Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Of 05...


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 14 Ağustos 2018
Geçerli Tarih: 26 Nisan 2024, 01:32
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=26834


OF 05… 

40’lı 50’li yıllarda otobüs filan yok. Peki, otobüs nasıl yapılıyordu? 

Görele, Giresun ile Trabzon arasında, Hasan Ali Yücel’in memleketi, o yıllarda 40.000 civarında nüfuslu sahil kenti. Eski kamyonları alıp, üzerlerine saçtan yapılma karasörleri yapıp, otobüsün köşelerine o yuvarlak ,oval şekilleri verip içine koltukları yerleştirip piyasaya sürüyorlar. 

İşte o yıllarda işin erbabı Görele’li ustalar ve sanayicilerdi. 

Yanık sülalesi, ya da ‘’Yanoğları’’ işin önde gelenleri. 

Günümüzdeki Görele Belediye başkanı Tolga Erener’in dedesi Osman Yanık’tan ve onun gibi bu işe gönül vermiş akraba ve arkadaşlarından bahsediyorum kuşkusuz. 

Bursa’da sanayinin desteklenmesi, sonraki yıllarda ithal otobüslerin gelmesi, karasör sanayiini Görele’de bir süre daha devam ettirse de büyük kentin uygun arazi alanlarının, liman ve finans imkanlarının olması Bursa’yı geliştirirken Görele’nin önünün tıkamıştır. 

1950’li yıllardan başlayarak, otobüs taşımacılığının Doğu Karadeniz bölgesindeki ilklerinden Ulusoy’lar , elde işletmeciliğini yapabilecekleri otobüs olmayınca, mevcut İsveç malı Scania Vabis kamyonların işe yarar olanlarından arta kalanlarını Görele’li Osman (Yanık) Usta başta olmak üzere o dönemin gerçek Anadolu kaplanlarına getirip, kasalarını söküp o kamyonların üzerine kendi kıt olanakları ile yaptıkları otobüs kasalarını yerleştirip Trabzon-İstanbul arasında seferlerini yapabilmişlerdir. 

Kamyonun burun kısmının altında motor yerleşik olduğu için, otobüsler de burunlu kalmış, adları Burunlu Vabis olarak halk arasında bilinir olmuştur. 

Ulusoy’lar için Görele’de ilk üretilen otobüs, Of 05 plakalı olarak sefere çıkmıştır. O yol koşullarında 3 günde gemi ile varılan Doğu Karadeniz kasabalarına o kıt kanaat olanaklarla , alın teri göz nuru, bilek gücü ve o müthiş zeka ile yapanları, 3 günlük deniz yolunu o yaptıkları otobüslerin gittiği kara yolu ile 19 saate indirmeyi başaran Anadolu kaplanlarını her zaman iyilikle yad ediyoruz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster