Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


At Sahibine Göre Kişner


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2018
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2024, 09:43
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=26754


SÖKÜĞÜNÜZÜ DİKMEKTEN YORULDUM

GÖRELE İÇİN KENDİMİ FEDA ETTİM AMA EN ÇOK DÜŞMANIMDA GÖRELE'DEN ÇIKTI.

KİMSEDEN PARA PUL BEKLEMEDİM, MEVKİ-MAKAM BEKLEMEDİM SADECE GÖRELE'NİN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIMAYA ÇALIŞTIM. KİMSEDEN BİŞEY BEKLEMİYORUM ANCAK SEVGİ SAYGI BEKLEMEKTE HAKKIMDIR SANIYORUM, HADSİZLER SİZİ.

ULA ÇOK BİLMİŞLER, ÇÖPLERİNİZİ OBUZLARA DERELERE ATIYORDUNUZ GÖRELE'NİN BÜTÜN KÖYLERİNE ÇÖP KONTEYNIRI KOYDURDUM, MEDENİYETİ AYAĞINIZA GETİRDİM.

GÖRELE KEMENÇE FESTİVALİ, GÖRELE BALIK FESTİVALİ BENİM ÖNERİMLE HAYATA GEÇİRİLDİ.

İKİ ELİYLE DONUNU BAĞLAYAMAYAN ZAVVALLILAR SİZİ

GÖRELE KÖYLERİNE İKİ BİN TANE ÇEŞİTLİ MEVVA FİDANI DAĞITTIK, ÇANAKÇI KÖYLERİNE BİN TANE ÇEŞİTLİ MEYVA DAĞITTIK, SİZ NE YAPTINIZ?

İŞKUR'DA İŞE GİRECEĞİM DİYE, VAKIFTAN KÖMÜR YARDIMI, PARA YARDIMI ALACAĞIM DİYE İNSANLIK ONURUNU AYAKLAR ALTINA ALAN ZAVVALLILAR ALİ DURSUN'A SÖZ SÖYLEME CÜRETİNİ NASIL GÖSTEREBİLİYORSUNUZ, UTANMAZLAR SİZİ, YÜZÜNÜZDE SU KALMAMIŞ!

SİZİN GİBİLERİN SALDIRILARI ALİ DURSUN'U ASLA YILDIRMAZ, AKSİNE DAHA DA GÜÇLENDİRİR, ÖMRÜM YETTİKÇE, GÜCÜM VE İMKANIM EL VERDİKÇE YANLIŞLARINIZI YÜZÜNÜZE VURMAYA DEVAM EDECEĞİM GÖTSÜZLER SİZİ

AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER

SARI BASIN KARTLI KAMİL YILMAZ, GÖREVİNİ YAPMIŞ AMA GAZETECİLİK İKTİDARIN MEMURU OLMA YERİ DEĞİLDİR. GAZETECİLİK HALKIN GERÇEK BİLGİ ALABİLME ALANIDIR.

EYYYY SARI BASIN KARTLI KAMİL YILMAZ, SEN HİÇ ALİ DURSUN’UN GÖRELE BELEDİYESİNDEN PARA ALDIĞINI DUYDUN MU, ALİ DURSUN GÖRELE BELEDİYESİNDEN PARA ALSA GÖRELE BELEDİYE BAŞKANININ YANLIŞLARINI ELEŞTİREBİLİR Mİ?

AMA SEN GÖRELE BELEDİYESİNDEN PARA ALIYORSUN HEMDE ZİYADESİYLE ALIYORSUN VE HEMDE HAKSIZ HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE ALIYORSUN. HARAM YİYE YİYE GÖTÜN BAŞIN BİTİŞMİŞ. KADRON OLMADIĞI HALDE SANA HANGİ KALEMDEN MAAŞ VERİYORLAR? YARIN TOLGA ERENER BAŞKANLIĞI KAYBETSE NE YAPACAKSIN?

AĞZINI BOZMUŞSUN VE GÖT KALKMASINDAN BAHSETMİŞSİN, KALKSA KALKSA SENİN GÖTÜN KALKAR, BİRİLERİNDEN PARA ALANLARIN VARACAĞI SON DURAK BUDUR.

ALİ DURSUN, TEMİZ BİR SAYFADIR, ÇÜNKÜ KİMSEDEN PARA ALMADAN ÖZGÜR BİR ALAN YARATMIŞTIR VE BÖYLECE YAPTIKLARINIZI RAHATÇA YÜZÜNÜZE VURABİLMEKTEDİR.

SENİN O ÇOK ÖVÜNDÜĞÜN SARI BASIN KARTIN VARDA NE İŞE YARIYOR? GÖRELE’NİN HANGİ SORUNUNA EL ATTIN? HANGİ SORUNUNU DİLE GETİRDİN? SEN ANCAK YEMEK HABERLERİ YAPABİLİRSİN, İKTİDARIN YANLIŞLARINI ELEŞTİREN HABERLER YAPAMAZSIN, ÇÜNKÜ BUNLARI YAPABİLECEK GÖT SENDE YOK! GÖTSÜZ SENİ!

*GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ AKP ELİYLE ORTADAN KALDIRILIRKEN, SEN FAKÜLTEYİ ORTADAN KALDIRANLARIN YANINDA OLDUN.

DİĞERLERİNİ DAHA FAZLA YAZMAYACAĞIM ÇÜNKÜ DEĞMEZSİN, SEN GAZETECİLERİN YÜZ KARASISIN,

HADDİNİ BİLMEDEN YAZIP ÇİZİYORSUN, DİLİN BİR KARIŞ OLMUŞ!

ÇOCUKLARINI GEÇİNDİRİYORSUN ANLADIK VE ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ AMA HADDİNİ AŞMA CESARETİNİ NEREDEN BULUYORSUN?

HADDİNİ BİLMEZSEN HADDİNİ BİLDİRİRLER, KİMSE BİLDİRMEZSE ALİ DURSUN BU UĞURDA KENDİSİNİ FEDA ETMİŞ BİRİSİDİR, HİÇ MERAK ETME.

SİZİN GİBİLER ALİ DURSUN'A LAF SÖYLEYECEK ADAM MISINIZ Kİ, HADDİNİZİ BİLİN ASALAKLAR SİZİ

Yıldırım Kirez  Özgürlük bir haktır. Özgür kalabilmek karekter işidir. ALİ bey sizi kınıyorum. Bazı arkadaşlar ÖZGÜR olmak istemeyip bağımlı yaşamayı secmişse sizin ÖZGÜR olun diye ısrarcı olmanızda demokratik değil. Hasta tedavi olmak istemiyorsa sizin zorlamanız o insanları özgürleştiremez. Bırakın insanlar bildiği gibi siz de özgür kalın farklı olmak ayrıcalıktır "Mahkeme kadıya mülk değildir"..! Mezarlıklar benden sonra tufan diyenlerle doludur.! Payidar olan devlet, malik olan millettir.! Bundan 20 yıl sonra, yaptıkların için değil yapamadıkların için üzüleceksin. Dolayısıyla, halatları çöz. Limandan uzaklara yelken aç. Rüzgarı yakala, araştır, düşle, keşfet. Yapabileceğin kadar söz ver. Sonra, söz verdiğinden daha fazlasını yap. Birde üstüne bağımsız, kimseye borçlu değilseniz siz iyi ve teksiniz. Siz siz olarak kalmaya devam edin . Diğerleri bildiği gibi alcak sürünmeye devam. Benim başı dik onurlu kardeşim selamlar”

Yusuf Bektaş  “Bu zamana kadar sari basın kartı olan Kamil Yılmaz'ın bölgemiz için genelde de hiçbir haberini duymadım duyan var mı acaba? Bu konuda sarı basın kartı var mı yok mu bilmediğim Ali Dursun'dan Allah razı olsun bölgemiz de vuku bulan her haber ve olayı fedakar Ali Dursun sayesinde öğrenip bilgi ediniyoruz Allah razı olsun iyiki varsın. Ali bey sarı basın kartı olanlara duyurulurrrrrrrrrr”

Koreli Torunu Orhan Patan  “Ali Dursun abim biz seni basın kartın olmadan sevdik tekrardan başarılarının devamını dilerim.”

Erdal Karadeniz “Burda kimsenin şahsına belirleyici ve hedef gösterici bir söylem yok ima ve kastetme anlamı olsa bile fiilen yazıya dökülen ifadeler geneldir benim okuyup anladığım kadarıyla. Selamlar...”

Nedim Torun  Kamil, belediyeden kaç lira alıyorsun?”

Naşit Bayram  Kamil Yılmaz gazeteci miymiş? Yeni duydum kusuruma bakmayın.”

ESAT AYDIN; “Doğruları yazmayıp yandaşlık yaptıktan sonra on tane basın kartın olsa ne olur... Gördüğün yanlışlığı yazabiliyor musun yok. Eleştiriye açık mısın yok. Gelen zamlara tepkin var mı yok. Asgari ücretin düşüklüğünü yoksulluk sınırı altında olduğunu yazıyor musun yok. Bu yokları fazla uzatmaya gerek yok böyle gazetecilerin elli tane basın kartı olsa da bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Cesur gazetecilerin günü kutlu olsun.”

RECEP EKİNCİ; “Doğruları yazmayan yalanlarla para kazanan, siyasilerden para kapmak için mahalli gazete çıkartan manav Pazarcı Nalbur kılıklı tiplerde var.”

MESUT USTA; “Çalışan gazeteciler günün kutlu olsun Ali Dursun abi”

KORELİ TORUNU ORHAN PATAN; “Ali abi tarafsız gazetecilik yaptığın için gasteciler günün kutlu olsun Ali Dursun abim başarılarının devamını dilerim”

TAYFUN TOPÇU; “Doğrudur,tarafsızdır, onun adı Ali DURSUN’dur........Gazeteciler günün kutlu olsun”

MEHMET PATAN; “Kamil bey; siz Ali Dursun'un hangi yalan haberini buldunuz veya araştırmadan hangi haberi yazdı? Bu soruma cevap ver. Sana o duayen gazetecilerden bir dolu iktidarın yalakalarının isimlerini vereceğim. Bak sakın kaçma ha.”

GÖKHAN ERSOY; “Gazeteci Kamil bey bir salı günü gelde pazar yerlerini haber yapta görelim bakalım gazeteci misin?”

İLHAN DURSUN; “Aynen kardeşim ağzına sağlık”

YAHYA ERGÜL; “Biz seni basın kartı olmadan saydık sevdik Ali abi”

ERDOĞAN ŞİNASİ ŞENGÜN, “ Basın kartı insanın içindedir. On tane basın kartı olsa yalan dolan yazdıktan sonra ben ona Gazeteci demem. Her gazeteci de senin gibi olamaz. Bu gün Görele de bazılarını gördük bizde elimizden geldiğince bir şeyler yazıp karaladık. Ben gazeteci olarak Fikret Ak, Seyfullah Çiçek, Ali Dursun ve ismini bilmediğim doğru haber yazan, dürüst gazetecilerin gazetecililer gününü kutlarım. Senin yerin Ali bizim kalbimizdedir, hiç değişmez.”

CİHAT EDA ÇİMENCİ; “Ali Dursun’u severim sevmen bu kimseyi ilgilendirmez paylaşımlarında yanlış var mı var mesela Tolga Başkanla ilgili paylaşımları yanlıştı ama 9 yaşındaki kız çocuğuna nikah kıyılır diyenleri akaryakıt zamların elektrik soygununu Ensar vakfı ve süleymancılar yurdunda ki tecavüz olaylarını ali abinin paylasımlarında gördük gasteci kartı olan namuslu gastecilerden göremedik kimse kusura bakmasın Kamil kardeşimde kusura bakmasın kendisi Görele belediyesinde çalışan basın mensubusun bana sakın tarafsız gastecilikten bahsetme senin şahsi olarak severim”

SEFER AYDIN; “Olmuşsun emir kulu, zihniyetin esir, beynin esir, yüreyin esir, kalemin esir...Kartı olmayan Ali Dursun’u, senin gibi esir binlerce yazara değişmem Kamil Yılmaz.”

AZMİ KİRMAN; “Gazeteci omurgasızsa yüz tane kartı olsa ne olur olmasa ne olur omurgalı kartsız gazetecileri kutluyorum.”

GÖREL BELEDİYE BAŞKANI GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vatandaşların haber alma hakkını sağlayan medya çalışanlarının çok zor şartlar altında fedakârca mesleklerini yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tolga Erener, şunları kaydetti:

“Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Medya toplumsal bilinci artırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulması açısından çok önemlidir. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimiz ve ilçemizde faaliyet gösteren; yerel, bölgesel gazete ve ulusal ajans temsilcilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum”

Mustafa AK;  “Ali Dursun’un haber dili veya haber nitelemesini tartışılabilirsiniz, fakat sosyal medya üzerinden “haber” yapıyor diye “gazeteci değil” diyemezsiniz. Gazetecilik “haber verme, bilgilendirme” işidir. İster kağıda basıp verin, ister dumanla verin, ister ceylan derisine yazın, isterseniz de facebook veya twitter gibi sosyal mecraları kullanın.

Bu noktada, şu “gazetede yazmıyorsa gazeteci değildir” saçmalığını kapatalım.

Bugün bir yangın görüntüsünü cep telefonuyla canlı yayınlayan ilkokul öğrencisinin yaptığı da gazetecilik faaliyetidir. Uzatmayalım...

Bu arada, gazetecilik basın kartıyla yapılabilen bir meslek değildir. Bağımlı ve güdümlü iseniz, yaptığınız iş gazetecilik değil, tetikçilik, hatta ajanlıktır. Son dönem basınımıza baktığımızda hem tetikçilerin hem de ajanların (fetö) sarı basın kartı sahibi olabildiklerini görüyoruz. Bu noktada, gazeteci olmak için sarı basın kartı sahibi olmak yetersizdir diyebiliriz.

Ali Dursun’un haber dilini veya “haber” diye nitelediği şeyleri ben de zaman zaman beğenmiyor veya eleştiriyorum. Fakat bir boşluğu doldurduğu, maaş vereni olmadığı için çok daha bağımsız olduğu bir gerçek. Siyasi görüşleri haber dilini veya yorumunu etkiliyor mu? Etkilesin... Partili cumhurbaşkanı olan bir ülkede, Ali Dursun’u siyasi görüşlerini yorumlarına katıyor diye ayıplarsak, Allah adamı taş yapar!

Evet, facebook uygulamasını açtığımda ben de bazen “Acaba Ali Dursun’un zaman tüneline mi tıkladım?” hissine kapılıyorum, yalan yok. Ama bir süre sonra geçiyor... 50 yazısını beğenmesem bile bir yazısı bana bir konuda “haber” veriyor, o da yetiyor.

Hem haber verecek, hem çok iyi bir dil kullanacak, hem her haberi bomba olacak, hem siyesetini karıştırmayacak, hem de tüm bunları 5 kuruş para kazanmadan yapacak... o denilen asma kabağı, bu mevsimde olmaz.

Ayrıca, sevin sevmeyin, Ali Dursun Görele haberciliğinde kendine özgü bir tarz yaratmıştır. Bu önemlidir. Bu ülke yıllarca “acı var mı acı” diyen Reha Muhtar’ı izledi. Günün sonunda Ali Dursun’un kendince bir tarzı var ve bu tarzın da azımsanamayacak kadar alıcısı var. Bu, başarıdır.

Benim anlayamadığım, rakı içerken paylaştığı fotoğrafların altına “bu gece de böyle olsun” demesi. İyi de Ali abi, her gece “bu gece de” yazılmaz ki! “

Hikmet Tonbil;  “Yok artık sana da bunlar yakışır Ali bey”

Mete Bayrak;  “Başarılarının devamını diliyorum ve kuru bok tavana yapışmaz”

Seyfullah Çiçek;  “Sevgili Ali'yi bazı konularda eleştirebilirsiniz. Bu, herkesin demokratik hakkı. Ben de zaman zaman eleştiriyorum. Her türlü riski göze alarak ülkenin ve Görele'nin sorunlarını korkusuzca dile getirmesini takdirle karşılıyorum. Bu arada her insan gibi onun da haddini aştığı durumlar olabiliyor. Ama bu demek değildir ki, vurun da öldürün! Buradaki mesajı kime ya da kimlere tabi ki bilmiyorum. Ama belli ki canı bayağı yanmış. Hepimiz Göreleliyiz. Aynı gemideyiz. Kırmamak, dökmemek kaydıyla zaman zaman bir birimizi eleştireceğiz. Amma ve lakin yiğidin de hakkını yiğide vereceğiz. Ben her zaman söyledim, söylemeye ve yazmaya da devam edeceğim. Tek derdimiz ülkemiz ve tabi ki ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, havasını teneffüs ettiğimiz cennet Görelemiz. Ona hizmet etmek ibadettir. Ben 55 yıl sonra niçin Görele'ye döndüm sanıyorsunuz. Burası benim vatanım, doğduğum topraklar. Bu topraklara, bu insanlara borcum var, ödemek için geldim. İnsanların siyasi görüşleri beni fazla bağlamaz. Ortak paydamız Görele'dir. Her şey Görele ve Göreleliler için. Sevgi ve saygılarımla...”

Ali Tavacı  "Partili cumhurbaşkanı olan bir ülkede, Ali Dursun’u siyasi görüşlerini yorumlarına katıyor diye ayıplarsak, Allah adamı taş yapar!"

Ali Aycı;  “Sayın Ali Kardeşim doğru bildiğin yoldan ayrılma.Devam.”

Bekir Hıdıroğlu;  Ya Ali bey senlen bir tanışalım siyasi görüşlerimiz farklı olsa da toplumsal düşüncelerimiz üretkenliğimiz aynı.”

Nihat Kavraz;  “Her zaman yanında ve destekçiniz olacağız yolun açık olsun kardeşim”

Hacer Kudu Kodalak;  “Ali ağbim yoluna devam”

Emel Durukan Öner; “Üzülme hocam seni bizler herzaman destekliyoruz.”

Tayfun Palak;  “Birileri işinde başarılı olunça yalakalık diz boyu yala yala bitiremiyorlar. Hani itin önüne kemik atarsın havlamaz, çıkarı olanları çok iyi biliriz. CHP ZAMANI muhalefetler vardı işini karşıya geçirene kadar eşşeğe dayı dediler AKP geldi aynı senaryolar döndü, değirmen taşı gibi yalakaları bitmez bu onursuzların bunlara saman verdikçe gevşirir dururlar adamlık her yığidin harçı DEĞİL. Yanlış yıllar elbette olur, nasıl birilerini kandırdıkları gibi fakat bir gün devran döner de haddini bilmezler o zaman yalamak için sıraya girer. Önce adam olacaksın birilerine yalakalık yapmayaçaksın.İt ürür kervan yürür yazarken halkalı iken haksız yere düşme yazın gerçek anlamı vardır ama bir cümle yanlış da olunça dikkat oraya çekiyor. Sen işini yap gerisini boş ver. İtler bitmez.”

İnkilap Cin; “Ağzına yüreğine gönlüne sağlık gardaş yolun açık olsun.”

Kayhan Yılmaz Melikoğlu;  “Durmak yok yola devam Ali Dursun”

Senel Kacmaz;  “Öyle olur o yardım ederken yardıma muhtaç olursun düzelmez”

Fahri Umut;  “Görele hakkını ödeyemez abi sen doğru bildiğinden şaşma şu yalan dünyada saygı ve sevgilerimle”

Gökçe TC Turgay;  “Ne demiş atalarımız "deveye diken; insanoğluna ......eden yaranır" demişlerdir.”

Ali Kaplan;  “Ali Dursun abimi 2006 yılından beri özellikle yorumlarından tanırım zaman zaman doz aşımı yazıları olsada özellikle şu başımıza bela olan Çanakçı deresinin ölüm sebebi olan HES konusunda yazdığı yazı ve mücadelesi şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. Bugün geldiğimiz noktada tarih Ali abiyi bir kez daha haklı çıkarıyor.”

Harun Toylan;  “Sevgili kardeşim Ali Dursun yukarıdaki yorumları senin için öğünerek okudum... Bu ayrı birşey... Ama bırakın Göreleyi; Ali, Giresun'u Doğu karadenizin en büyük gazetecisisin... Bunu Giresun Derelili bir takipcin olarak söylüyorum. Keşke memlekette senin gibi yürekli 3-5 gazeteci daha olsa... Yazdıklarının ceremesini çeken, yürekli, yiğit... Giresunun dereleri, taşı, toprağı, doğası, yaylaları, pınarları, ormanları şahidindir kardeşim! “

Abdullah Yaman;  “Ali DURSUN bey yukarıdaki siteminizde sonuna kadar haklısın. Ama ne çare ki bu millet seni anlamaz. Ben seni Çömlekçi Çöplük olmasın mücadelesinde tanımıştım. O gün bu gündür takip ediyorum. Bu millet seni anlamaz. Anlamak için kafa yormaz. Sende çektiğin sıkıntılarla baş başa yalnız kalırsın. Sana değiş deseler bile değişemezsin. Senin yaratılışın bu. Dilerim her şey gönlünce olsun. Kendine iyi bak.”

Temel Odabaş;  “İnsanları bilgilendirme adına her türlü zorluğa göğüs geren Ali Dursun arkadaşım selam olsun”

Ali İhsan Aktaş;  Ali adaş takma kafana rahat ol”

Nedim Torun;  Yav üzerine çok gitme, ekmek davası, üç beş kuruş kazansın o da!”

Hilmi Taşkın;  kimileri gazetecidir, kimileri ise 'gazteci'....”

Nedim Torun;  “Sarı kartı nereden almış, kartta kimlerin imzası var?”

Hasan Çiçek;  “Kalemine yüreğine sağlık Sayın Ali Dursun”

Şeref Şenyayla;  “Sn ALİ DURSUN BAŞARILAR DİLERİM İYİKİ VARSIN”

Ali Bayrak  Ali abi birak artik bu kamili”

Selcuk Ekiz  sari kartli onlar”

Metin Kaçar  ali sen kişilere pek takmazdın hayrola"

Hamit Sarı  Sana yakışır”

Adem Güney  Başka söze gerek yok... Sılai gerekeni yazmış... Slm ve sevgilerimle”

Seyfullah Çiçek  “Tam sevgili Ali'yi anlatan dizeler. Kaleminize, yüreğinize sağlık.”

Dursun Guzel  “Kardeşim benim kadrini kıymetini bilmeyenler utansın yakışır sana yazanın eline sağlık”

İnkilap Cin “Bu şiiri ali beye çok yakıştı elinize sağlık"

SARI BASIN KARTIM OLMADIĞINDAN ARTIK SİZLERLE KIZILDERİLİLERİN DUMAN İŞARETLERİYLE İLETİŞİM KURACAĞIM

Dumanla haberleşme nasıl oluyor?

Bir felaket anıyla karşı karşıya kadığınız zaman kendinize haberleşme araçları bulma gereği duyabilirsiniz. Cevap ne mi?

Dumanla Nasıl Mesaj Yollanır?

Tabii ki en eski yöntem: Dumanla işaret gönderme...

İşte size dumanla haberleşmek için 4 adım

1. Adım

Kendinize yüksek ve görülebilir bir alan seçin.

2. Adım

Bulunduğunuz alanı yanmaya elverişli maddelerden temizleyin ki büyük ve tahrip edici bir yangına neden olmayın. Ateşin sönmemesi için yakıtınızı el altında tutun.

3. Adım

İşaret vermek için -dumanın oluşması için- bir avuç ot ve dal kullanın. Ateşin üzerine bir örtü tutup yellemeye başlayın. Böylece havada bulut bulut duman oluşacak.

 4. Adım

Şimdi bu işaretlerin evrensel anlamalarına göz atalım:

Bir puf duman: Olağandışı bir durum söz konusu işaretimi bekle.

İki puf duman: Her şey yolunda.

Üç puf duman: Tehlike çanları çalıyor.

Daha fazlası imdat anlamına gelmekte


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster