Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Olmadı Başkan!


Açıklama: Kemençe ve Horon Günleri Festivali kapsamında Görele'ye gelen İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Kemençe Ağası seçildi. Kemençe Ağası Demircan'ın Kemençe Ustalarına sahip çıkmaması kafalarda soru işareti bıraktı.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2011
Geçerli Tarih: 26 Nisan 2024, 00:40
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=5168


İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, beraberinde bulunan Beyeoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Göreleli hemşerimiz Zafer Tahmaz, Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Kardaş ile birlikte, “Kemençe ve Horon Günleri Festivali” nedeniyle geldiği Görele’de, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu tarafından “Kemençe Ağası” ilan edildi ve kendisine, bir eşi daha olmayan gümüş işlemeli bir kemençe hediye edildi.

Aydınlar Beldesi Cimide Şenliğine katılan ve “Cimide Ağası”da seçilen Ahmet Misbah Demircan, Görele’de tekne turu gerçekleştirdikten sonra, Keşap Hisarüstü Köyünü ziyaret etti.  Demircan Görele’nin Kuşçulu köyünde Sabah kahvaltısına katıldı ve Türkelli, Daylı, Kırıklı, Çalış köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

Demircan, Görele’deki son günü akşamında, Halısaha tesislerinde Görele ve Bölge Basın mensuplarına verdiği akşam yemeği ile bir araya geldi. Demircan, Kemençenin başkentinin ve çıkış yerinin Görele olduğunu uzun uzun anlattı. Ancak Demircan, bir elin sayılan parmakları kadar kalan kemençe ustalarının “elimizden tutun” feryatlarını duymazdan geldi.

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a, “Kemençenin başkenti olan Görele’de kemençe ustaları kemençe yapacak yer bulamıyor. Çoğu derme çatma yerlerde kemençe imal etmeye çalışıyor. Ekonomik zorluk çeken kemençe ustaları bu durumda çırak ve kalfa yetiştiremediğinden bir kuşak sonra Görele’de kemençe yapan ustalar bulunamayacak. Bu konuda Görele Belediyesi ile ortak proje geliştirilemez mi?” şeklindeki sorumuza Başkan Demircan, kaçamak cevap vererek konuyu geçiştirmeye çalıştı. Israrlı sorumuz karşısında ise, “Sen bu işi başıma yıkmak istiyorsun” sözlerini ağzından kaçırdı.

Görele’de kaldığı 3 gün boyunca baş tacı edilen ve Kemençe Ağası seçilen İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kemençe ustalarına sahip çıkmayınca, neden kemençe ağası seçildiği Görele’de sorgulanmaya başlandı.

ALİ KAYA HABER-GÖRELE (alikayahaber@gmail.com)

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster