Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle


Gazeteciler yasta


Açıklama: Trabzon'da yaşamını yitiren Cumhuriyet gazetesi Trabzon temsilcisi, gazeteci, yazar, Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 17:27
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=26870


Gazeteciler yasta

Trabzon'da yaşamını yitiren Cumhuriyet gazetesi Trabzon temsilcisi, gazeteci, yazar, Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Kanser nedeniyle tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde 7 Eylül'de vefat eden cumhuriyet gazetesi Trabzon temsilcisi Mollamehmetoğlu için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önünde tören düzenlendi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, törende yaptığı konuşmada, Mollamehmetoğlu'nun çok iyi bir dost olduğunu belirterek, "Ahmet Şefik deyince hepimizin aklına onurlu insan, kalemini satmayan gazeteci, dik duran insan tanımları geliyorsa bu Ahmet Şefik'in bu hayatta bıraktığı en önemli iz ve mirastır" dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise Mollamehmetoğlu'nun dürüst, ilkeli ve aynı zamanda bilge bir gazeteci olduğunu kaydederek, "Ruhu şad olsun. Ahmet ağabeyin gidişiyle Trabzon birden fazla eksildi." ifadesini kullandı.

Eski TGC Başkanı da olan 57 yaşındaki Mollamehmetoğlu'nun meslektaşları da söz alarak, gazetecinin mesleğine duyduğu saygı ve sevgiyi anlattı.

Konuşmaların ardından Mollamehmetoğlu'nun cenazesi, sevenleri ve yakınlarının omuzlarında İskenderpaşa Camisi'ne götürüldü.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Mollamehmetoğlu'nun cenazesi, Akçaabat ilçesinin Demirkapı Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedilmek üzere cenaze aracına konuldu.

Cenaze törenine, Mollamehmetoğlu'nun eşi Cemile, oğlu Osman Göksu Mollamehmetoğlu ve akrabalarının yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda gazeteci ve vatandaşlar katıldı.



Gazeteci Ömer Şan Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nun ardından yazdı,

Cumhuriyet Rize Muhabiri Ömer Şan, yaşamını yitiren Trabzon temscilcimiz Ahmet Şefik Mollametmetoğlu'nun ardından yazdı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1571541/Eylul_e_Agit_Gibi_Bir_Gidis__Hep_mi_Guzellikler_Solar_be_Halil_ibrahim_.html

cumhuriyet


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle