Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


GİRESUN HES TARİHİ YAZILIRKEN


Açıklama: GİRESUN HES TARİHİ YAZILIRKEN
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 20:14
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=908


   GİRESUN HES TARİHİ YAZILIRKEN,...

   Ülke gündemi süratle değişiyor ve dönüşüyor ama işsizlerin,emekçilerin ve çevrenin sorunları hiç tartışılmıyor.

   Anayasa değişiklik tartışmaları felan derken birden Baykal'ın istifasının ülke gündemine düşmesi işsizlerin, emekçilerin ve çevre sorunlarıyla ilgili çığlıkları duyulmaz hale getirdi.

   Bu AKP adamın aklını başından alıyor.

   Herkes şaşkın bir durumda! 

   Ama Allah'a şükür bizim aklımız başımızda ve sonuna kadar bilimden ve akıldan şaşmayacağız.

   Giresun HES mücadelesinde çok sessiz kalıyor diyenleri mahcup etmek istiyoruz ve 12 Mart 2010 tarihinde Görele Çanakçı vadisinde yapılmakta olan HES'lerin yürütmeyi durdurması talepli iptal davasını Ordu İdari Mahkemesinde açtıktan sonra ikinci davamızı 14 mayıs 2010 tarihinde Keşap Karabulduk Beldesinde yapılması planlanan 4 adet HES'in iptali davasını Ordu İdari Mahkemesine açmış bulunuyoruz.

   Uzun ve meşakkatli çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı ama daha yolun başındayız.

   İmkanlarımız çok yetersiz ve uyuşmuş, uyutulmuş durumdaki halkımıza gerçekleri anlatmakta çok zorluklar yaşıyoruz.

   Bu davamıza inanmış olan gönüllülerden maddi ve manevi destek beklediğimizi burdan belirtmek istiyorum.

   Giresun Yerel yöneticileri ve İl ve İlçe dernekleri bu HES denilen yıkım projesi karşısında suskunluklarını koruyorlar.

   Giresun İlçeleri içinde en büyük kıyımı yaşayan Espiye Gelevara Deresidir ve bundan sonra ağırlık vereceğimiz yer Gelevara Deresi olacaktır.

   Bundan başka Yağlıdere, Dereli, Bulancak, Doğankent ve Piraziz dereleri bulunmaktadır.

   Daha yolun başındayız.

   Önümüzde çok engeller var ama Ordu İli'mizden hiç ses çıkmıyor derken yanılmışız ve Keşap Deresinde yapılması planlanan HES'lerin iptali amacıyla 14 Mayıs'ta Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığımız Derelerin Kardeşliği Platformuyla ortak basın toplantısından sonra Ordu İdari Mahkemesine iptal dilekçemizi vermek üzere yola çıktığımızda Mahkeme önünde bizleri karşılayan Ordu Temiz Enerji Platformu üyelerini görünce umutlarımız daha da büyüdü.

   Meğerse bu platform üyeleri içten içe etkili bir çalışma yürütüyorlarmış ve aynı amaçla köylerde yaptıkları bir çalışmadan erken dönerek bizleri mahkeme önünde karşıladılar.

   Mücadelemizi ortaklaştırma kararına vararak ve Keşap Hes iptali dilekçemizi mahkemeye vererek umutlarla Ordu'dan ayrıldık.

   Bu HES'lere karşı başından beri en etkili karşı çıkışların yaşandığı yerler Artvin ve Rize'dir. HES'lerin buralarda yapılmasının erken olması etken olabilir ancak bilindiği üzere Trabzon, Giresun ve Ordu İl'leri HES'lere karşı etkili bir karşı çıkış ortaya koyamamışlardı.

   Bütün derelerimizde yoğunlukla HES yapımına başlanması karşısında bu HES'lere Hayır mücadelesinde artık Giresun, Trabzon ve Ordu İllerimizde etkin bir şekilde katılacaktır.

   11 Mayıs 2010 Tarihinde Çanakçı HES yapımcısı Nafiz Kurdoğlu firması çalışanlarının, köyüne HES yapılmasını istemeyen 3 köylümüzü dövmesi ve hastahanelik etmesi ülke genelinde infialle karşılandı ve bütün çevre örgütlerinde yoğun olarak telefon ve destek mesajları aldık.

   Ayrıca Derelerin Kardeşliği Platformu dönem sözcüsü Ömer Şan yaptığı basın açıklamasıyla bu haksız eylemi sert bir şekilde protesto etti ve bunun cevapsız kalmayacağını ilan etti.

   Bütün bu gelişmeler üzerine kısa bir süre sonra Çanakçı İlçemizde HES'lere Hayır mitingi yapmak için çalışmalarımız sürmektedir.

   GİRESUN DERELERİNE UZANAN ELLER KIRILSIN,

   GİRESUN DERELERİ ÖZGÜRDÜR,ÖZGÜR AKACAK,

   DERE BOŞUNA AKMAZ,

   HES'LERE HAYIR


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster