Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


GİRESUN DERNEKLERİNİN GÖREVİ NEDİR?


Açıklama: GİRESUN DERNEKLERİNİN GÖREVİ NEDİR?
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 14:08
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=713


   BU HES BELASINA GİRESUN DERNEKLERİ NEDEN SESSİZ KALIYOR?

   60. Berlin Film Festivali'nde "Altın Ayı" ödülü kazanan Bal filminin Yönetmeni Semih Kaplanoğlu,"Bu film ve yapılacak olan filmler umuyorum ki doğayı ve örtüsünü, buranın doğal kaynaklarını sadece tek yönlü bakış açısıyla, özellikle (HES)hidroelektrik santrallerinden bu rantçı anlayıştan korur. Bölgede yüzlerce HES'in yapılacağını biliyorum. Artvin Borçka'da, İkizdere'de yapılan HES katliamları gördüm ve tek mesajım bölge halkı bu HES katliamına karşı tepkisini ortaya koysun" dedi.

   Çoğunlukla el etek öpen müsveddelere karşılık Semih Kaplanoğlu'na sanatçı duyarlılığından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

   Hükümetin peynir ekmek gibi enerji lisansı dağıtmasıyla ve HES ihalesi vermesiyle beraber yıllardır derelerimizde HES faaliyetleri sürmektedir ancak Giresun adına hareket eden Derneklerden ve üst yapılardan bu HES belasına karşı hala tık yok!

   Giresun Federasyonu Başkanı        Hasan Turan

   Giresun Dernekler Birliği Başkanı   Halil    Kütük

   GİRDEF Başkanı                             Sıtkı    Ada

   Görele Dernekler Birliği Başkanı     Birol   Kardaş

   Giresun Dergisi Sahibi                    Remzi Mamaşoğlu

   BUFED,TİRDEF,GİMEV Başkanları ve yöneticileri Giresun ve derelerinde yapılmakta olan ve bir çevre felaketine neden olacak olan bu HES belasına neden sessiz kalıyorlar?

   Feshane,meshane deyince iktidar mensuplarını topladıkları yoksul Giresun'lu hemşehrilerimize takdim etmeyi çok iyi beceren bu temsilciler acaba kimin temsilcileri?

   Giresun'un karşılaştığı felaketlere karşı en önde olması gerekenler İşsizlik, Fındık ve HES sözkonusu olunca acaba bir çekinceleri mi var?

   Yoksa sizler reklam şirketi mi siniz?

   Derelerin Kardeşliği Platformunun bölgemizde yapılmakta olan HES'lere karşı etkili eylemleri sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile harekete geçen Enerji Bakanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) bürokratlarının bir komisyon oluşturarak HES lisanslarını tekrar ele alacağı öğrenildi. HES yatırımlarının bir an önce devreye girmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ‘çevreyi tahrip etmeyecek yönde düzenlemeler’ yapacak.
   Kendisi de Rize kökenli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın HES projelerinin bir an önce değerlendirilip devreye girmesi ve önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan ‘seçimlerden önce’ bu sorunun çözülmesi için talimat verdiği öğrenildi. 

   Enerji Bakanlığı ve DSİ ile oluşturulacak komisyonun ‘projelendirilen yatırımların hepsinin durumunu, doğru bağlantı yapılıp yapılmadığı, rantabl olup olmadığı, suyun verimli kullanıp kullanılmadığı, çevreye etkilerini ve yargı kararlarını dikkate alacak bir çalışma yapacağı’ belirtiliyor.

   Ancak söz konusu düzenleme yapılırken lisans almış yatırımcının müktesab (kazanılmış) hakkının korunması esas alınacak. 

   Bakınız Ajans 53 verdiği bir HES haberinde ne gibi bir ifade kullanmış!

 "Tepkisiz bölge pilot bölge seçildi.

   Giresun’da HES’lere karşı pek etkili bir eylem gerçekleştirilemedi.

   Seçim öncesi HES ayarı"

   Giresun'a bu yakıştırmalar neden yapılmaktadır?

   İşte öyle GİRDEF MİRDEF diye şişinerek ortada dolananların ve iktidar beslemesi,sorumsuz,yanlı basın mensuplarının sayesinde...

  Giresun'un yoksullaşmasına neden olanlara,fındığının para etmemesine neden olanlara,derelerinin kurutulmasına ve suyunun kullanım hakkının satılmasına gözyumanlara,basiretini bağlayanlara sesleniyorum,

  "Derhal istifa edin" 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster