Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Nereye kadar...


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 09 Ocak 2012
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 19:26
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=7701


Nereye kadar...

 

"İyi propaganda olmadan iyi bir hükümet olamazsınız,ama iyi propaganda için de iyi bir hükümet gerekir".

İşte Goebbels'in "iyi bir hükümet" dediği hükümet bu:Propaganda ustası, cüretkâr,yargı sistemini ve iletişimi ablukası altına almış,toplumun tepkilerini kırmak için her tür mekanizmayı günlük yaşamın bir parçası haline getirmiş, totaliter.

Açıkçası bu kadar "kitsch"(Ucuz edebiyat) bir analoji yapmak hiç hoşuma gitmiyor,fakat Türkiye'de toplumun git gide daha büyük kesimlerinin "oyunu devam ettirmekten başka çare kalmadığını" idrak edeceği tatsız günlere doğru sakin adımlarla ilerliyoruz gibi görünüyor.

İnternet filtreleri,gazeteci tutuklamaları,devlet ve yargı pratikleri ile ilgili eleştirilerini dile getiren herkesin, hatta HES'lerle mücadele edenlerin bile alenen veya aba altından terörist ya da örgüt üyesi ilan edilmesi,sivil toplum hareketlerinin en sert polis müdahaleleri ile karşı karşıya kalması,muhalif seslerin geçerli hiçbir suçlama olmaksızın hapislerde tutulması,özgür sanatın ve bilimin tarumar edilmesi derken,propaganda ile beslenen halkın ses çıkarmaya değer görmediği skandalların boyutları her geçen gün artıyor.

Bu toplum neye şaşıracak,neye "dur" diyecek bilmiyor,daha ne kadar ileriye gidebileceğimizi kestiremiyorum.

İyi olan pek bir şeyimiz yok ne yazık ki. Fakat fakirliğinin ve eğitimsizliğinin burukluğunu Türk olmanın haklı gururu ile takas etmeye alıştırılmış toplumun üzerinde çok iyi çalışan propaganda makinesi sağ olsun,hükümetimiz "iyi bir hükümet" oldu gibi görünüyor.

Bu başarı elbette hepimize ait.

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster