Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Bir adım daha attık...


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 15 Ocak 2011
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 19:26
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2753


Bir adım daha attık...
HESLERİN YOKETTİĞİ YAŞAM panelimizi gerçekleştirdik ve HES'lere karşı mücadelemizde önemli bir adım daha attık.
Bina birdenbire kurulmaz,
Önce temeli atacaksınız ve sonra duvarı öreceksiniz!...
HES'çi Şengün'e inşaat kalfası deyince bana kızmıştı ama keşke bir inşaat kalfasının bilgi ve tecrübelerine sahip olabilsek!...
Panel sonrası izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum ve maalesef, Giresun kamuoyu HES'lerin doğal yaşamımıza vereceği zararlardan son derece habersiz olduğuna bir kez daha tanık olduk.
Giresun'un karşı karşıya olduğu böylesi önemli bir toplumsal tehlikeye,her olayda olduğu gibi özellikle sağ siyasetçi ve kamuoyu son derece kayıtsız kalmıştır. Giresun sağ partilerinin ve STK'lerinin bütün renklerine çağrıda bulunmamıza karşılık hiç birisi panelimize iştirak etmemişlerdir.
Giresun'un toplumsal sorunlarına her zaman karşılıksız bir şekilde göğüs geren SOL'un bütün renlerinin temsilcilerinin çevre için bu çok önemli panelimize katılması dikkate değer bir gelişmedir.
Biz üstümüze düşeni yaptık,
Panelimizi yaptık, Giresun'lu hemşehrilerimizi,bir yıkım projeleri olan, HES'lere karşı birlikte mücadele etmeye davet ettik,
Panel sonrası Bulancak Kovanlık Beldesinde hocamızla bir toplantı yaptık ve dönüşte, hiç dinlenmeden Kanal G Televizyonunda aynı düşüncelerimizi Giresun kamuoyu ile paylaştık.
Şimdi görev zamanı ve muhtemelen pazartesi günü Bulancak Pazarderesinde yapılan HES projelerini iptal amacıyla, Ordu İdari Mahkemesine taşıyacağız.
Bugün ise (14.1.2011) KARKON Karadeniz Federasyonu ile KAS-DER-FED (Kastamonu Dernekler Federasyonu) ortaklaşa olarak, İstanbul Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde saat 15.00’de HES sorunları ve sorunun taraflarını bir araya getirecek bir panel düzenledi.
Bu toplantıya, Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu İstanbul Temsilcisi Ali Öztürk ve gönüllü avukatlarımızdan Yakup Okumuşoğlu bizleri temsilen katıldılar.
Önümüzdeki haftaya gönüllü avukatlarımızdan Av.Alptekin Ocak önderliğinde Bulancak HES projelerine davamızı açtıktan sonra İstanbula hareket ediyoruz ve 20 ocak akşamı saat 20.30'da "Direnişçi Dereler Konuşuyor"isimli proğrama katılmak üzere, Ulusal Kanaldayız.
29 Ocak 2011 tarihinde ise Bursa'dayız.
55 tane çevre örgütünün,
HES'lere karşı desteklerinden dolayı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Ekşi,yi,
HES mücadelesine verdiği hukuksal desteklerden dolayı Av.Remzi Kazmaz'ı,
Ve,
HES mücadelesini inatla sürdürmesi, topluma maletmesi nedeniyle Ali Dursun'u çevre mücadeleleri nedeniyle ödüle layık görmüşlerdir ve 29 ocak 2011 tarihinde ödülümüzü almak üzere Bursa'da olacağız.
5 Şubat 2011 tarihinde ise,TEMA Vakfı Başkanı Prof.Dr.Orhan Doğan ve Kados temsilcisi Prof.Dr.Sıdkı Tanay Uyar'ın davetleriyle Çevre Forumu Türkiye toplantısının 2.sine katılmak üzere Kadıköy'de olacağım.
Mücadelemiz her geçen gün katlanarak büyüyor ve topluma maloluyor.
Birileri kendini "Giresun HES mücadelesinin önderlerinden" ilan etmiş ancak biz Giresun HES mücadelesinde yanımızda ve karşımızda olanları çok iyi tanıyoruz.
Biz ödülümüzü birilerine rica ederek değil hakederek alıyoruz, emeğimizle, alınterimizle...
HES mücadelemiz bütün ihanetlere rağmen sonuna kadar sürecek.
GİRESUN DERELERİ ÖZGÜR AKACAK
HESLERE HAYIR

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster