Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Direnmek Eşkiyalık Değildir


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 02 Şubat 2011
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 12:08
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2902


DİRENMEK EŞKİYALIK DEĞİLDİR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başbakan Erdoğan,10 CHP milletvekilinin bildirisi nedeniyle,"direnmek eşkiyalıktır" dedi. CHP'li vekiller gerçekten direnir mi bilinmez ancak,Tunus ve Mısır halklarının "eşkiyalık"yaptığı söylemek kolay olmasa gerek. 

Tunus ve Mısır halkları kötü yönetime ve kötü yönetilmeye karşı canlarını ortaya koyarak amansız ve kararlı bir direniş sergileyerek diktatörlerini alaşağı ederlerken bölgede ve dünyadaki diğer diktatörleri amansız bir korku aldı.

Tunus’ta seyyar satıcılık yapan 26 yaşındaki bir gencin işsiz kalması sonucu kendini yakmasıyla başlayan sokak direnişi yayılarak kitlesel ayaklanmaya dönüştü ve bütün bölgede domino etkisi yarattı.

23 yıldır Tunus’ta iktidarda bulunan Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali’nin ayaklanmanın durdurulamaması nedeniyle 1.5 ton altınla birlikte Arabistan'a sığınmak zorunda kaldı.

Ardından ise Mısır'a sıçrayan halk direnişi sonucu günlerdir süren isyanın ardından Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek nihayet yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Protestolar Ürdün kabinesinin sonunu getirdi.

Tunus ve Mısır'ın ardından protestolara sahne olan Ürdün'de Kral Abdullah, hükümeti feshettiğini açıkladı.Kral Abdullah, varlıklı bir siyasetçi olarak bilinen başbakan Samir Rifai'yi görevden alarak eski askeri danışmanı Maruf Bakit'ten yeni kabineyi kurmasını istedi.Kral,Bakit'ten gereken siyasi reformları uygulamaya sokmasını istedi.

Başkent Amman'da geçen hafta yoksulluk ve işsizliğe karşı binlerce kişi sokağa dökülmüş,ülkenin siyasi özgürlüklerden yoksun olduğu dile getirilmişti.

Ürdün'deki göstericiler,Mısır ve Tunus'taki protestolardan ilham alırken,artan petrol ve gıda fiyatlarından ve siyasi reformların yavaş ilerlemesinden sorumlu tuttukları Başbakan Samir Rifai'nin istifasını istiyorlardı.

Bölge muhabirleri Mısır'daki gelişmelerin,Orta Doğu ülkelerinde temkinli şekilde takip edildiğine dikkat çekiyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da,yaşananları,ülke liderlerinin bir şekilde ilgilenmeleri ve çözüm bulmalarının şart olduğu "bir tür hastalığa" benzetti.Ancak Esad,Suriye yönetiminin halkın düşüncelerini yakından takip ettiğini de ekledi.

Libya,Cezayir,Yemen ve diğer Körfez ülkelerindeki yorumcular ise Mısır'da yaşananların tüm Orta Doğu'da domino etkisi yaratabileceği görüşünde.

Korku bacayı sardı!...

Ülkemizde ise,Başbakan Erdoğan Mısır Başkanı Mübarek'e akıl vermeye kalkışıyor.

Neymiş efendim,koltuklar baki değilmiş!...

Meclisteki sayısal çoğunluğuna dayanarak emperyalistlerin yararına,ülkemizin ve emekçilerin zararına takır takır yasalar çıkaran sanki başkasıymış gibi!..

Yargıyı ele geçirmeye çalışan sanki marslılar giymiş gibi!...

Yolsuzlukları sanki başkaları yapıyormuş gibi!...

Neredeyse bütün ülkeyi dinlettiren ve korku imparatorluğu yaratan benmişim gibi!...

Meclisteki dokunulmazlık zırhına sığınarak yolsuzluk ve haksızlıkları fütursuzca başkaları yapıyormuş gibi!...

Sularımızı emperyalistlere peşkeş çeken başkasıymış gibi!...

Söyleyene bakınız!...

Diktatörlere karşı,kötü yönetimlere karşı direnmek meşrudur.

Ülkemiz kaynaklarının talan edilmesine,baskıcı ve kötü yönetime karşı Tunus ve Mısır'daki direnişleri ülkemize de nasip eyle yarabbim...

Aminnnnnn...


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster