Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Giresun HES mücadelesini böldüler ve yokettiler


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 22 Ağustos 2011
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 17:56
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=5616


Giresun HES mücadelesini böldüler ve yokettiler
Giresun DEKAP'ı çalışamaz hale getirenler kime hizmet ediyorlar?
 

Giresun'da kurulmuş Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu Giresun vadilerinde faaliyette olduğu halde, İstanbul'da oturdukları yerden ve aklına gelen isimleri yazarak önce, Görele Derelerini Koruma Birliği'ni ilan ediyorlar.

 

Mübarekler sanki Fiskobirlik kuruyorlar!...

 

********************

 

Görele Derelerini Koruma Birliği Kuruldu!... 22.02.2011

 

Görele Derelerine kurulmakta olan yaşamımız, suyumuzu, doğamızı ve geleceğimizi yok edecek olan HES'lere karşı; ''Görele Derelerini Koruma Birliği'' kuruldu.

 

Anadolu ve Avrupa yakasında yapılan toplantılar sonucu; Suyuna, Deresine, Doğasına ve geleceğine sahip çıkan Göreleliler, HES adı altında yapılamakta olan çevre ve Dere katliamına dur demek  ve bu konuda her türlü yasal mücadeleyi vermek, Dere vadilerimizdeki insanlarımızı örgütlemek, uyarmak ve  HES’lerin gerçek yüzünü açıklamak için “Görele Derelerini koruma Birliği” adı altında birleştiler.

 

Yapılan Toplantılar sonucu:

Anadolu Yakasında: 1-Hüseyin Çakıcı 2-Orhan Kakırman 3- Mahmut Ayeser 4- Davut Gecir 5- Fikret Bayrak 6- Murat Mehmet Uğurlu 7- Sefer Aydın 8- Fatih Namazcı 9- Azmi Kirman

Avrupa Yakasında: 1- Bahtiyar Kutlu 2- Seyhan Kavzan 3- Metin Karadeniz 4- Köksal Şengün 5- Mustafa Gül  6- Ayhan Işkın 7- Deniz Gecir 8- Arif Yılmaz 9- Şahin Uzun

Örgütlenme Yürütmesine seçilmişlerdir!...

 

********************

 

Görele'de birliklerini kurup sağlamlaştıran bu zat-ı muhteremler boş dururlar mı?

 

Hemen kollarını sıvayıp, oturdukları yerden Giresun'un da birliğini ilan etmişlerdir! Aferin size!

 

********************

 

"Giresun Derelerini Koruma Birliği" Kuruldu.

22 Nisan 2011, 15:28

 

İstanbul’da yaşayan bir gurup Giresunlu, Giresun ve İlçelerinde HES'lere karşı verilmekte olan mücadeleye destek olmak amacıyla; "Giresun Derelerini Koruma Birliği" kurdular.

 

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen İstanbul’da yaşayan bir gurup Giresunlu, Giresun ve İlçelerinde verilmekte olan HES karşıtı mücadeleye, başta hukuksal olmak üzere maddi ve manevi olarak destek olmak için “Giresun Derelerini Koruma Birliği” kurdular.

 

Toplantıya; Görele, Bulancak, Espiye, Doğankent, Dereli ve Piraziz’den temsilciler katılmıştır.

 

********************

 

Sözde birlikçiler tarafından hakkımızda yapılan alçakça çirkin iftiralar sonucunda,Giresun HES mücadelesinin önünü açmak amacıyla platformu toplantıya çağırdım ve yeni yürütmede görev almadım.

 

GİRESUN DEKAP'TA YENİ YÜRÜTME OLUŞTURULDU

    

    

Daha önce DEKAP sözcüsü olarak görev alan Ali Dursun yeni yürütmede görev almadı...

 

30 Mart Çarşamba günü toplanan Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu kendi arasından yeni yürütme oluşturdu.

 

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu kurucusu ve yıllarca sözcülük görevini yürüten Ali Dursun, yapılan bütün ısrarlara rağmen yeni yürütmede görev almadı.

 

HES mücadelesine sekte vuracağını düşünerek, kamuoyu ile paylaşmayı gereksiz gördüğü konular nedeniyle yeni yürütmede görev almayacağını dile getiren Ali Dursun, "Beraber yola çıktığım arkadaşlarıma her türlü desteği vereceğim" deyince, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Toplantı açış konuşmasını yapan Ali Dursun, Giresun HES mücadelesi hakkında bilgiler verdi. Yeni yürütmeyi bekleyen görevlerin zorluklarına dikkat çeken Ali Dursun, yeni yürütmede görev almayacağını ifade etti.

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu yeni Yürütme Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Arzu Yeşil, Orhan Kara, Ezgi Karataş Cengiz, Halkevi, Eray Kurt, Doğaner Temel, Ercan Çoruh.

 

********************

   

Yeni yürütmede görev almayışımı ise, bazı alçaklar, "Ali Dursun Giresun DEKAP'tan atıldı" diye sağa sola duyurmuşlardır.

 

Giresun HES'lere karşı mücadelemiz süresince,deyim yerindeyse herkesle mücadele etmek zorunda kaldık.

-         HES Firmalarına,

-        HES'çilerin yaptığı propagandanın etkisinde kalarak sözde elektrik üretimini destekleyenlere,

-         Giresun'da yerleşik ve taşlaşmış yapılara,

-         HES'çilere destek veren devlet kurumlarına ve yasalara,

-         Maddi imkânsızlıklara,

-        Mücadelemiz yükseldikçe kıskançlıktan çatlayanlara,bu sözde birlikçilere...

-         ve hakkımızda yürüttükleri alçakça çirkin iftiralarına rağmen,

HES'lere karşı yürüttüğümüz mücadele çıtamızı yükselttik ve HES projelerini Giresun kamuoyunda tartışılır hale getirdik.

5 Mart 2010 tarihinde Rize Tema binasında toplanan Derelerin Kardeşliği Platformuna Giresun'u temsilen katıldım.

 

Giresun ve İlçelerinde kurumsal ve siyasi parti temsilciliklerini,kitle örgütlerini ziyaretle HES'lerin olası zararlarını anlatarak, HES'lere karşı çıkmaya davet edilmiştir.

 

12 Mart 2010 tarihinde Çanakçı Telli ve Şengün HES projesine Giresun tarihinde ilk davamız olarak Ordu İdari Mahkemesine dava açtık. İlk dava dilekçemiz Karabörk Belediyesi tüzel kişiliği namına yazıldığından, Karabörk Belediye Başkanı Ömer Karaman, HES'çi Şengün'ün Belediyeye 140 bin lira ödeme yapması nedeniyle davadan çekilmiştir.

 

Bu durum karşısında moralimiz bozulsa bile meselenin peşini bırakmadık ve Deregözü köyü tüzel kişiliği namına Muhtar Hüseyin Kır adıyla yeni bir dilekçe daha oluşturduk ancak dava dilekçesini yazan İstanbul Barosu avukatlarından Aydın Sordi, HES projesinin ÇED'inin iptaline dava açmak yerine, HES firmasının elektrik  üretim lisansının iptaline dava açınca (sonradan bilgi sahibi olduk), Ordu İdari Mahkemesi yetkisizlik vererek dosyayı Danıştay'a göndermiş. Bunu öğrenince çok üzüldük ve yeni bir hamleyle Düzköy Muhtarı Veli Kirman'dan Av.Remzi Kazmaz'a vekâlet çıkartarak yeni bir dava dilekçesi yazdırmak istedik. Bu sefer de, benim bilgim haricinde birbirleriyle yaptıkları görüşmelerde Av.Remzi Kazmaz muhtardan 25 bin TL. istemiş ve bu parayı çıkaramayacakları nedeniyle ve Deregözü Muhtarı Hüseyin Kır'ın HES'çilere köyden çalışma müsaadesi vermesinden Düzköylüler de davadan vazgeçmişlerdir.

 

Böylece, Giresun HES mücadelesinde çetin mücadeleler veren Düzköy halkı HES mücadelesinden düşmüş oldu.

Çanakçı'da ''Islıklı'' Protesto

          

       

11 Mayıs 2010 tarihinde Çanakçı Düzköy'de HES'çilerin köylüleri dövmesini protesto amacıyla, Çanakçı tarihinde görülmemiş şekilde, Düzköy ve Deregözü köylülerinin katıldığı 500 kişilik "HESÇİ ŞİRKET KÖYÜMÜZÜ TERKET" eylemini gerçekleştirdik.

 

14 Mayıs 2010 tarihinde Keşap Büyükdere HES projesini mahkemeye taşıdık ve bir ay sonra yürütmeyi durdurma kararı aldık. Bu dava, Giresun HES mücadele tarihinde kazanılmış ilk davadır. Mayıs 2011 tarihinde mahkemenin bilirkişi atamasıyla 5.250 lira bilirkişi ücreti yatırılmıştır ve heyet yöreye gelerek 300 civarında HES karşıtının katıldığı incelemesini gerçekleştirmiştir.  

 

Giresun vadilerinde, Giresun DEKAP olarak, defalarca yaptığımız ziyaretlerle HES projesinin kurulmakta olduğu köylerdeki köylülere HES'lerin zararları anlatılmıştır.

 

Giresun'da defalarca HES'LERİN ZARARLARI konulu panel düzenlenmiştir.

 

Dereli Aksu vadisindeki Barça HES projesi yargıya taşınmıştır.

 

Bulancak Pazarsuyu havzasında yaptığımız çalışmalar sonucu, Türkiye'de ilk defa bir havzada kurulmakta olan bütün projeleri yargıya taşıdık ve mahkemece yürütmeyi durdurma kararı alındı.

 

Giresun'da yapılan 2010 ve 2011’in 1 Mayıs etkinliklerinde, Giresun DEKAP bayrağını dalgalandırdık, HES'lere karşı sesimizi yükselttik.

 

Bu süreçte;

Keşap durağına asılan HES PANELİ afişi nedeniyle, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından şahsıma, Kabahatler Kanunu gereğince 154 lira ceza kesmiştir. Yapılan itirazı reddeden mahkeme üstüne 12 lira tebligat masrafı ekleyerek cezayı 166 liraya yükseltmiştir.

 

Çanakçı vadisinde faaliyet gösteren HES firması sahibi H.İ.Şengün tarafından hakkımda açılan hakaret ve tazminat davası ise halen sürmektedir ve son aşamaya gelinmiştir.

 

Bu mücadeleye başlarken bütün amacımız, ülkemizde sürmekte olan HES mücadelesine Giresun'un adını yazdırmaktı. Giresun'da, HES'lerin olası zararlarına karşı duyarlı bir kamuoyu oluşmasını sağlamaktı.

Başta Davut Gecir denilen şahıs olmak üzere ve av.Alptekin Ocak uzun uğraşlar sonucu dava açma noktasına getirdiğimiz başta Yağlıdere olmak üzere birçok yerdeki emeklerimizi yoketmişlerdir.Giresun DEKAP'ı çalışamaz hale getirenler kime hizmet ediyorlar?

 

“Ali Dursun milletvekili olmak peşinde, Aman Ali Dursun'a dikkat edin! Para yeme peşinde, çıkar peşinde...” diye arkamızdan alçakça dedikodu üretenler en sonunda sözde birlik ilanlarıyla Giresun HES mücadelesini sekteye uğratmışlardır.

 

Biz Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu olarak, Giresun vadilerinde yapımı sürmekte olan 43 HES projesinin 10 tanesini yargıya taşıdık ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdık.

 

Bütün bunları yaparken kendi harçlıklarımızı bölüşerek, dayanışma içerisinde olduk, kimsenin parasına puluna ihtiyacımız zaten olmaz.

 

Hadi sizi de görelim bakalım, bu işler dedikodu üretmeyle olmaz baylar.

 

Öyle, Fiskobirlik kurar gibi gurbette, oturduğunuz yerde, yazlıklarınızda, klavye başında birlik ilan etmeyle bu işler ancak mücadeleyi bölmeye yarar.

 

Giresun HES mücadele tarihi yazılırken bütün bu alçaklıklar kayda geçecektir.

 

Onlar kendilerini biliyorlar ve reklama ihtiyaçları yok zaten, bu süreçte emeği geçen bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

 

Öne çıkan bu olumsuzluklara rağmen Giresun vadilerinde HES mücadelesi mutlaka sürmelidir ve ayrıca Espiye ve Bulancak vadilerinde işletmeye çalışılan siyanürlü altın madenlerine karşı da mücadele edilmelidir.

 

Giresun kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster