Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


DERE BOŞUNA AKMAZ


Açıklama: HES'LERE HAYIR
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 13 Mart 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 14:18
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=437


İN DEREYE DEREYE DE, AL DEREDEN TAŞLARI

 

HES'lerle mücadelemiz katlanarak büyüyor.

 

5 Mart cuma günü Rize'de toplanan Derelerin Kardeşliği Platformu Giresun'dan Hopa'ya Karadeniz temsilcileri kendi aralarında bir yürütme oluşturdular ve Başkanlığa Mehmet Gürkan, Yürütme Sekreterliğine Kamile Kaya ve Yürütme Dönem sözcülüğüne ise Ömer Şan getirildi.Bu mücadelemizin fikir babası olan değerli dostum av.Remzi Kazmaz'ın doğal önderliği ve varlığı bizim için çok önemli,ayrıca bende Giresun Derelerin Kardeşliği Temsilciliğine getirildim.

Yeni yürütme öncelikli olarak bir web sayfası kuracak, bir dergi çıkaracak, meclis araştırma komisyonu kurulması için çaba gösterecek ve öncelikle Rize'den başlamak üzere bir dizi konserler düzenlenecek.

Ülkemizin bütün derelerine bu ucube HES projesi yapılmaya çalışılıyor. Bu hükümet yandaşlarına ekmek peynir gibi enerji lisanları dağıtıyor ve HES ihale ediyor.

Enerji Bakanlığı henüz bir HES yasası çıkarılmadan bir karadüzen örneği göstererek ve yerel kurumları ustalıkla devre dışı bırakarak yandaş firmalara HES ihale ediyor ve bu firmalara nedense kimse karışamıyor!, bu firmaların denetimi sadece EPDDK'la bırakılmış durumda,

Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler olan bitenleri çaresizlik içerisinde izlemek zorunda bırakılmış durumdadır. HES firmalarının kanunsuzluklarına karşı hiç bir şey yapamaz hale getirilmişlerdir.

Ve yılan hikâyesine dönen çabalarımız nihayet sonuçlandırdık ve Çanakçı Vadisinde yapılmakta olan ve vadiyi yok edecek olan HES'lerin iptali amacıyla Ordu İdari Mahkemesine iptal davası açmış bulunuyoruz.

Daha önce hazırlığımızı yapmış ve Karabörk Belediyesi tüzel kişiliği üzerinden dava açmaya hazırlanmıştık ancak yüklenici Şengün şirketi Karabörk Belediyesine 140 milyar ödeme yapınca belediye başkanı bize, çabalarımıza, emeklerimize ve kendi yöresine ihanet ederek dava açmaktan vazgeçmişti. Böylece uzun süren hazırlıklarımız önemli bir darbe yemiş oldu ama hiç bir güçlük bizi yolumuzdan alıkoyamazdı.

Yeniden kollarımızı sıvadık ve aslen Karabörk'lü hemşehrimiz olan ve İstanbul Barosu avukatlarından Aydın Sordi'nin gönüllü desteğiyle, Deregözü ve Düzköy Muhtarları ve HES karşıtlarıyla beraber itiraz dilekçemizi Ordu İdari Mahkemesine ulaştırdık ve böylece hukuksal süreç başlamış oldu.

Bu amaçla öncelikle Çanakçı ve Görele yerel yöneticileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik, çabalarımıza destek vermelerini, vadimize sahip çıkmalarını istedik, daha sonra ise 12 mart cuma günü önce Giresun Belediye Başkanına konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk ve saat 13.00'de Giresun Gazeteciler Cemiyetinde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledik ve oradan yola çıkarak Ordu İdari Mahkemesine dilekçemizi verdikten sonra mahkeme önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptık. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen Görele, Giresun ve Ordu'lu basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

Ve Ordu'da bizi karşılayan,alakadar olan ve dönüşte bizlere kervansaray restaurantta yemek ısmarlayan kadim dostum Mehmet Kaptanoğlu'na yürekten teşekkür ediyorum.

 

DERE BOŞUNA AKIYOR DİYORLAR!

 

Dere boşuna akmaz

Suyumu bulandırma

Satılık dere olmaz

Kafamı karıştırma


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster