ben hukukçu, hakimlik yapmış biriyim. Nerede,nasıl,neyin olacağını biliyorum.Bugün o bölgede ki siyasetçilerle,seçilmiş kişilerle saat 3 te toplantımız var. O toplantıda kendilerine her şeyi izah edeceğiz. Giresun gerçekten temiz ve mimarisi ile güzel bir il. Ama bu işi bozan çöp işi. Çavuşlu'da yapılacak olan tesis çöp depolamadan ziyade orda gübreleme tesisi yapılacak.
 
Çöpler önce ayıklanacak sonra gübrelemesi yapılacak.Ama bunu anlamak isteyen anlıyor,anlamak istemeyen anlamıyor.Ben ne yapayım.Biz sürekli anlatıyoruz.Efendim vali bunu niye yapıyor diyorlar, vali devletin bir Ajanıdır burada. O devletin Ajan'ı bu görevini ifa etmesi lazım.Orayı ben tespit etmedim.Bunu tespit eden çevre bakanlığıdır. Dünyada çöp işi artık bitmiş durumda.Ülkemizde de birkaç il kaldı bunlardan biride Giresun.inşallah Giresun'da çöpün denize dökülmesini medeni bir şekilde halledeceğiz.Hava şartları el verdiğinde bu projeyi 34 ay içerisinde bitirip halkımızın istifadesine sunacağız. Çevremizi bu çevre kirliliğinden kurtaracağız” dedi.

Masa başında Çavuşlu'ya kurulan tuzakları Çavuşlu halkı protestolarla bozmuş görünüyor.

YEŞİL ÇAVUŞLU'MA DOKUNMA

ÇAVUŞLU ÇÖPLÜK OLMASIN

Çavuşlu Çevre Platformu

 

Çöp ve Siyaset -Hilmi Taşkın - Görüş

Kapak Fotoğrafı

httpt//www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberID=12369

 

NEREDESİNİZ?

Fotoğraf: GÖRELE KIZIYIM DİYE GÖRELE'DEN OY ALAN ŞENGÜL ŞAHİN ÇAVUŞLU HALKININ HAKLI MÜCADELESİNDE NEDEN YOK?

GÖRELE KIZIYIM DİYE GÖRELE'DEN OY ALAN AKP'Lİ ŞENGÜL ŞAHİN ÇAVUŞLU HALKININ HAKLI MÜCADELESİNDE NEDEN YOK?

Melikoğlu'ndan adrese dayalı nüfus kayıt sistemi uyarısı

GÖRELE ÇÖPE KARŞI BİRLEŞTİ,MELİKOĞLU NEREDE?

TEŞEKKÜRLER GÖRELE...

GÖRELE,PERŞEMBE GÜNÜ VALİLİK ÖNÜNE AKACAK,
"ÇAVUŞLU ÇÖPLÜK OLMASIN" DİYE HAYKIRACAK.

 



TOPLANAN GÖRELE KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 11.00'DE VALİLİK ÖNÜNDE ÇÖP PROTESTOSU KARARI ALDI.

HAYDEN GÖRELE ŞİMDİ BİRLİK ZAMANIDIR

VALİ ÇÖPÜNÜ AL BAŞINA ÇAL DEMEYE GİDİYORUZ

YARGI KARARINI HİÇE SAYAN VALİ İSTİFA

 

ARSLAN;"KENDİMİ ASARIM"

 

Çavuşlu'ya yapılması planlanan Katı Atık Depolama Tesisi'ni protesto etmek amacıyla Çavuşlu halkı "Adaletsiz Çöp Depolama Tesisine Hayır" mitingi düzenlendi.

Çöp mitingi'ne Görele Belediye Başkan vekili Süleyman KALAMAN, Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN, Görele AK Parti İlçe Başkanı Av. Tolga ERENER, Görele CHP İlçe Başkanı Fikri BİLGE, Görele MHP İlçe Başkanı Muhammet DEMİRBAŞ, Giresun İl Genel Meclisi Üyeleri Arslan NİZAMOĞLU, Erol SEZER, Hüseyin KUĞUOĞLU, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve yaklaşık 1500 kişilik yöre halkı katıldı.

Yapılması planlanan ve kısmen yapımına başlanan çöp tesisi alanın da konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN, "Burada bulunan güvenlik güçleri kardeşlerimizdir. Bizim güvenlik güçleriyle hiçbir işimiz yoktur. Bunu herkes böyle bilsin. Şu anda bizim karşımızda bir muhatap yok. Karşımıza biri çıkıp ta biz buraya böyle bir tesis yapacağız diyecek kimse de yok. Şahsım olarak Sayın Valimiz Dursun Ali ŞAHİN'i taş ocağı alanına gelerek burada bir açıklama yapmasını beklerdim. Ordu idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını (Mahkemeyi) sizlerin sayesinde kazandık. Yeniden
bir Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu yapıldı, yapılan o (ÇED) raporu da mahkemede, bu günlerde kararın açıklanması bekleniyor. Burada müteahhit’in yapmış olduğu bir yanlışlık var. Sizler bir inşaat yapmaya kalktığınız zaman ilgili belediye başkanlığına müracaat edip inşaat yapma ruhsatını aldıktan sonra inşaat yapmaya başlıyorsunuz. Bunu bu çöp tesisi çalışmasın da müteahhit yapmamıştır. Bu yapımı başlanan tesisin hiç bir ruhsatı, projesi ve hukuki geçerliliği yoktur. Sayın Vali Şahin, şöyle bir serzenişte bulunuyor "ben oraya askeri dikerim ve çöp tesisini yaptırırım, kimse engelleyemez" diyor. Benim bundan sonra burada yapacak olduğum tek şey sizinle beraber hareket etmektir. Ben Çavuşlu Belediye Başkanı olarak üç yıldır buraya yapılması planlanan ve kısmen başlanan çöp tesisi yüzünden uyku uyuyamaz oldum. Bu konu neredeyse aile hayatımı bile etkiler oldu. Ama kanunen bu işi çözmemiz lazım. Kanuna güvenimiz de tamdır. Görmüş olduğunuz şu coşkulu akan dereleri bile kuru dere yatağı olarak göstermişler di, ama derelerimiz güldür güldür dört mevsim yılın 365 günü 24 saat akmaktadır. Karşımızda sevdalılara, şiir olan, türkü olan ve şarkı olan Sis dağı var. Yaklaşık 34 köyün yolu buradan geçiyor. Biz yapılacak olan çöp tesisine karşı değiliz, yine üzerine basa basa söylüyorum biz yapılması düşünülen tesisin yerine karşıyız. Bu cennet vadiye bu ihanet kesinlikle yapılamaz. Şahsım olarak ben Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN olarak sizlere yeniden söz veriyorum bu tesis buraya yapılamayacak şayet yapılırsa "İDAM SEHBASINI KURDURUR, BAŞIMA YAĞLI URGANI GEÇİRİR, BU TESİSİDE YAPTIRTMAM" Temennim İnşallah yarın adalet yerini bulur. Biz bu zamana kadar kanunlara, nizamlara uyarak buraya kadar geldik. Önümüzde ki günler de buraya yine geleceğiz. Bu sorunumuzu tek Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’le çözülecektir. Ben size söz veriyorum bu problemi çözeceğim. Bu çöp tesisini buraya kurdurmamak için sonuna kadar mücadele edeciğim. Gerekirse dediğim gibi bu taş ocağı alanında kendimi asacağım" dedi.

Miting alanında yapılan konuşmaların ardından dönüş için harekete geçen eylemci vatandaşların bir anlık izdihamı güvenlik güçlerinin barikatına yüklenmesiyle arbede yaşandı. Bu arbede sırasında 100 mt. uçurumdan düşme tehlikesi geçiren ve yamaçta asılı kalan Saner GÖK (22), isimli gencin imdadına yine eylemci vatandaşlar yetişerek kurtarmaya çalıştı. Ama vatandaşların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayan gencin sağ ayağının zedelenmesi sonucu olay yerine çağırılan 112 Acil Ambulansın geç gelmesi de vatandaşları çileden çıkartı. Bu kadar güvenlik güçlerini buraya gönderen vali neden hiç bir tane ambulans olmamasına tepki gösterdiler. Daha sonra yaralı genç Ambulansla Görele Devlet Hastanesine kaldırıldı. Eylemci genç Gök’ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Taş ocağı alanında ki mitingin ardından eylemci gurup, Çavuşlu Belediye Kavşağın da Samsun - Sarp Sahil yolunu Horon teperek uzun bir süre çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Göstericilerin bazıları tepkilerini yola getirdikleri içleri çöp dolu çöp konteynırlarını yol ortasına boşaltarak eylemi sürdürdüler. Ardından çevik kuvvetin müdahale etmesi sonucu çöpler temizlenerek yol trafiğe açıldı ve miting Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN'ın tüm katılımcı vatandaşlara belediye hoparlörlerin den teşekkür konuşması ile sona buldu.

Trabzon'un,Giresun'un ve Gümüşhane'nin çöplerininde getirilmesi planlandığından tam orta yeri bulmak adına 75 km gidilerek Görele özellikle seçilmiş bir yerdir.

Görele üzerinde oynanan oyunlarda başka illerin siyasilerinin baskısı vardır ama şunu bilmeliler ki Görele bu süreçte dimdik ayakta duracak,bu musibeti def edecektir.
Sayın vali beyin Çömlekçi'den sonra mahkeme kararıyla durdurulan bölgenin 50 metre yukarısına kurallara aykırı uyduruk bir ÇED raporu düzenleyerek yeniden Çavuşlu'da diretmesi akliselim bir bir davranış olmamıştır ama bizler vatandaş olarak hangi siyasetçi ve hangi vali olursa olsun Görele'yi çöplüğe çevirmesine asla müsade etmeyeceğiz.AHMET TOKALAK

MELİKOĞLU ALİ DURSUN'U KINAMIŞ!

Bütün bu gelişmeler ışığında aslında söylenecek çok şey var ancak arife tarif gerekmez diyoruz ve Çavuşlu halkının mücadele etmekten gayri başka bir seçeneği yoktur.

Masabaşlarında Çavuşlu'ya kurulan tuzakları ancak Çavuşlu halkının onurlu mücadelesi bozacaktır.

GENE YOLLARA DÜŞME ZAMANIDIR

Kurulan tuzakları ancak kesintisiz mücadelemiz bozabilecektir,başka bir sahibimiz yok.

Fotoğraf

ÇAVUŞLU ÇÖPLÜK OLMASIN - VİDEO

http://youtu.be/0cRhAZNoOco

Çavuşlu Halkı Valiliğin Kapısına Dayandı (İsyan Büyüyor) - video

http://www.youtube.com/watch?v=s5zLY_VmcGI&feature=player_embedded#

HABER - ANALİZ : ALİ DURSUN www.gorelesol.com

 

 

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 4017 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss