Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Köyden Bir Şehir Yarattı


Açıklama: Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, Çanakçı'nın makus talihini değiştirdi.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2017
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2024, 05:07
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=26730


KÖYDEN BİR ŞEHİR YARATTI

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, Çanakçı’nın makus talihini değiştirdi.

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, köy olarak aldığı Çanakçı’dan bir şehir yarattı.

Çanakçı’dan eğitimci rahmetli Aziz Kasım’ın oğlu avukat Tuncay Kasım 30 Mart 2014 yerel seçimlerde girdiği yarışta Çanakçı belediye başkanlığı seçimini kazandı ve Çanakçı’nın makus talihi değişti.

ÇANAKÇI BELEDİYESİNE LOGO KAZANDIRDI

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile yapılan logo yarışmasında Çanakçı Belediyesine logo kazandırdı.

ÇEVRECİ BAŞKAN

Dört memur, dört kadrolu işçi ve 8 taşeron işçi ile kolları sıvayan Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, işe ilk olarak köylerden çöp toplamayla başladı.

Çanakçı ve köylerinden yüzde 80 oranında çöpleri toplayan Başkan Kasım, çöplerin dere ve obuzlara atılmasının önüne geçti.

Bununla da yetinmedi ve Görele güzergahınde bulunan (Geçit) Gölbaşı Köyü, Derekuşçulu Köyü ve İnanca Köyünün merkez çöplerini de toplamaya başladı.

ÇANAKÇI’YA KANALİZASYON AĞI ÖRDÜ

Çanakçı mahallelerindeki kanalları bir araya toplayarak yaklaşık 20 km kanalizasyon ağı ile Beyli’ye topladı ve Beyli’de 2018 yılında arıtma kuracak. Diğer yandan, 20 km lik güzergah Çanakçı belediyesinin imkanlarıyla betonlandı ve asfaltlandı.

ÇANAKÇI İLÇE MERKEZİ PARKE DÖŞENDİ

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, İstanbul Bağcılar Belediyesi işbirliği ile Çanakçı ilçesi merkezi 15 bin metrekare taş parke döşendi.

ÇANAKÇI’YA MESİRE ALANI KAZANDIRDI

Çanakçı Orta Mahalleden itibaren Karınca kalesine yol açtıran Başkan Kasım, Çanakçı’lılara Karınca mesire alanı kazandırdı ve burada etkinlik düzenledi. Ayrıca, Karınca mesire alanına giden yol 2018 yılında mayıs ayı sonuna kadar betonlanacak.

ÇANAKÇI’YA MEYDAN KAZANDIRDI

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, Çanakçı Belediye binası önündeki konutu istimlak ederek Çanakçı’ya bir meydan kazandırdı.

SALİHA & AHMET YILMAZ ÇOCUK PARKI YENİLENDİ

Çanakçı’lı işadamı rahmetli Ahmet Yılmaz tarafından yapılan ve çok bakımsız hale gelen çocuk parkı çocuklarının katkılarıyla yenilendi ve modern bir görünüme kavuştu.

ŞEMSİYELİ SOKAK

Çanakçı’lı genç işadamı sigortacı Murat Kasım’ın önerisiyle Çanakçı’da şemsiyeli sokak yapıldı.

ÇANAKÇI’LI İŞADAMI MEYDANA SAAT YAPTIRDI

Çanakçı’lı işadamı Güngören Köşk Düğün Salonu sahibi Fikret Dede tarafından Çanakçı meydanına saat hediye edildi.

HAPAN YOLU BETONLANIYOR

Çanakçı Cimide bağlantı yolu güzergahındaki Hapan yolu Başkan Kasım’ın girişimleriyle il özel idare tarafından 2018 yılında mayıs ayı sonuna kadar betonlanacak.

ÇANAKÇI’YA SU TAKVİYESİ YAPILACAK

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, Kahraman Köyü Tez deresinden 2018 yılında 4.5 km mesafeyle takviye su hattı döşetecek ve bu projenin belediye imkanlarıyla yapılacağı belirtiliyor.

BAŞKANIN GÖREVİNİN BİTMESİNE 1.5 SENESİ KALDI

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, görev süresinin bitmesine 1.5 sene kaldı. “Yeniden aday olacak mısınız?” Sorusuna “Ya kısmet” dedi.

HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ & PİKNİK DAVETİ

8 Mayıs 2016 Pazar günü yapacak olduğumuz "Hıdırellez Şenliği" kapsamında; Doğa ile iç içe ve eşsiz Karınca Kalesi manzarasında ailenizle, arkadaşlarınızla gelerek piknik yapabilirsiniz.

 Hıdırellez Programı

- Piknik

- Ödüllü Yarışmalar (Halk Koşusu, Çuval Yarışı, Yumurta Yarışı)

- Kemençe Konseri

- Türk Halk Müziği Konseri

- Kanal 28 Canlı Yayın

- Dilek Ağacına Dileklerin Bağlanması

- Dilek Fenerlerinin Uçurulması

- Havai Fişek Gösterileri

 Hıdırellez Şenliğimizde Kanal 28 TV Canlı yayın yapacaktır. Çeşitli sanatçıların sahne alacağı şenliğimize tüm halkımız davetlidir.

 Tarih : 08.05.2016 (Pazar)

 Saat : 14:00

 Yer : Karınca Kalesi Mesire Alanı

Av.Tuncay Kasım Kimdir?

Çanakçı’dan eğitimci rahmetli Aziz Kasım’ım oğlu avukat Tuncay Kasım 30 Mart 2014 yerel seçimlerde girdiği yarışta Çanakçı belediye başkanlığı seçimini kazandı. Hukuk Fakültesi mezunu olan Av. Tuncay Kasım, Ankara’da yaşıyor ve avukatlık yapıyordu. Evli olan Kasım, “Neden Çanakçı Belediye Başkan adayı oldunuz? “ sorusuna, “Çanakçı, çocukluğumun geçtiği yerlerdi ve bu nedenlerle doğup büyüdüğüm yerlere vefa borcumu ödemek üzere geri döndüm ve kalan ömrüm süresince yöreme hizmet etmek istiyorum, hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım, Çanakçı’da çoğu giderlerini cebinden karşılıyor.

Av.Tuncay Kasım kardeşimizdir, gençliği döneminde bizim yanımızda yetişmiş bir insandır ve nereye giderse gitsin ona olan sevgimizde hiçbir eksilme olmaz, çalışmalarında başarılar dileriz.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster