Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Saldırganlara komik cezalar verildi


Açıklama: Gazeteci Ali Dursun'a Saldıranlara Komik Cezalar Verildi.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:48
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=26759


Saldırganlara komik cezalar verildi

Gazeteci Ali Dursun’a Saldıranlara Komik Cezalar Verildi.

Ülkemizde gerçekleşen 15 temmuz 2017 arbedesi esnasında gece saat 13.00 sularında onlarca kişi tarafından gazeteci Ali Dursun’a saldıran belediye çetesine komik cezalar verildi.

Tefecilikten ceza almış olan ve halen belediyenin yan işlerini yapmakta olan Ahmet Sivri ile Görele Belediye Başkanının teyzesinin oğluyum diyen Görele Bahar Düğün Salonu işletmecisi Ayhan Kaboğlu ve oğlu Olcay Kaboğlu başta olmak üzere belediye çalışanlarından oluşan 10 kişilik grup tarafından saldırıya ve linç girişimine uğrayan gazeteci Ali Dursun’a saldıran saldırganlara verilen cezaları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Görele Asliye Ceza Mahkemesi verdiği mahkumiyet kararında sanıklara biner lira para cezası vermiş, sanıklardan Ahmet Sivri ile Ayhan Kaboğlu’nun daha önce suçları nedeniyle verilen mahkumiyetleri kesinlik kazanmakla birlikte, Olcay Kaboğlu’na verilen ceza ise sabıkasız olması nedeniyle 5 yıl erteleme kararına varılmıştır.

Saldırgan sanıklar, poliste ve mahkemede verdikleri ön ifadelerinde, “Ali Dursun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfür ettiği için saldırdık” diye ifade vermişlerdi ancak Görele C.Başsavcılığı bu yalanları yemedi, bu yalan iddialara takipsizlik verdi ve sanıkları yargılamaya devam etti ancak mahkeme sonucunda ortaya çıkan cezalar da son derece komik oldu.

ADALETİNİZ YERİN DİBİNE BATSIN

Birisine topluca saldırmanın cezası bin lira ceza mı olmalı?

Planlı, kasten, kalabalık bir şekilde bir kişiye saldırmanın cezası bu mu?

Bizde yanımıza adam alıp birisine saldırsak cezası bin lira para cezası mı olacak?

Saldırganlardan Ahmet Sivri 1 Şubat 2013 tarihinde Görele Tefeci Çetesi davasından 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Giresun'un Görele ilçesinde 'Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Tefecilik, Yağma, Kişiyi Hürriyetinden yoksun Kılma, Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama, Rüşvet, Tehdit, Cebir, Kasten Yaralama ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet (tefecilik) suçlarından Ahmet Sivri'yi 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Görele'nin ve bölgemizin en etkili gazetecisi, çevre aktivisti gazeteci Ali Dursun'a yapılan AKP saldırılarını ve AKP adaletsizliğini şiddetle kınıyoruz.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster