Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Yine Yeniden


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2010
Geçerli Tarih: 16 Mayıs 2024, 03:18
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=33


2008 yılı sonbahar ayları. Sevgili dayım Ali Dursun ile Gölcük caddelerinde yürüyoruz. Dayımın köşe yazarlığı yaptığı değişik internet siteleri var o günlerde ama dayım sıkıntılı biraz. Site yönetimlerinin anti demokratik tutum ve davranışlarından, yapılan haber, yorum, köşe yazılarına yönetimlerin müdahale ettiğinden şikâyet ediyordu, çıkacağım bu sitelerden diyordu ki, “dayı biz yapalım” dedim. Nasıl yani, yapabilir miyiz, vb. düşünceler bir çırpıda çıkmaya başladı dudaklarımızın arasından.

İnternetin yaşamımıza nasıl girdiğini, nasıl vazgeçilemez bir olgu olduğunu ilgiyle izliyorduk ama bir site kurmak fikri hiç aklımıza gelmemişti o zamana kadar.

Tamam dedik ve başladık çalışmalara. İlk 5 Aralık 2008’de başladı yayınımız.

Sevgili ve saygıdeğer Mehmet Rıza Aksu ağabeyimizin manevi destekleri yadsınamaz. Özellikle mahdumları Bülent ve Levent kardeşlerimizin teknik anlamda tek destek olmaları, gece gündüz tüm utangaçlığımızla aramalarımıza lütufkâr ve alçakgönüllülükle yaklaşımları, teknik anlamda tüm sorunlarımıza çözüm üretmeleri sayesinde bugünlere gelebildik nihayet.

www.sofuogullari.com idi ilk ismimiz. İlk amatörlüğümüzü orada giderdik. Artık amatör değiliz bu konuda, amatörün bir üst kademesindeyiz (!)

Site oluşumunda bir aile sitesi gibi başlamış ve duyuru yapmamıştık.

Kendimizi sınadık biraz da. Yapabilirliğimizi ve başarabilirliğimizi denedik.

Kimi zaman sıkıldık, bunaldık, kimi zaman neşelendik, yeniden heveslendik.

Fikirlerimizi daha çok insanla paylaşmak için artık isim değiştirmek ve bunu topluma duyurmak zamanı gelmişti.

Topluma hitap edebilecek, sosyal, kaliteli, her türlü bencillik, haksızlık, şovenistlik, emperyalistlik, anti demokratiklik karşıtı, insanlarımızın sorunlarına eğilen, insan haklarına saygıyla, özgürlüğün kısıtlamasızca yaşanacağı, sessizlerin sesi olma yolunda bir adım attık.

Aile sitesinden vazgeçtik ve daha çok insana ulaşabileceğimiz yeni adıyla www.gorelesol.com olarak yayındayız.

Böylece 5 Aralık 2008’de Sofuoğulları ile başlayan serüvenimize, 28 Ocak 2010 tarihinden itibaren “Görele Sol” olarak devam ediyoruz.

Bizi izlemeye devam edin…

Selam olsun hürriyeti yazanlara…

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster