Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Görele'nin Sorunları Büyüyor


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 04 Eylül 2022
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2024, 04:10
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=26940


Görele'nin Sorunları Büyüyor

Bir kültür ve sanat kenti olan Görele, 20 yıllık Akp iktidar temsilcileri eliyle gericiliğin pençesine teslim edildi.

Hep dile getirdiğimiz gibi, Atatürk'ün laik Cumhuriyetinin aydınlanmacı Milli Eğitim Bakanlarından, Daylı Köyü kökenli H. Ali Yücel, oğlu şair Can Yücel, ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu, ressam Hamit Görele, ressam Burhan Temel, şair ve söz yazarı Ahmet Kaçar, sosyalist şair Mehmet Yılmaz, kemençe tarihinin yöremizdeki ilk duayenlerinden Bicoğlu Osman, Durkaya, Katip Şadi, yazar Seyfullah Çiçek, gibi bu yönde sayılacak daha bir dolu insanın yetiştiği bir kültür ve sanat kenti Görele son 20 yıl içerisinde Akp temsilcileri eliyle gericiliğe teslim edilmiş, gelir seviyesi gittikçe düşerek yoksulluk kıskacına itilmiş, sürekli göç veren, imar katliamları ile betona boyanmış, hastanesinde doktoru olmayan, konaklama imkanı olmayan, deresi kurutulmuş, Giresun bölgesinin çöpü başına dökülen, yardımlaşma ve dayanışma hasletlerini yitirmiş bir yer haline getirilmiştir.

1970'li Yıllarda Metin Karaahmetoğlu ve arkadaşları tarafından kurulan ve Görele gençliğine ışık saçan Görele Halkevi çalışmalarında yakılan aydınlanma çabaları, 12 eylül 1980 askeri darbesi eliyle büyük oranda söndürülen Görele, gericiliğin kucağına itilmiştir.

Sosyalizm, daha kardeşçe bir dünya mümkündür, tartışmalarından, öbür dünyaya ertelenen istek ve arzuların tartışıldığı bir mezbelelik haline getirilen Görele'de 7 tane çeşitli tarikatın faaliyet gösterdiği belirtilmektedir.

Maalesef, akıl ve bilim terkedilmiş, yerini hurafeler, desiseler almıştır.

Akpli belediye başkanı ve adaylarının, seçim dönemlerinde en göze çarpan sloganlarının "Selam ve Dua İle" diye öne çıkması bu nedenle olsa gerek!

Görele'de 2000'li yıllardan başlayarak, önce Akpli belediye başkanı Ertuğrul Melikoğlu eliyle başlatılan tarikat örgütlenmeleri, ondan iki dönem sonunda görevi devralan Akpli Tolga Erener eliyle ivme kazanmıştır ve 15 temmuz 2016 tarihinde ülkemizde bir orta oyunuyla rejim değişikliğine yol açan kalkışmanın aktörlerinden Fetö örgütlenmesinin baş aktörü haline gelmişlerdir. Akpli Tolga Erener, Görele'nin gericiliğin kucağına itilmesinde bir numaralı aktördür. Kuruluşundan itibaren Akpnin önce ilçe başkanı sonra ise ikinci dönemdir belediye başkanı olması hasebiyle bu unvanı fazlasıyla hak ediyor!
Tarikat yurtları şakır şakır düşman yetiştiriyor! Taciz ve tecavüzlerle anılan tarikat yurtlarında kendi çocuklarımız, kurucu değerlere düşman olarak yetiştiriliyor. Bugün sıklıkla karşılaştığımız, "Atatürk ve Cumhuriyet rejimi kafirdir" sözlerini sarfedenler işte bu kahrolası tarikat yurtlarında devşiriliyor. Mareşal Kazım Karabekir'in "Tarikatlar emperyalistlerin ileri karakoludur" sözünden kimse hisse almamış görünüyor.

Görele Akp ilçe başkanı Kamil Ok, Fetö yayınlarının ana bayisiydi, Akpli belediye başkanı Tolga Erener Fetönün Görele örgütlenmesinde baş aktördü. Eşleri, Fetö yurtlarına börek taşımak için büyük bir yarış içindeydiler. Ve hatta, Erener'in çocuğu, 15 temmuz kalkışması sonrasında bile Fetö dersanesinde okumaya devam etmişti.

En son, Aydınlar köyündeki ortaokulu kapatarak köylerde neredeyse okul bırakmamıştır. Çömlekçi vadisinde sadece Taşlık köyü ilkokulu, Çanakçı dere içinde İnanca ilkokulu ve Zıva vadisinde bir ilkokul haricinde bütün okullar kapatılarak köyler imamların insafına terkedilmiş, karanlıklara itilmiştir.
Görele'de imam-hatip okulu olduğu halde Çamlık mevkiine gösterişli bir imam-hatip okulu ve öğrenci yurdunu örgütlemiş olan Erener, diğer okulların ihtiyaçları noktasında kılını kıpırdatmıyor! Tek yaptıkları, Akp ilçe başkanı Kamil Ok eliyle okullara kırtasiye malzemesi satılmasıdır.
Mezun olanların sağlık sektöründe kolayca iş bulabildiği Sağlık lisesine her nedense aynı özen gösterilmiyor!
Fakülte için Melahat Gürel'in bağışladığı araziye yıllar yılı bir çivi çakmayan Erener,
Uygulamaları İlimler Yüksek Okulunu ise büyük bir ustalıkla, Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin sırtına sarmayı becerdiler! ve teşrifatını da Giresun üniversitesi çöplüğüne attılar.

Tam donanımlı hastanemizde doktor barındırmıyorlar, çünkü Akpli Tolga Erener'in baldızı ile Akpli vekil Cemal Öztürk'ün damadının bacısı arasındaki kurum içi çekişme herkesin önünde devam edip gidiyor! Birde Akp Görele örgütü eliyle hastaneye yerleştirilen, havası 1500 olan, doktor sekreterleri gelen doktorlara aman vermiyorlar.

Güzel Görelemiz, Akpnin elinde yalanlar, dolanlar, yolsuzluklar sarmalında karanlıklara sürüklenmeye devam ediyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster