Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Havaş'ın Görele Sıkıntısı


Açıklama: Ordu havaalanından Görele'ye yolculuk etmek isteyenler sıkıntıda kalıyor.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2018
Geçerli Tarih: 16 Nisan 2024, 23:36
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=26750


Havaş’ın Görele Sıkıntısı

Görele’liler ne yapacağını şaşırmış durumdalar.

Ordu havaalanından Görele’ye yolculuk etmek isteyenler sıkıntıda kalıyor.

Karadeniz bölgesinde iki tane havaalanı var, birisi Trabzon’da diğeri ise Ordu’da.

Görele’li hemşerilerimiz çoğunlukla Trabzon havaalanı üzerinden yolculuk yapmayı tercih ediyorlar veya o istikameti benimsemişler.

Ordu havaalanının kurulmasıyla birlikte yer hizmetleri vermekte olan Havaş şirketinde sorunlar oluşmaya başladı.

Çeşitli illerden Ordu havaalanı üzerinden Görele ve Eynesil’e gelmek isteyen yolcuların azınlıkta olması tepkilere neden oluyor.

AKP Giresun milletvekili, Çanakçı’lı hemşerimiz Cemal Öztürk’ün girişimlileri ve ricasıyla Tirebolu’ya kadar gelmekte olan Havaş servisi Eynesil’e kadar uzatıldı ancak Havaş şirketi sıkıntı içinde kaldığını belirtiyor.

Akşam 19.10 uçağıyla Sabiha Gökşen Havalimanından Ordu havaalanına saat 20.30 sularında ulaştık ancak gelen uçakları beklemek zorunda olduklarını ifade eden Havaş şöförü, Görele’ye ancak saat 22.00’de hareket edebileceklerini açıkladı. Ordu’ya erken gelmemize rağmen Görele’ye saat 22.00’de hareket edebildik ve bu arada 1.5 saatimiz çalınmış oldu. Ayrıca, Görele’ye ulaştığımızda saat 23.30’u gösteriyordu. Bunun yanı sıra, Havaş şoföründen işittiğimiz azar da yanımıza caba kaldı.

SAAT 23.30’DA KUTSAL TOPRAKLARA AYAK BASTIM

Uçmak kolay ama Havaş çok ağır, saat 20.30’da Ordu havaaalanına geldik ancak Havaş ile saat 22.00’de Görele’ye hareket edebildik ve saat 23.30’da Görele’ye ulaşabildik.

Ordu Havaalanından Görele ve Eynesil Havaş Ücreti 20 Lira, Bulancak 10 Lira, Giresun 12 Lira, Espiye 15 Lira, Tirebolu 18 Lira

Bizi Ordu havalimanından başımıza kaka kaka Görele’ye getiren, yolculuk için kişi başına 20 lira bilet kesen Havaş şöförü şunları söyledi;

“Ordu havaalanı ile Eynesil arasında günde iki sefer yapıyoruz ve yaklaşık olarak 440 km yol katediyoruz. Görele ve Eynesil’lilerin Ordu havaalanını tercih etmediklerinden Ordu Havaş şirketi aylık olarak ayda 25 bin lira zarar ediyor. Görele ve Eynesil yolcuları milliyetçi değiller, Ordu havaalanını değil Trabzon havalimanını tercih ediyorlar.Ordu’yu tercih eden Tirebolu’ya kadar bir bir sorun yok ama Eynesil ve Görele yolcuları tek tük çıkması nedeniyle şirketimiz mağdur olmaktadır. Siyasi baskılar nedeniyle Eynesil ve Görele’ye zararına gelmek zorunda kalıyoruz. Bu durum katlanılacak bir durum değildir” dedi.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster