Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Yolsuzluğun Belgesi Olmaz


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 21 Kasım 2020
Geçerli Tarih: 26 Nisan 2024, 10:44
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=26911


YOLSUZLUK BELGELERİ HAKKINDA, “YOLSUZLUĞUN BELGESİ OLMAZ”
Akplilerin genel mantığı, kamu kaynaklarını bir ganimet gibi görüp, kendi aralarında paylaşmak isteği ve hastalığıdır.
Görele belediyesinde yolsuzluk iddiaları hakkında bir merkezden 137 ayrı kişiye gönderilen "GÖRELE BELEDİYESİ YOLSUZLUK VE ÇÜRÜMÜŞLÜK DOSYASI" başlıklı dosya hakkında izleyicilerimizden gelen istekler nedeniyle bende bir değerlendirme yapmaya çalışacağım.
En başta söylenmesi gereken şey, "YOLSUZLUĞUN BELGESİ OLMAZ"
AKP iktidarı ve temsilcilerinin rantçı, yağmacı bir mantıkla yönetim sergilemeleri ve kamu kaynaklarını ganimet gibi görmeleri nedeniyle genel olarak yolsuzluk içine battıklarının sayısız örnekleri vardır.
Görele Belediyesini ele alacak olursak, Akp Görele Belediye Başkanı Tolga Erener'de seçim sürecinde insanları etrafında toplamasının temel ekseni vaatleriydi, seçildiğinde onların istekleri yerine getireceğini vaat ederek insanları etrafında toparladı.
Seçildiğinde yaptığı ilk açıklaması, “Belediyeyi 33 milyon borç ile devraldım” açıklaması oldu.
İlk döneminde Görele meydanı, Prestij caddesi, Soğuksu yolu düzenlemesi, Manasur Piknik Alanı, Köpek Barınağı, Görele şehir mezarlığı, Bozcaali yolu gibi bir çok işlere imza attı, belediyeye bazı araçlar kazandırdı ve bu nedenle Görele’lilerin sempatisini kazandı. İkinci seçildiğinde Görele’liler Erener’i ödüllendirerek, ilk dönemde 3 bin oyla seçilen Erener’in ikinci dönem 4 bin oyla seçilmesini sağladılar.
Erener’in bütün bu süreçte şeffaf olmaması son derece düşündürücüdür.
Erener yaptığı işlerin çoğunda büyükşehir belediyelerinin desteğini almışken, ilk döneminde Görele halkını 40 milyon borçlandırarak kapattı.
Bu çok çarpıcı bir sonuçtur.
Görele halkı tam tamamına 80 milyon borçlandırılmıştır!
Hem çoğu yaptığı işleri dış desteklerle yaparken hem de Görele halkının sırtına 40 milyon borç bırakması kabul edilebilir bir şey değildir.
Bu süreçte muhalefet meclis üyeleri de suçludur.
Belediye’de yaşananları takip etmeleri gerekirken tamamen sessiz ve çekimser kalmayı yeğlemişlerdir!
Belediye bünyesinde oluşturulan GÖRBEL Şirketinde gelir gider hesapları açıklanmıyor, bu şirkette neler döndüğü bilinemiyor.
Erener, GÖRBEL şirketi bünyesine yüzlerce işçi alarak bu işçilerin ailelerinden oy desteği de almaktadır.
İmar yolsuzluklarında belge aramaya hacet yoktur, verilen imar izinlerin kat sayısı ve kimlere kolaylık sağlandığı kabak gibi ortada olan bir durumdur.
Belediye dükkanlarında kira borçlarını tahsil edememiştir, çoğunlukla muhalif olanlarda tahsil yönüne gidilmiş, yandaşlarının borçları olduğu gibi kalmıştır.
Balıkçı barınağı sorununu çözememiş hatta kangren haline getirmiştir. Ayrıca yüzlerce insanın yaşadığı limanda balıkçıları adeta cezalandırarak bir wc bile yapmamıştır.
Görele belediyesinde etrafına bir çete kurmuş, çoğu hemşerimiz bu çetenin saldırısına uğramıştır, bunlardan birisi de benim!
Siz belediyeye vergi ödüyorsunuz, Erener ödediğiniz vergilerle çetesini besliyor ve kafası bozulursa size saldırtıyor!
Durum tamamen böyledir ve içler acısı bir durumdayız.
Demokratik bir ülkede olması gereken şey, hakkında ciddi iddialar olan belediye başkanı görevden el çektirilir, soruşturma başlatılır, soruşturma sürecinde mal kaçırmasın diye kendisinin ve birinci derece yakınlarının mülklerine ve para hesaplarına tedbir konulurdu!
Şimdi ne oluyor?
Hakkında ciddi iddialar olan belediye başkanı avanesiyle birlikte savcıya gidip, iddia sahiplerinin cezalandırılmasını istiyor!
NE TUHAF BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ BÖYLE!
Kendi paranızı isterseniz denize atın bizi ilgilendirmez ancak milletin ödediği vergileri babanızın parası gibi harcayamazsınız,
İKİ ELİM YAKANIZDA
Son 2 gündür Görele'de 137 kişiye posta yolu ile gönderilen ve bir çok kişinin elden ele dolaştırdığı
"Görele Belediyesi Yolsuzluk ve Çürümüşlük Dosyası" başlıklı dosya, şahsıma da ulaştırılmıştır.
Bu iddiaların muhatapları tarafından kamuoyuna cevaplandırılması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca, adli makamlarca da işlem yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Taktir Görele kamuoyunun olup, her fırsatta şahsıma yönelik yapılan şikayetler yönünden dava açıldığını düşünürsek, bu iddiaların bir yada bir kaçının doğru çıkması halinde sorumluların kanun önünde de hesap vermeleri adına ilgili dosyayı Görele Cumhuriyet Savcılığına ihbar niteliğinde teslim edeceğimi ve bu işin takipçisi olacağımın bilinmesini isterim.
Görele demokratik kamuoyuna saygılarımla

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster